tisdag 30 november 2010

Tur elljusspåret i Bokskogen finns

Skåne och -9,5°C är ingen bra kombination. Brrrrrr.....

Konstigt att det nästan alltid är folktomt i Bokskogen så här års. Jag och Sverker är flitiga besökare. Det är kanon att gå kvällsrundan med hundarna där - upplyst och skogen ger skydd mot vinden.

//Lena

måndag 29 november 2010

Snön ställde till problem på kursen

Tomas ägnade stor del av gårdagen åt att skotta kursplanen och parkeringen - tacken var mer snö och stormvindar idag. Snö och vind i Skåne= kaos!

Som tur mojnade vinden lite framåt kvällen och flertalet ekipage lyckades ta sig till kursen. Själv har jag varit insnöad hela dagen då vägarna blåser igen på nolltid här ute på landet, så Anette och Camilla fick hålla kursen själva ikväll.

Nu hoppas vi på fint väder till kursavslutningen nästa gång!

//Lena

söndag 28 november 2010

Dagens fasanjakt

Lipton i flygande fläng med en tupp. Det är inte alltid lätt att vara hund när man inte ser något med vingarna framför ögonen.


Ducken kommer tillbaka med en fortfarande pigg tupp.

När jag gav mig iväg på fasanjakten i morse såg det ut som om solen skulle kunna titta fram under dagen så kameran fick följa med. Tyvärr sken solen med sin frånvaro och objektivet är för dåligt för att det ska bli några bra bilder i dagens ljusförhållanden. Någon bild med lite fart och fläkt bjuder jag ändå på.

Skyttarna var fantastisk duktiga så det har varit jättekul att apportera idag.

//Lena

lördag 27 november 2010

Draghunden Jago!

Jago är på besök med övernattning idag på Svedala Hundcenter.
Då Jago har väldigt mkt överskotts energi och lätt till skall.......
Bestämde jag mig för att han skulle få jobba ordentligt.
Så vi spände på en dragsele med en pulka bakom och här satte jag dottern.
Jago drog som han aldrig gjort något annat.
Och nu sover han gott inne på dagiset.









/Anette

torsdag 25 november 2010

Snöelände!

Sitter just nu väntandes på Bromma på ett plan som är MINST 2 timmar försenat - snöelände! Jag hoppas vara hemma framåt 23-tiden i kväll, så Sverker får fixa kvällsrundan med hundarna. Min plan på en avkopplande kvällspromenad gick om intet - SUCK!
//Lena

onsdag 24 november 2010

Snökul!

Här är en kille som verkligen gillas snön... Mer snö tack!



Riff. Gloria, Zigge och Sofie.











Här kommer första snöbilderna för i år!

Äntligen komm snön och minusgraderna...........
Nu slipper jag skitiga hundar ett tag och jag behöver inte rengöra väggarna lika ofta!!
Chila, Riff och Ascot.


Axa var också med-


Ho ho kan ni titta hit..




måndag 22 november 2010

Regn igen :-((

Jaha då var det kursmåndag igen och som vanligt är det regn igen!!


På kursen idag hade vi en massa tennisbollar som störning på kursen. Vi körde lek med hundarna också. En hel del inkallnig blev det med. Detta klarade ni kanon.
Som sagt så börjar vi närma oss slutet på denna kursen - och alla har gjort stora framsteg.

/Anette

söndag 21 november 2010

Årets kanske sista andjakt

Vi har haft tur med att temperaturen nästa hela hösten då den hållit sig på plussidan. Detta har gjort att änderna hållit sig kvar längre än de brukar göra i kompisarnas damm. I eftermiddags tog vi en tur till dammen och höll tummarna för att det fortfarande fanns en del änder kvar, och det gjorde det. Jag hade med Jazz och Sverker hade med båda Gibli och Q. Änderna var mycket varska så det blev inte särskilt många skottillfällen, men fyra stycken fick vi i alla fall med hem.


Jazz fick för första gången apportera en dykand. Han jobbade på fantastiskt bra i den grunda gräsbevuxna ån som anden for ner i. Efter en bra stunds letande blev han stående blick stilla i åkanten med spetsade öron och lyssnade mot vattenytan. Efter några sekunder for han ned med hela huvudet under vattenytan och kom upp med anden i munnen. SUPERBRA jobbat!

Sverker var på "fel sida" om dammen idag och fick inga apporteringstillfällen.
//Lena

lördag 20 november 2010

Träningsabstinens

Efter en hel vecka utan att kunna göra något vettigt med hundarna pga mörkret hade jag träningsabstinens i morse. Vid 9.30-tiden bar det i väg till kompisar i Lomma för att träna. Vi tränade dirigeringar höger och vänster i skogsterräng. Det känns som om Jazz börjat fatta detta ordentligt nu.

//Lena

måndag 15 november 2010

Vad duktiga ni är!

Hemkommen från hundkursen för ca 2 timmar sedan. Jättekul att se alla era framsteg. Tänk att ni alla gick med era hundar utan koppel idag. När vi började för 4 veckor sedan kunde de flesta inte ens gå runt några koner utan att hundarna drog och slet i kopplet.

//Lena & Anette

söndag 14 november 2010

Vi blev 2:a i debuten!


Jag och Jazz i full koncentration vid en av stationerna.

När klockan ringde kl. 04.00 i morse ångrade jag bittert att jag anmält till WT. Efter en uppiggande dusch i kallt (jag var tvungen) vatten var jag i alla fall vaken. Hundarna rastades och kaffet sattes på i flygande fläng, och så iväg kl. o5.10 och upphämtandes Susanne på vägen. Strax innan vi skulle svänga in på sista grusvägen såg vi i ljusskenet av bilen en stor älgtjur ståendes ute i en glänta, så vi stannade bilen och tittade på älgen en stund. Väl framme på plats någon mil norr om Halmstad var det fortfarande mörkt.

Denna morgon samlades nästan 90 glada entusiaster, uppdelade i tre klasser, nkl, ökl och ekl. Nkl-upplägget såg vi inte för dom var på ett annat ställe.

Ökl-klassen var bra upplagd. Dock ställde vindförhållandet, det långa avståndet och orange dummys till det på markeringarna för de flesta ökl-hundarna inkl. Jazz. Jag fick hjälpa honom med dirigeringskommandon på några av markeringarna, och då dras det genast av poäng. Att det var lite klurigt bekräftas av att Jazz var den enda av de 22 ökl-hundarna som inte nollade någon station. Detta har jag aldrig varit med om tidigare. Poängen var inget vidare, vinnande hund hade 73 p, Jazz blev 2:a med 70 p och 3:an hade 66 p av 100 möjliga poäng.
Även ekl-hundarna hade stora problem med samma markeringar som ökl-hundarna.

Trots poängmissarna får jag vara nöjd med ökl-debuten - att bli 2:a är inte helt tokigt.

//Lena

lördag 13 november 2010

Sängdax

Imorgon bitti ringer väckarklockan kl. 04.00 för att jag och träningskompisen Susanne ska hinna till ett WT en bit utanför Halmstad. Tokig? - ja, lite.

Detta blir årets sista tävling för min och Jazz del, och vi ska debutera i öppen klass (ökl). Det ska bli kul att testa hur långt vi kommit i träningen under året.

//Lena

fredag 12 november 2010

Bonita

Här kommer bildbevis på att Fina damen Bonita faktiskt kan vara ute trots regn....

Bonita vill gärna ligga och jäsa inne på dagiset med ett gott ben.




Heidi

Heidi är nu på dagiset och kommer att vara här under en månad då husse och mattes badrum blir renoverat.
Hon är en 6-årig schäfer.



Lite bilder!

Hallå HALLÅ öppna jag vet att du e här inne !!!!!!

I denna ställning stod Nemo i säkert en 10 min innan han gav upp....ocn nej Matte Camilla det är inte mig han vill in till utan Lilla söta Milou som är helt redo att skaffa valpar med vem som helts!!!! Nu börjar det vara mörkt när första rundan avklaras......


Va bara tvungen och sätta in denna sommar bild på Flisa och Harry.
Här får Flisas öron en helrengöring.


En sommarbild till (saknar värmen) Goooa killar......



och en till med Dixson i centrum såklart...





onsdag 10 november 2010

Höstmörker

Vid denna årstid hade det varit skönare att vara frimärkessamlare än hundägare. Usch för mörker, blåst och regn!

//Lena

söndag 7 november 2010

Andjakt

I eftermiddags var hela familjeklanen + en inlånad kompis på andjakt. Änderna var varska, så en hel del flög iväg trots att vi försökte smyga fram till dammen tysta som möss. Några änder fanns kvar i dammen, så tack vare att kompisarna som höll i bössorna skötte sig bra så fick vi i alla fall 9 st änder med oss hem.
Jazz skötte sig lika bra som förra gången vi var med och apporterade. Jag fick idag skicka honom på en vattendirigering som han löste utomordentligt.

"Medhjälparna " Sam och Lowe.

//Lena

onsdag 3 november 2010

Transportbur till salu






84x92x72 så det är den största modellen. Använd 2 ggr och helt komplett.
Kostar 500kr eller högstbjudande.
MVH Anita Elofsson
tel. 0735676520

Kursen i måndags....

I måndags hade vi 3:e tillfället på kursen......oj,oj,oj vad ni har jobbat hemma. Vilka framsteg ni har gjort.
Vädret höll sig fint vilket innebär inget regn.
Vi körde bland annat power sitt med hundarna där vissa hade smärre problem med koordinationen!!!! inte lätt att hålla redan på armar och ben OCH en hund.
Längtar tills nästa måndag.

//Anette