måndag 29 mars 2010

Äntligen kurs utan belysning

Ikväll slapp vi belysningen på kursen. Det är så mycket lättare att läsa och träna hund när man slipper gå i skenet av lampor.
Tack för sommartiden!

Våra kursare börjar nu efter 4 gånger på kursen bli riktigt duktiga. Alla kan nu gå fot med sina hundar snyggt och prydligt med löst hängande koppel, och några har redan börjat gå utan koppel. Lite korrigeringar behövs dock emellanåt fortfarande lite här och där. Sitt och stanna kvar börjar fungera riktigt bra hos de flesta.
Jobba på som ni gör, så är det fler som kan lämna kopplet nästa gång.

//Lena & Anette

söndag 28 mars 2010

Då var denna helgen slut!

Hej Alla!

Jag vet att jag lovade lite bilder men så blir inte fallet då min dator är helt seg.
Men jag får väl berätta istället........
Tomas har nu sågat till alla tegelstenarna till fönsterbänkarna, han såg ut som en orange pepparkaksgubbe!!!och just nu är han ute på dagiset och sätter fast dom.
Jag har också lyckats göra ett fynd på blocket i form av ett gamalt skrivbord som skall vit målas och slipas lite på kanterna så det blir lite shabby chic.
En sväng till ikea blev det idag också där köptes in lampor till alla taken inne på dagiset.

Är det någon som har en Klippa 2 sits soffa från ikea som ni vill sälja för en billig peng så hör av er till mig. Denna skall stå inne på mitt kontor så att en och annan hund kan ligga och slappa i när jag är på kontoret.
/Anette

fredag 26 mars 2010

Lång ledigt!!!!!!!! NICE

Nu har jag och min familj påbörjat vår påsk ledighet. Vi är lediga hela veckan och det skall bli så skönt.
Vi ska som vanligt inte vara helt lediga utan det blir att jobba med dom sista grejorna på dagiset.
Vi hann en lite sväng till Ikea och tittade på lampor och jag tror vi hittade vad vi sökte. Bilder kommer i helgen.

Elektrikern är nu också färdig med den el som går att göra färdig. Längre fram i vår skall han få fortsätta med en del grejor där ute.

/Anette

torsdag 25 mars 2010

Mer snö - usch

Är och jobbar i Mälardalen några dagar och tog med sonen Sam och hundarna Jazz och Ducken i bilen upp, då tanken är att jag stannar kvar och tränar med Jazz uppfödare Karin på Lidingö på lördag. Det känns inte helt kul att ha lämnat ett vårlikt Skåne och komma upp till ett snöklätt Mälardalen. Det ska trots snön bli jättekul att se några av Jazz syskon på lördag.

//Lena

tisdag 23 mars 2010

Underbart med ljusa kvällar

Vad underbart det är nu när det är ljust när man kommer hem från jobbet på kvällen. Solen sken så det blev en skön långrunda med alla hundarna i kväll.

//Lena

måndag 22 mars 2010

Kursen är i full gång.

I dag var det 3:e tillfället på grundkursen och alla ekipage har redan gjort stora framsteg.


Sen ankomst!!!!!!!!!! :-)



Christas beagel klubb.






/Anette & Lena

söndag 21 mars 2010

Peter och Tomas är flitiga!

Sambon och svågern jobbar och står i. Gallerdörrar sätts på plats och lister spikas.
Som sagt vi ligger nu i slutfasen av bygget invändigt, utvändigt arbete blir senare i vår och under sommaren. Då skall det byggas rastgårdar i anslutning till inneboxarna, huset skall putsas, uppfarten skall fixas m.m.






Syrran e också flitig


Chila testar en box.

Mötet gick bra!

I fredags var Paula från Länsstyrelsen här och tittade på dagiset/pensionatet och vi gick igenom lite papper.

Boxarna var väl tilltagna och planlösningen var bra så det blev grönt ljus för Svedala Hundcenter.
Det var bara lite papper som skall fixas sedan skriver hon tillståndet till mig.

Jag kan säga att det är en hel del papper som skall fixas med det är helt ok för mig då detta visar att länsstyrelsen har bra krav och bra koll på hundhållningen i Sverige.

/Anette

lördag 20 mars 2010

Jazz har varit på WT idag

Idag har jag och Jazz varit på Working Test för apporterande hundar i Bromölla. Provet var uppdelat på 4 st olika stationer med markeringar och dirigeringar av varierande slag. Markeringarna var lång och terrängen utmanande med många stenar, stegärden och enbuskar. Det märktes att de flesta av de lite drygt 40 startande hundarna var ringrostiga efter vinterns hårda grepp med små möjligheter till markeringsträning. Många hundar inkluderande min egen Jazz hade svårt för markeringarna på långa håll. Jazz hade järnkoll på linjen, men svårt att bedöma avståndet och sprang för långt på flera av markeringarna. Jazz var själv helt övertygad om att han var i rätt område och låg i och sökte mycket noga. Eftersom jag visste att han var för långt ut ville jag kalla honom närmare mig för att be honom söka i rätt område - funkade inte klockrent. Det är bara att inse att vi behöver träna att bryta ett pågående arbete. Det brukar funka hemma men uppenbarligen inte på prov.

För er som inte startat WT någon gång så rekommenderar jag er att anmäla till ett WT. Provformen är inofficiell vilket är bra då man har möjlighet att testa sin hund under provliknande förhållanden. Oftast upptäcker man vad som saknas i träningen och kan fixa till dessa brister innan man anmäler till ett officiellt prov.

//Lena

torsdag 18 mars 2010

Imorgon kommer Paula Hultgren från Länsstyrelsen och skall gå igenom mina papper och kontrollera lokalerna till dagiset/pensionatet.

ps bilder från bygget kommer i helgen.

/Anette

Nu har vi målat alla väggarna färdiga. Så i helgen skall det sättas lister, monteras gallerdörrar, sågas tegelstenar mm.

/Anette

onsdag 17 mars 2010

Snart jaktprovsäsong

Även om det fortfarande är kallt och det känns långt till riktig vår och värme så drar jaktprovssäsongen snart igång. Anmälningstiden till först provet har redan gått ut så glöm inte anmäla till kommande prov i Skåne, se www.ssrk.se och gå in på Avdelningar/Södra.

//Lena

tisdag 16 mars 2010

Svedala Hundcenter öppnar 19 april!

Anette har tagit ett nytt stort steg i livet och blir småföretagare. Igår sade hon upp sig från sin fasta anställning som målare och startar nytt hunddagis/pensionat - Svedala Hundcenter. UNDERBART att du tagit steget att förverkliga din dröm Anette!

Till dig som behöver hundpassning på vardagar eller på semestern, passa på att anmäla ditt intresse på www.hundkorskolan.se.
Svedala Hundcenter öppnar 19 april i helt nybyggda lokaler.

Lycka till Anette

//Lena

söndag 14 mars 2010

Nu e taket färdig målat. För att få mer rymd i dagiset så har vi målat ner taket ca 40 cm ner på väggarna.


Min egen lilla arbetsmyra Tomas målar väggarna......dom blir gråa.
Alla som känner Tomas vet att han verkligen har slitigt ett stort lass med "mitt" bygge. Varje kväll är han där ute och arbetar utan han hade det aldrig gått.


Tim ville gärna hjälpa till och målade med hela jackan....


Trixi och Axa gillar värmegolvet.

Funderingarna på fönsterbänkarna har gått varma men till slut bestämde vi oss för gamla tegelstenar.
Syrran och Peter har rivigt en tegelvägg i sitt hus så dessa stenar blir nu fönsterbänkar i dagiset. Tack C och P


Tomas kapar var sten för sig.

Ungefär så här blir det!!!!

/Anette

fredag 12 mars 2010

Nu närmar det sig!!!!!!!

På måndag går jag till chefen och säger upp mig - känns lite läskigt. Hur det än är så lämnar man en fast inkomst mot ett uppbyggande av en verksamhet men det ska bli så roligt att få jobba med hundar på heltid - min dröm.

Så till Linda och alla andra den 19 april börjar jag ta emot hundar på
Svedala Hundcenter.

Hjärtligt välkomna!

Målning på "G"

I helgen börjar vi måla, ser verkligen fram emot det.
Lovar återkomma med bilder i helgen.

/Anette

onsdag 10 mars 2010

Tyck till om förslaget till nya jaktprovsregler

Ta tillfället i akt och tyck till om förslaget till nya jaktprovsregler. De nya reglerna ska träda i kraft 2012 och låses då i fem år framåt. Även om det känns långt bort i framtiden så går tiden fort, och det är nu som vi måste vara aktiva om vi vill kunna vara med och påverka!
Anmäl dig till SSRK södras MEDLEMSMÖTE – NYA JAKTPROVSREGLER tisdag 30 mars kl 18.30 på Frostavallen, Höör. Läs mer om regler och hur du anmäler dig på www.ssrksodra.com.

//Lena

tisdag 9 mars 2010

Glöm inte anmäla till nästa grundkurs eller fortsättningskurs

Det är jättekul att vårens första grundkurs nu är igång. Vi ser redan fram emot nästa måndag.
För er som tänkt gå grundkurs lite senare i vår, glöm inte gå in och anmäla er till nästa grundkurs som startar den 3 maj. Kursen börjar redan fyllas på så vänta inte för länge med er anmälan.
För er som tidigare gått kurs hos oss, passa på att fräscha upp era kunskaper genom att anmäla er till fortsättningskursen i april.
Gör er anmälan direkt via hemsidan, www.hundkorskolan.se

//Lena & Anette

måndag 8 mars 2010

Mor och dotter.........


Här har Kricka tagit sig mod att lägga sig i korgen hos sin Mamma Chila och detta har nog aldrig inträffat innan då kricka hyser VÄLDIGT stor respekt för Chila.

Kricka gick den hårda skolan med Chila som Mamma. Chila visade ganska tidigt i valplådan vem som bestämmer med hjälp av ett grisöra. Detta la hon mellan sina framtassar och sedan väntade hon tills någon valp försökte ta det och då smällde det, och alla valparna testade 1 gång sen aldrig mer......Efter denna uppfostring så räckte det att Chila visade en hörntand så lång alla valpar på rygg.
Än i dag räcker det att Chila ger Kricka en blick så viker hon. Kricka skulle aldrig drömma om att äta i närheten av Chila, aldrig ta ett ben eller leksak i Chilas närhet.

/Anette

Grundkursen är nu igång.

Idag körde vi igång en grundkurs. Och måste nog erkänna att både Lena och jag troligtvis led av lite abstinens eftersom vi inte haft kurs igång på ett tag, så det känns jättebra att vara igång igen.
Tror nog att många (även jag) frös mer eller mindre då första gången på kursen är vi en hel del stillastående men nästa vecka blir det mer rörelse.
Vi hade som vanligt ganska bred mix av raser på kursen vilket är kul.
Det skall bli roligt att följa dessa ekipage under 8 veckor och se hur dom utvecklas.
Nästa Måndag skall jag ta fram kameran och foto lite på kursen.

/Anette & Lena

söndag 7 mars 2010

Nästa grundkurs!

Nu har vi börjat fylla på till vår grundkurs som startar den 3 Maj.
Som vanligt är det först till kvarn som gäller så vänta inte med er anmälning.
Välkomna!

/Anette och Lena

Upp i skyn!


Lena drog det korta strået och fick snällt klättra upp i stolpen för att rätta till belysningen.

Lenas minsting Jazz ville gärna följa med Matte upp i stolpen!!!!

Taket är färdigt!

Vi har varit flitiga denna helg också. Svågern har satt upp hängrännor, Syrran och Christian har rensat och rivit ställningarna, Pappa har sågat och eldat, Mamma passat barnen, Tomas spacklat och jag har varit lite runt överallt och fixat. Jag fick akut ringt in en som kom hit med en traktor och plogade bort snön från parkeringen jo ni läste rätt vi har jätte mkt snö kvar.




/Anette

Lite av varje ....

Morgonen började med en härlig träningsrunda i solskenet. Hela den tvåbenta familjen samt Jazz och Q var med. Snön var i stort sätt helt borta i skogen, så jag passade på att träna lite sök med Jazz. Lite ringrostig var han allt i sökarbetet efter att vi bara kunnat jobba med linjetag hela vintern. Nu får det bli sökträning ett tag framöver.
Eftermiddagen har ägnats åt att vara på SSRK:s årsmöte. Jag ser med tillförsikt fram emot vad den nya styrelsen kan åstadkomma med många nya engagerade människor. Jättekul med en ordförande ur yrkesjägarkåren.
På hemväg från mötet fick jag ett sms från en kompis som lyckats ordna med ny provmark till NKL-provet den 24-25/4. Tack Håkan för hjälpen!
Ikväll fick vi besök från Oxelösund, en ny fästmö till Gibli, Lönnlövets Tosca "Alva". Parning i hästhagen utanför huset. Här blev även vårt eget lilla busfrö Q till, så nu hoppas vi på samma valptur för Alva.

//Lena

lördag 6 mars 2010

Fler valpar väntas

Giblis käresta Agrosofens Kastanjetta "Toppa" är konstaterat dräktig. Valpar väntas i början av april. Läs mer på www.agrosofen.se.

//Lena

torsdag 4 mars 2010

Mark till NKL-jaktprov 24-25 april sökes desperat

Jag är nyss hemkommen från planeringsmöte inför det nybörjarklass jaktprov som jag och några vänner ska arrangera för SSRK:s räkning den 24-25 april i år. Det har sedan länge varit klart med att låna mark från Region Skåne till jaktprovet. Döm av vår förvåning när vi igår fick meddelande av Regionen att de inte längre tillåter arrangemang i naturen på våren. Vi har ikväll suttit och funderat på om vi kan hitta några alternativa marker, men inte kommit med något bra uppslag. Vi behöver tillgång till ett litet vatten (kan även vara simdjup å eller liknande) och en liten markbit för några markeringar och ett sök. ÄR DET NÅGON SOM HAR TIPS OM MARK i syd-västra Skåne, ring mig på 070-662 00 31 eller maila till vinninge@bostream.nu.

//Lena

onsdag 3 mars 2010

”Man måste chansa” - Lokaltidningen Svedala


”Man måste chansa” - Lokaltidningen Svedala

måndag 1 mars 2010

Bakslag igen

Våren blev kort, idag har det varit isande vindar och snöblandat regn mest hela dagen. Att gå ut en kvällspromenad hemma hos oss bland åkrarna är uteslutet en sådan här kväll när det blåser 15 m/s och snöar och regnar om vart annat. Alla hundar utom Gibli lastades in i bilen, och så blev det en skön skogspromenad i på belyst slinga i Bokskogen. Gibli som opererat bort en inflammerad tand idag fick stanna hemma och kura framför brasan.

//Lena