tisdag 31 augusti 2010

2:a kursomgången igår

Igår hade vi kursomgång nr 2 på grundkursen. Jättekul att se att alla förare och hundar redan har tagit ett bra steg framåt sedan förra måndagen.
Kämpa på med träningen hemma i veckan!
Vi ser redan fram emot att träffa er nästa måndag.

//Lena & Anette

söndag 29 augusti 2010

Underbar höstdag

Idag har det varit en underbar höstdag med klar och hög luft och ändå hyfsat varmt. Vid denna årstiden blir jag träningsinspirerad, så i förmiddag var jag och Sam iväg och tränade hundarna tillsammans med några kompisar. På hemvägen körde vi förbi Dagstorps ridklubb och kikade på grannens flicka som var på hopptävling. Eftermiddagen ägnades åt gräsklippning och ogräsrensning.

Så var denna helgen slut.

//Lena

Jakt- och fiskemässan

Idag har jag varit på Jakt- och fiskemässa på Bosjökloster tillsammans med familjen. Som sig bör på mässan är det fullt med folk, och man springer på kända ansikten hela tiden. Hund- och skytteuppvisningarna är sig ganska lika från år till år men ändå trevliga att titta på en stund.


Nytt för i år var kaninhoppning. Dit skulle vi aldrig gått för där väcktes Sams önskemål om egen kanin eller hundvalp igen. Hemresan var en enda lång diskussion om varför Sam INTE kan få kanin eller köpa en hundvalp förrän han är minst 12 år gammal.
SPECIALPEDAGOGEN "mamman med sina bästa övertalningskonster" fick rycka in!

På inköpslistan stod ett par ordentliga hörselskydd (som jag lovat Sam istället för de Peltor Kid han har nu när han mer regelbundet följer med på jakterna) samt ullsockor till mig.
Jo då, vi kom hem med hörselskydd och ullstrumpor OCH ett par sommarkängor till mig (då jag idag upptäckte att sulan spruckit på mina älsklingskängor) ett par kängor, ett pimpelspö och en hundvisselpipa till Sam samt ett par korta gummistövlar till Sverker.
VARNING för inköpsdjävulen!

//Lena

torsdag 26 augusti 2010

Nu är dagiset fullt!

Igår blev alla platser upptagna på dagiset. Så nu är det kölista som gäller.
Jag kunde aldrig drömma om att det skulle fyllas så fort. Det trist är bara att jag nu måste säga nej. Men jag vet ju aldrig när det blir en plats ledig så kölistan kan behövas.

Och tänk på om ni behöver pensionatsplats så var ute i god tid.

/Anette

tisdag 24 augusti 2010

Igår hade vi kursstart

Vi hade nog lite flax med vädergudarna igår.......regnet som skulle komma vi 18-tiden kom redan vid 15-tiden. Kursen började kl 18.30 med teori inne i tältet. Vid 19-tiden tog vi ut hundarna för lite praktiska övningar. Regnet höll sig då borta för att sedan börja hälla ner ganska precis när vi var klara. Lite tur ska man ha i bland.......

Vi kommer på denna kurs ha Camilla till hjälp då vi är ganska många.

Det är en salig blandning av raser och åldrar på denna kurs vilket är roligt.
Vi ser fram emot att se alla ekipagen växa till stabila ledare.

ps i helgen är det Jakt & Fiskemässa på Bosjökloster detta är ett trevligt arrangemang

måndag 23 augusti 2010

En lugn dag på jobbet!

The Boss och Gandalf

Wiggo och Riff

Bella tränar Axa.


Här har vi tagit skydd för regnet som kom från ingen stanns.



Ines och Doris gillar studsmattan.........




Detta är den allmänna spanings platsen!!

Är man 13 år så har man lite fler privilegier än dom yngre!!!!

Här sover Ascot i vårt sovrum.


Dixson är i centrum bland barnen som vanligt.



Här byggs det.


Riff fick lite fnatt efter han blivit blöt av regnet och då ville gärna Dixson vara med.



söndag 22 augusti 2010

Äntligen jaktsäsong

Igår var det andjaktspremiär. Jag, Sam, Ducken och Lipton var iväg och apporterade på en jakt i Lundatrakten. Vi hade en underbar dag i solskenet och båda hundarna skötte sig utmärkt.

//Lena

fredag 20 augusti 2010

Grundkursen med start på måndag - helt full

Grundkursen som startar nu på måndag är helt full, så vi kan tyvärr inte ta in några reserver. För er som har meddelat att ni önskar stå på reservplats har garanterad plats till nästa kursstart måndagen den 18/10.


//Lena & Anette

torsdag 19 augusti 2010

Underbar vykortskväll

Kan det bli bättre än en vindstilla sensommarkväll då solen färgar himlen i allsköns färger, hundarna sitter stilla och tyst bredvid mig och Sam som dinglar med benen strax över vattenytan sittandes på bron vid grannens torp?


//Lena

tisdag 17 augusti 2010

Har det regnat?????

I morse när Dixon kom så blev det rastning direkt som vanligt ihop med Nero........jag kunde ana att det regnade!!!!!!!!!!för visst duggade det bara!!!!!! försöker intala mig att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
Resultat av rastning - dåliga kläder!!!!!!!! dyngsur trots regnställ.
Hundarna skakade sig stup i kvarten, kändes inte riktigt att dom uppskattade regnet.

MMMMMMMMMMMen nu skiner solen och jag njuter

Soliga hälsningar Anette

söndag 15 augusti 2010

OBS!!!!

Nu finns det endast reservplatser kvar till den kurs som startar den 23/8.

/Anette

fredag 13 augusti 2010

Lite lugnare!

Nu börjar det bli lite lugnare efter sommarens alla bokningar på pensionatet.
Det har varit en salig blandning av olika raser och många roliga individer. Vissa som har varit här en längre tid sätter en hel del minnen i mitt hjärta ja även en del som bara är här över dagen gör det.

Det är kul att se hur en hund kan ändra sig när dom vistas i en flock här på Svedala Hundcenter.

Vi har bland annat Chico som blivit attackerad av en stor hund och vara nära att ryka med.
Första gången han var här så var han skällig och väldigt rädd och osäker för allt och alla.
Andra gången var han något tystare och börjat bli nyfiken.
Och förra gången så började han följa flocken och började leka med dom andra.
Vilken lättnad att se Chico må så mycket bättre.
Har sedan hört från matte att han börjat leka med fler hundar hemma också.

Också har vi lilla Kitty som var väldigt reserverad för mäniskor som växte för varje dag som gick och det med hjälp av mina dagishundars hussar och mattar.
Första dagarna stod hon på avstånd och kollade. Sen för varje dag så kom hon närmre och närmre för att till slut vara framme och hälsa varje dag.

/Anette

onsdag 11 augusti 2010

Nu går det bra att anmäla till hundkurs 2 via hemsidan

Hemsidan är nu uppdaterad så nu det går bra att även anmäla till grundkurs 2 i höst med start den 18/10 direkt via länken på hemsidan.

//Anette och Lena

tisdag 10 augusti 2010

Hundjobb ...

Idag har det blivit tjusigt i hundgårdarna. Jag har tvättat och målat alla hundhusen så nu är de röda små fina "stugor".


//Lena

lördag 7 augusti 2010

Dagisfröken för en dag

Idag har jag testat på livet som hunddagisfröken så Anette kunde få en dag ledigt i sommar.


Upp med tuppen och iväg till Anette för tidig morgonpromenad tillsammans med Anette innan hon stack iväg. Dagen har sedan ägnats åt att gosa och leka hundarna, städa vitt ludd i gräsmattan efter att någon hund haft kul och bitit sönder ett antal gosedjur i miljoner småbitar och en njutbar fika i solskenet. Lillpudeln Enter tyckte att jag var en mycket bekväm "liggdyna" när jag satte mig ned för att vila en stund så jag satt kvar och mös med honom i knät lite extra innan det var dax för eftermiddagspromenaden. Lagom till promenaden kom grannpojkarna som ibland hjälper Anette att gå med någon hund på promenaden så vi fick med alla 6 hundar samtidigt. Kort därefter kom Anette hem efter en dag på Tosselilla med syster och barnen så vi är nog lika trötta båda två.

Tack för hjälpen grabbar!

//Lena


torsdag 5 augusti 2010

Kursstart nr 2 under hösten är den 18 oktober

För dig som skaffat valp i sommar eller har en "äldre odåga" och vill komma igång med träning till hösten kan redan nu anmäla till kursstarten måndagen den 18 oktober med avslut den 6 december.

Vår webbas dator har gått sönder så hemsidan är ännu ej uppdaterad med denna kurs. Det går bra att använda anmälningsformuläret till kursstarten den 23 augusti och skriva under "övriga upplysningar" att det gäller kursstart 18 oktober.

För dig som vill gå redan i augusti har vi endast 2 platser kvar till kursen med start den 23 augusti så skicka din anmälan snarast.

//Lena & Anette

tisdag 3 augusti 2010

Grundkursen den 23 augusti - endast 2 platser kvar

Funderar du på att anmäla till grundkursen som startar den 23 augusti så anmäl dig snarast! Vi har endast 2 ordinarie platser kvar till kursen.


/Lena & Anette

söndag 1 augusti 2010

En vecka av semester

Ännu en skön semestervecka har avlöpt. Tanken var att det skulle bli en hel del hundtränande, men det har mest blivit trädgårdsarbete då ogräsrensandet varit rätt eftersatt, fikande och social samvaro med vänner.

Trädgården har fått en ovälkommen gäst - en mullvad! Den rackart gör mindre uppskattade högar i min stora rabatt och har nu även gått lös på gräsmattan. Jag har på alla möjliga sett försökt bli av med den utan att lyckas så långt.
Någon som har något bra mullvadsbekämpningstips?

//Lena