söndag 28 februari 2010

Jag hinner ibland med annat!!!!!

Idag smet jag och Bella iväg för att roa oss lite på egen hand.
Bella bestämde att vi skulle se Det regnar köttbullar på bio. Denna film är i 3D så snygga brillor måste man ha.

/Anette

Innerväggarna är resta.



Att fotografera väggarna placering är svårt så här finns en ritning hur det ungefär ser ut.
Alla blåa väggar är gipsväggar den svarta är en bärande lättbetong vägg.

I fredags kom Syrran och hennes man Peter hem till oss för att hjälpa oss med innerväggarna.
Syrran och Tomas gipsade och jag och Peter reglade väggarna.
Reglat väggar har jag aldrig gjort förrut men med Peters kunskap som fd snickare visade han mig hur man gör. Vi hjälptes åt med två innerväggar sedan på Lördagen reste jag två själv.
På Lördagen kom även Christian dit och hjälpte oss att gipsa mm.
Sedan idag reste jag resten av mellan väggarna själv - lite mallig e jag faktiskt.

/Anette

Oväntat besök!

Lagom en bit in på lördag eftermiddag kom det oväntat besök, om det var Gevalia vet jag ej!!!!!!

Det var iallafall Palle och Nettan goda vänner till oss som tittade in på bygget med ny bryggt kaffe och en super god Lavendel kaka mmmmmmmmmums. Dottern Bella och kompisen Olivia åt så det stod ut ur öronen.
Med sig för utom fikat hade dom sonen Crilles ny tillskott Ava en liten Tysk jakt terrier valp.

Tack för fikat!

Kram Anette

Det finns hopp om våren!


Äntligen visar Skåne upp de första vårtecknena. Ovan den första snödroppe som vågat sig fram i trädgården idag.

Igår var det ännu rätt mycket snö att klafsa runt i när jag och träningskompisarna var ute och apporteringstränade på förmiddagen, men det var någon plusgrad och fåglarna sjöng i skogen.

I morse gav jag och resten av familjen oss iväg till Lomma där vi hört av kompisar att det inte var så mycket snö i skogen. Morgonen bjöd på strålande solsken, sjungande fåglar, snösmältning och en hel del barmark. Gissa om vi blev träningssugna? Jag och Sverker tränade våra unghundar tillsammans med Jan som äger Giblis son Douglas. Sverker tränade en del tolling och linjetag. Jag och Jan hade lagt ut 3 olika dirigeringspunkter och blandade markeringar med linjetag till punkterna vi lagt ut. Båda hundarna var jätteduktiga och var minst lika inspirerade som vi. Under tiden vi tränade klättrare sonen Sam som den smidigaste apa i träden. Träningen avslutades med kaffe och bulle i solskenet.
När vi kom hem kring lunchtid visade termometern på +5,5°C. Inspirerad av vårkänning "löpte jag amok" på äppelträden. Det blev hårdbeskärning med sågen, så nu får vi väl se om det blir några äpplen till hösten.

I skrivande stund vräker regnet ned utanför fönstret och ännu mer snö försvinner. Jag trodde aldrig jag skulle känna lycka för ösregn, men så länge det minskar snötäcket får det gärna regna för min del.

//Lena

torsdag 25 februari 2010

Underhåll!!!

Nu börjar det närma sig kurs start och då har vi lite att förbereda.......denna gång blir det nog snö borttagning på något vis. Belysningen skall kollas, extra lampa skall monteras på bygget, tältet skall städas mm.

/Anette

onsdag 24 februari 2010

Underbara kursare

Tack för ett värmande inlägg till gårdagens bloggtext.
Det är ni - våra kursare - som gör minst halva hundkursen, ju vetgirigare och frågvisare ni är desto mer lär ni er och desto roligare tycker vi att det är att hålla kurs. För er som anmält er till nästa kurs läs gärna inlägget och få inspiration till att jobba hårt med er själva och era hundar. Det går att göra "underverk" bara man vill och lägger ned tid och engagemang. Till alla er som funderar på att anmäla er till våra hundkurser framöver, läs inlägget och bli övertygade om att bra ledarskap löser de flesta problem.
Vi ser fram emot nästa kursstart den 8 mars.

//Lena & Anette

tisdag 23 februari 2010

Snart kursstart

Startdatum för nästa hundkurs närmar sig med stormsteg - måndagen den 8 mars. Både jag och Anette ser jättemycket fram emot kursstarten, och nu hoppas på töväder så att vi slipper skotta planen.

//Lena

måndag 22 februari 2010

Bygget!

Jaha då snöa det idag igen.........det innebär ingen takläggare på plats men halva taket är lagt. Snyggt blir det.


Tomas och Christian började skruva reglar igår - dom e så flitiga.
Och imorgon skall jag beställa galler dörrarna.




/Anette

söndag 21 februari 2010

Tack Anette Björgell

Jag vet att Lena redan tackat Vår Webba!!!!Men jag vill göra det också.
Tack Anette Björgell du har gjort ett kanon jobb vi är super nöjda.

Jag lärde känna Anette för ca 14 år sedan. Detta när jag kontaktade henne på en hundutställning i Malmö. Jag hade då bestämt mig för att skaffa min första egna hund. Efter ca 1 års väntan flyttade Vildandens Drottning (Chila) in till oss.

Jag fick då äran att bli fodervärd till Chila. Vi har sedan dess haft ett mkt bra och nära samarbete.
Enligt mig är Anette den bästa uppfödaren, hon engagerar sig i alla sina valpköpare,jobbar med aveln för att föda upp friska och sunda arbetsvilliga hundar, ja kort sagt hon brinner för detta.
Titta gärna in på hennes hemsidan www.vildandens.com

/ Anette

lördag 20 februari 2010

Nu lite mindre träningsabstinens

Snön har sjunkit ihop rejält de senaste dagarna i södra Skåne så idag gick det äntligen att köra lite vettiga apporteringsövningar. Jag och kompisen Annika tränade våra yngsta hundar Jazz och Keela. Vi lade upp en träning med en "helblind" och tre "halvblinda" dirigeringspunkter. Hundarna var nog lika träningssugna som jag och Annika, och lite träningsvila verkar ha gjort nytta då båda hundarna tog kommandona jättebra och var jätteduktiga.

//Lena

fredag 19 februari 2010

Äntligen NY HEMSIDA!!!

Efter mycket lååååång tid har vi nu äntligen tagit oss i kragen och fixat en ny hemsida,hundkörskolan. Både jag och Anette tycker att den är supertjusig. Hoppas ni håller med. Vi lovar att bättra oss med att hålla den nya sidan betydligt mer frekvent uppdaterad än den gamla.
Hittar ni några buggar så skicka gärna ett mail eller skriv en kommentar via bloggen.
Ett STORT JÄTTETACK till Anette Björgell för ett superjobb!!!
Nu hoppas jag på en riktigt regnig helg så snöeländet försvinner.

//Lena

torsdag 18 februari 2010

Hemsidan

Som alla vet har varken jag eller Lena varit direkt flitiga att uppdatera vår hemsida. Dom 4 bilderna vi haft på sidan har funnits där i MÅNGA år.........
Referenserna är dom samma trots vi haft nya att lägga in. MEN nu skall det bli ändring på detta.
Vi släpper snart vår nya hemsida och denna SKALL uppdateras regelbundet.



Hitta en lite charmig bild på Axa.


/Anette

tisdag 16 februari 2010

Nu ska taket bli tätt.....

Idag kom takläggarna och började med yt skiktet på taket. Detta är en av sakerna vi bestämt att inte göra själva. Både pga tiden och garantin.
Vi har anlitat BI Bygg & Tak från Svedala.
Slutresultatet kommer att bli ett listat papptak.

Idag har även Britta från Lokaltidningen varit hos mig för att göra en intervju om Svedala Hundcenter. Så håll utkik i Lokaltidningen v8 eller 9.

/Anette

måndag 15 februari 2010

Ibland kan snö ändå var rätt bra

Ett guld av Charlotte Kalla i OS på 10 km fri stil och därefter en långpromenad med hundarna utan ficklampa då snön lyser vit, och tro det eller ej - helt vindstilla i Skåne.
//Lena

söndag 14 februari 2010

4/5 delar av golvet är klart!!!!

Fredag till Söndag har vi jobbat flitigt med golvet. TACK alla som hjälpt till.

Mina små hjälpredor Loke och Tim.

Så här blev golvet......vad tycker ni?

Detta goda blev det på lördags kvällen....mums

/Anette

fredag 12 februari 2010

Ett steg närmare invigning av nytt hunddagis och pensionat i Svedala

Varje dag som går kommer vi närmare en invigning av Svedalas nya hunddagis och pensionat - Svedala hundcenter. Anette med familj och vänner sliter varje kväll och helg med bygget. Idag togs även ytterligare ett steg i förberedelsen inför invigningen senare i vår då jag och Anette sent i eftermiddags var och träffade Veterinärerna på Bruksgården. Vi vet ju alla att ju fler djur man har/tar hand om ju större blir risken att något djur blir sjukt eller skadat. Anette vill naturligtvis att blivande dagis- och pensionatshundar och deras ägare skall känna sig trygga med att deras hundar blir väl omhändertagna även om olyckan skulle vara framme, och vad är då bättre än att ha en "husveterinär" nära till hands. Valet på samarbetspartner är för oss enkelt, Veterinärerna på Bruksgården kan erbjuda allt från vaccinering till avancerad akutkirurgi, har bra öppettider och ligger ett stenkast från dagiset. Titta gärna in på www.bruksvet.se.
Tack Christina för ett givande möte idag!
//Lena

torsdag 11 februari 2010

Det är dax för Fredags mys!!!!!!


Bild är från sommaren-09 när vi göt plattan till dagiset.


Fredagen närmar sig med stormsteg - jag undrar vart denna veckan tog vägen. Har hunnit med kanske hälften av vad jag tänkt mig.
Ja ja så är det väl för många av er också.
FREDAGSMYS vad innebär detta i mitt fall jo då jobbar man med bygget. Imorgon ska vi börja lägga klinkers plattorna i dagiset.....och på Lördag fortsätter vi och på Söndag hoppas jag det är färdigt för att foga golvet. Återkommer med bilder på golvet.

/Anette

onsdag 10 februari 2010

Reklam munvägen!!!

I dag fick jag ett samtal från en som hade blivit rekommendera vår Hundkörskola.

Det spelar ingen roll hur mycket reklam man gör i allehanda tidningar och liknande. Den bästa reklamen kommer alltid från er våra elever - TACK

tisdag 9 februari 2010

Lite hundträning utan snö...

Jag börjar bli riktigt trött på snön nu. I söndags var vi några träningskompisar som försökte hitta något ställe utan en halv meter snö. Vi körde ut till Revinge och chansade på att Revinges lösgående kor skulle ha trampat ned snön på något av de utfodringsställen som finns. Vi hittade ett utfodringsställe, och visst var snön nedtrampad, men istället full med "labradorgodis" - vet inte vad som är värst snö eller koskit. Vi hittade istället en skogsdunge där snön inte gick ända upp till knäna, så lite apporteringsträning blev det i alla fall till slut.
I kväll kom jag på den briljanta idén att gå bort till grannens ridhus. Apporteringsträning UTAN snö - äntligen! Lite grundträning av Jazz med dirigeringskommandon går alldeles utmärkt att träna i ridhuset. Varför har jag inte tänkt på detta förut?
//Lena

lördag 6 februari 2010

Provledar- och kommissarieträff i Nymölla

Idag har jag varit på provledar- och kommissarieträff i Nymölla. Retrieververksamheten summerades för 2009 och planeringen för året 2010 och 2011 genomgicks. Vi fick även en bra och intressant dragning av jaktprovsdomare Anders Carlsson gällande det förslag till nya ändringar i jaktprovsreglementet som kommer att gå ut på remiss under våren. En hel del ganska stora förändringar föreslås. SSRK södra kommer att kalla till ett medlemsmöte för att diskutera igenom förslaget inför SSRK södras remissvar, så håll utkik på www.ssrk.se/södra. Går dessa ändringar igenom kommer de nya reglerna att gälla fr o m 2012.
//Lena

fredag 5 februari 2010

Axas valpar är flyttklara!



Nu är det dax för valparna att lämna valplådan och ge sig ut i stora världen.
Och Axa ska flytta hem igen.
Valparna är riktiga Axa valpar detta innebär totalt orädda, påhittiga, vill gärna bära allt i munnen och vill gärna ha klapp på magen.
Hade vi haft bloggen igång tidigare så hade ni fått följa dem varje vecka men så blev det inte. Men här kommer några bilder på underverken.
/Anette

Nästa grundkurs!


Nästa kurs startar den 8 Mars. Ni som gått kurs innan passa på att hoppa in i mitten av kursen om ni är i behov av lite uppdatering av ledarskapet.
/Anette och Lena

Gibli på äventyr



Vår tollare Webely´s Gibli "Gibli" är på tjejbesök i Upplands Väsby. Parning har skett i veckan med tiken Agrosofens Kastanjetta "Toppa", och förhoppnings kommer ett gäng valpar i början av april. Mer om kullen finns att läsa på www.agrosofen.se, varifrån vi även lånat bilden på Toppa. Bilden på Gibli är tagen av Malin Sparre, www.riverfox.se.
//Lena

Jobbet fortsätter där inne!!



Dom senaste dagarna har vi jobbat flitigt med taket. Jag e evigt tacksam till alla som hjälper oss........Mamma, Pappa,Christian, Syrran, Svågern,Sambon(fast han har inget val!!!!)utan er hade det aldrig gått. TACK

torsdag 4 februari 2010

Våren närmar sig även om det inte syns utomhus

Efter några dagar i Stockholm å jobbets vägnar är jag åter i Skåne och till ännu mer snö än när jag åkte. Ikväll blev det en lång kvällspromenad med hundarna i snön.
Hur långt bort det än känns när jag tittar ut och ser alla snö så är det inte så långt till våren och jaktprovssäsongen. Jag, Jan Andersson och Anette Björgell kommer att ansvara för SSRK Södras NKL-apporteringsprov den 24-25/4. Vi har så smått börjat planeringen inför provet och anmälningarna har redan börjat trilla in. Vår inbokade domare har i veckan meddelar att han är dubbelbokad, så vi söker nu en ersättare. Mer om provet och hur du anmäler finns på SSRK Södras hemsida.
//Lena