söndag 30 maj 2010

Mer vatten

DMI och SMHI hade hotat med ösregn större delen av dagen idag. Turligt nog hade de båda fel och förmiddagen bjöd till och med på en del sol. I brist på vatten uppifrån (-: , blev det istället en stunds vattenträning med hundarna. Mer linjeträning mellan de två öarna, och redan idag märktes det att hundarna gick på med mer självförtroende än igår även att vi längde avståndet.

Det var nära ögat att träningen avslutades med ett ofrivilligt dopp när jag skulle ta mig ur gummibåten, men jag räddades i sista sekund av en hjälpande hand från Jan.

//Lena

lördag 29 maj 2010

Nyinköpt båt

Inspirerad av vattenträningskursen förra helgen åkte jag och Sam iväg tidigt i morse och inhandlade en båt - nåja båt och båt i all fall något båtliknande - en gummibåt á 350 kr. Sedan var det bara att hämta hundarna och köra ut till kompisar som har en stor damm och pumpa upp båten. Sam och Anettes dotter turades om att följa med ut i båten och lägga ut dummysar.
Det blev en riktigt bra träning med linjetagsträning på blankvattnet mellan två öar. Öar drar gärna, men hundarna skötte sig mycket bra och gick rakt på anvisade linjer.
Tack Anette för ett klanderfritt roende.

//Lena

fredag 28 maj 2010

Landet så här års

Vi denna årstiden uppskattar jag verkligen att bo på landet. Det kan inte bli bättre än att komma hem en fredagkväll efter en otroligt hektisk vecka på jobbet, släppa ut hundarna från hundgården och gå en långpromenad med familj och hundar längs rapsblommande fält, höra göken gala och njuta av den underbart vårklädda naturen.


//Lena

onsdag 26 maj 2010

Och några till....

Gandalf och Milou myser efter att ha jagat varandra i 10 min.......det var liten som jagade stor.



Skogspromenad med bad.


Lunch mys på kontoret...



Mor och dotter


Inez hade lite svårt att få plats men efter en stund kom hon på att hon kunde sitta och sova.




Här kommer lite bilder!

Charmtrollet Milou



Jag Milou och Sofie


Kontoret



" Bergsbestigaren" Nero



Är man snart 13 år får man sitta i cykelkärran även om man är hund



tisdag 25 maj 2010

Grundträning

Jag har varit ute en kort sväng med Jazz hemmavid i kväll och tränat grunder, grunder och mer grunder. Jag insåg på kursen i helgen att höger, vänster och ut inte sitter tillräckligt bra när störningarna blir stora och terrängen svår, så det är bara att nöta vidare.


//Lena

söndag 23 maj 2010

Helgkurs i Småland

Jag och Jazz har varit på vattenkurs hos Birgitta och Janne på kennel Meadowlark i Småland i helgen. Utan tvekan var det en av de bästa kurser jag varit på. Birgitta och Janne kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt, har ett enormt engagemang och gör allt för att lösa varje enskilt ekipage problem samtidigt som alla deltagare hjälper och stöttar varandra. STORT fokus läggs på oss förare och de signaler vi sänder till våra hundar i alla olika situationer. Sänder vi tillit och övertygelse går det bra, blir vi stressade och irriterade slutar hunden att lyssna. Detta är så självklart, men inte alltid så lätt att tänka på "i stridens hetta", och vi har fått många handfasta tips och råd med oss hem.


TACK Birgitta och Janne för en superhelg! Nu är jag jätteinspirerad och träningssugen.

//Lena

Nu e snart denna helgen slut.

Vi har snart satt upp allt villa staketet runt infarten - det blir ganska fint faktiskt.
Nu skall vi snart börja planera inför putsningen av huset.

I helgen har jag hunnit med en trevlig tjejmiddag med ett gäng tjejer som ifjol var på Ladies Night och detta var bara så nice. Så biljetterna är bokade till årets förestälning också fast denna gång körde vi på bästa vip-platserna. Man vill ju vara nära scenen!!!!!!!!!!

Har idag även haft en privat lektion. Denna gick bra och vi kommer att träffas igen men då hemma hos henne för att se hur ekipaget beter sig på hemmaplan.

/Anette

torsdag 20 maj 2010

En ledig dag

Planen var att familjen skulle varit på Island några dagar denna veckan, men i askmålnets tecken så blev det inte så. En ledig dag har det i alla fall blivit idag.
Eftersom det inte blev någon gräsmatta sådd i regnet förra helgen har jag ägnat gårdagkvällen och dagen åt mycket grävande, krattande och antagligen en hel del träningsvärk imorgon. Jag trodde inte det fanns så mycket sten i hela Sverige som det fanns i vår blivande gräsmatta. Nu är i alla fall alla gräsfrön på plats. Vi får väl se om hönsen mumsar upp dem innan de hinner gro.

//Lena

tisdag 18 maj 2010

Hej hopp! då var det Tisdag........

Veckorna går alldeles för fort man hinner knappt med hälften av vad man planerat.
Vi hade kurs igår och i vanlig ordning så var alla kanon duktiga. Nästa vecka ska vi börja med sitt stanna kvar och kanske lite inkallning.....

Här hemma kämpar vi vidare med vårat staket hoppas att det blir klart i helgen.

Just nu ligger det 4 hundar runt omkring inne på kontoret när jag sitter vid datorn. Vovvarna e ganska trötta efter en timmes promenad.

Vi hörs / Anette

söndag 16 maj 2010

Mitten av maj, regn och +8,5°C...

Var tog växthuseffekten vägen? Vintern har varit svinkall, april lika så och ännu i mitten av maj är det långkalsonger och möss som gäller. Med några extra lediga dagar var planen att träna vattenapportering med hundarna och plantera ny gräsmatta på framsidan. Mycket vatten blev det och hundarna dyngsura, men tanken var inte att det skulle komma uppifrån, så vattenträningen fick vi skippa i regnet och kylan. Inte heller blev det någon gräsmatta sådd då vår nyfrästa mulliga jord nu mest liknar en blöt klibbig leråker. Suck!

Nu längtar jag verkligen efter lite ordentlig sol och vårvärme!

//Lena

lördag 15 maj 2010

Regn.....

Det bara öser ner...trist. Men det har ju sina fördelar också, alla växter blir gröna och fina.

Just nu sitter jag på kontoret och kollar lite på Facebook ......................ja jag har nu nästan blivit tvingad av Syrran att vara med där.
Runt om mig finns det 3 weimaraner 1 vorste och en hoffe. Alla sover gott. Ingen av dom vill vara ute i regnet. Knappt jag heller.
Men min sambo han e flitig han. Tomas jobbar på därute med att gjuta stolpar till staketet som skall gå runt uppfarten.

Jag borde gå in och städa huset som se ut som kom och hjälp mig att dö.......men det vet jag inte om jag pallar stannar hellre hos hundarna och myser.


Kvällen skall avslutas med vänner, god mat och en bra skräckis.......

/Anette

fredag 14 maj 2010

Ny e-post

Efter många smatal med Tele2 så ger jag upp .............................min nya e-post är

svedalahundcenter@tele2.se


/Anette

torsdag 13 maj 2010

Inofficiellt B-prov i Danmark

Väckarklockan ringde kl. 04.15 i morse (natt...?). Upp ur sängen illa kvickt, snabbdusch för att över huvud taget vakna något så när, kläder på, hundar rastas och matas, kaffe kokas, och så iväg till Oxie kl. 05.00. Där mötte jag och Sverker upp ytterligare 4 st (lika galna...?) svenskar för gemensam avfärd till Roskildetrakten i Danmark för att döma ett inofficiellt B-prov. Jag dömde Vinnarklass och Sverker dömde Begynnerklass. Vi har alla haft en mycket trevlig dag i skogen med bra hundväder, trevliga förare och en hel del bra hundjobb att titta på. De flesta hundarna var mycket bra markörer och sökhundar, men det brast en del i lydnaden på dirigeringarna (speciellt på vatten) och fotgåendet är något de flesta behöver träna mer.

Tack till Dansk Retrieverklubb för inbjudan, och hoppas vi är välkomna tillbaka.
Tack till Anette för passning av 2 hundar och Sam och till Gert för passning av resten av hundgänget.

//Lena

onsdag 12 maj 2010

Årets först åskoväder

Gisses vad det åskade kring lunch idag. Jag var tacksam för att jag satt inne på jobbet och slapp vara ute i spöregnet då åskknallarna lät som om huset blev beskjutet. Jag är även oerhört tacksam för att Gert hjälpte oss bli färdiga med hundluckorna mellan hundgården och den iordningställda hunddelen i garaget förra helgen så att hundarna kunde gå in och gosa i värmen istället för att kura under vindskyddet i hundgården.

Tack Gert!!

//Lena

tisdag 11 maj 2010

Skaffat nya batteri till stegräknaren

12 312 steg nu....

Blandade bilder

Här snackar Milou med syrrans katt Jim den farlige!!!

Milou tycker han e något läskig då han bara följer efter henne och vill kela..



Denna gigantiska myrstack så jag när jag var i skogen med hundarna. Tänk vilket jobb dom små liven kan göra.



Inez och Doris var med mig på denna rastningen.
//Anette


Jag är en stolt kursledare!!!

Hade i går 2 gången på grundkursen. Och alla hade jobbat bra hemma det syntes.
Hela gruppen skötte sig bra.
Visst det är en bit kvar innan dom skall börja ta av kopplet men fortsätter dom i denna takten så åker en del av snart........

/Anette

söndag 9 maj 2010

Bokningar.

Igår var jag på en stor 70-års fest med kasedans och allt. Vi hade en jätte trevlig kväll, tack Solan.
Träffade där Birgitta som för en tid sedan gick kurs hos oss. Hon högg mig nästan direkt och gjorde en pensionats bokning - tackar för det.

Så nu har jag min första bokning till Nyår............gäller att vara ute i god tid.

Vi hörs/ Anette

Datorer:-(

Jaha då hade man klydd med datorn igen. Av någon konstig anledning har min e-post adress försvunnit. Så ett samtal till tele2 blev det. Dom ifrågasatte om jag verkligen sa rätt e-post till dom. Jag tror nog att jag kan min egen e-post adress...............
Den adress jag uppgav fanns inte. Då bad jag dom att jag skulle få den adressen till mig med då plötsligt gick inte det för den var upptagen. AHHHHHHHHHH det är ju jag som har det ahhhh.
Vi hör av oss inom 48h till dig var svaret jag fick.
Fick efter 40h ett sms att dom fortfarande jobbar på det.

Så alla som har mailat mig - jag kan i nuläget inte läsa mina mail

/Anette

torsdag 6 maj 2010

Härlig promenad i skogen

Detta är min dagis hund Milou


Detta är dagis hunden Sofie

Idag var jag och Syrran på en härlig timmes rastning i Bökebergs skogen. Och just nu e skogen som finast tycker jag allt är ljus grönt på träden, det finns massor av vitsippor fåglarna sjunger......nice. Hundarna gillar det alltid:-)
Hälsningar Anette & Svedala Hundcenter


onsdag 5 maj 2010

Bra träning

Ikväll var jag, Sverker, Sam en kompis Annika och tränade. Q och Sverker jobbade med sök i ett sumpområde, så Q luktade "underbart" efter träningen. Sam grävde i sanden och tillverkade gevär av allehanda pinnar. Jag och Annika tränade LÅNGA linjetag med Jazz och Keela. Jag har aldrig tränat så långa linjetag med Jazz då vi lagt ut så många olika punkter, och jag är jättenöjd med att han fixade det så bra. Keela var superduktig.

Lycka till på provet i helgen Annika!

//Lena

måndag 3 maj 2010

Härlig ny grupp

Det är alltid lika roligt att börja en ny grundkurs, och se vilka olika förare och hundar som gästar oss. I kväll har vi fått möjlighet att träffa en jättehärlig grupp med många olika hundar och där förarna redan vågar bjuda på sig själva och har nära till skratt. KANON!

Vi lovar att ju mer ni vågar fråga och vågar prova, ju mer kommer ni alla att lära er.
Vi ser redan fram emot nästa måndag.

Välkomna
//Anette & Lena

Ny kurs start idag!!

Sitter och väntar på mina 5 dagis hundar som kommer snart. Sedan väntar en lång härlig promenad med dom.

Idag har vi kurs start på grundkursen. Skall bli kul och se vad vi får för hundar och förare.

//Anette

söndag 2 maj 2010

Öppet hus

Ett STORT tack till alla som kom till mitt öppet hus igår. Både nya och gamla ansikten dök upp. Jag vill också tacka alla som hjälpte till med alla förberedelser inför och under tillställningen.

Tack för alla fina presenter!

Ett stort tack till den härliga fortsättnings grupp som gav mig en fin gåva.

Bilder kommer snart.

Kram Anette