måndag 31 januari 2011

Vem är skyldig!!!!!

Vilka 2 hundar har manglat denna kartong ????????? gissa en gång.
Längre ner finner ni svaret.















Här är dom!!!!!!godingarna

söndag 30 januari 2011

Säsongens sist jaktdag

Vilken underbar dag - strålande solsken, vindstilla och någon plusgrad - bättre kan man inte önska till säsongens sista jaktdag!

Idag fick vi alla som hjälper till under säsongen själva gå med bössa. Att skjuta, apportera och fotografera samtidigt klarade inte min simultankapacitet av. Turligt nog tog Sam över både apporteringsarbetet med Lipton och kameran efter ett tag.

Nedan några av Sams bilder.

Jag och Lipton väntar tålmodigt.

Lipton är på väg med en fasan till Sam.

Fasan.

//Lena

torsdag 27 januari 2011

onsdag 26 januari 2011

Endast fåtal platser kvar till grundkursen den 14 mars

För alla er som nu börjar "vakna ut vinterdvalan", och känner att det är dax att ta tag i lydnaden på eran hund - vänta inte för länge med att skicka en anmälan till grundkursen som startar den 14 mars. Vi har nu endast ett fåtal platser kvar till kursen.


//Lena & Anette

måndag 24 januari 2011

Två hanvalpar till salu

En av Esters söta Entlebuchervalpar

Stolt mamma - Ester

Min grannes mycket trevliga och tillgivna Entlebuchertik har fått valpar, och det finns ännu två otingade hanvalpar till salu.

Jag har på nära håll följt Ester sedan hon kom till Magnus och Josefin för lite drygt 4 år sedan. Magnus och Josefin gick tidigt grundkursen hos oss på Hundkörskolan. Det är alltid lika trevligt att se hur hundar med rätt träning och ledarskap utvecklas från små busfrön till trevliga, lydiga och tillgivna hundar.

Är du intresserad av en hanvalp av medelstor ras som är intelligent, lättlärd och har en fantastisk inställning till träning och arbete, så hör av dig till Magnus Linde på tel.0707-128940.
Valparna är födda 2010-12-04 efter utställningsmeriterade föräldrar och säljs avmaskade, chippade, vaccinerade och SKK-registrerade.

Lite om rasen:
Entlebucher Sennen är en medelstor rubust och välbygd ras som passar bra till de flesta tränings och tävlingsformer. Det är ursprungligen en boskapsvallhund och har därför ingen naturlig jakt i sig. För en Entlebucher är familjen viktigast, de vill alltid vara med och blir väldigt fästa vid alla familjemedlemmar. Det är en ganska så ovanlig ras, antalet i Sverige ligger på mellan 60 och 80 individer. Tikens mankhöjd ligger på mellan 42-45 cm med en vikt på 20-24 kilo, hanarna blir ofta något högre och något tyngre. Det är en sund ras utan några typiska rassjukdomar. Vid avel röntgas höfter och man testar för ögonsjukdomar via PRA test. Medellivslängen på en Entlebucher är 13-14 år. Det är en härlig och lättlärd ras som passar hundägare med intresse och engagemang för alla former av hundträning.

//Lena

söndag 23 januari 2011

Still strong

Ducke i full fart hem trots en vinge för ena ögat.

Ducke med en fin fasantupp.

Snart 10 år, men än syns inte många grå hår.

Igår var vi och apporterade fasaner. Det var säsongens näst sista jakt. Säsongen har varit lång så det känns både skönt, men samtidigt lite vemodigt att det är ca 7 månader till nästa gång.

Jag passade på att ta några bilder på min gamla trokänare Ducken. Han blir 10 år i april. Han är fortfarande lika glad över att få följa med och apportera, och han gör det ännu med bravur - full fart och med fantastisk näsa.

//Lena

tisdag 18 januari 2011

Barmark!

Det har säkert inte undgått många att jag inte är någon större vän av snö.

Gissa om jag nu är superlycklig över att det äntligen går att promenera på vägarna hemma utan fara för liv och lem och att grannens hage är snöfri så att det ikväll var möjligt att kasta några dummysar till hundarna som de fick apportera?
Svaret på frågan är givetvis, JA!

//Lena

måndag 17 januari 2011

Översvämmning!!!



Det börjar bli mkt vatten på sina ställen.......men värst har nog våra kära grannar det.
Så pass illa så dom får ställa bilarna hos oss och gena över fältet för att komma hem utan att behöva simkläder.
/Anette

lördag 15 januari 2011

Två starka ...

Min bil har varit på verkstad en tid eftersom den blev påkörd på en parkeringsplats strax före jul. Eftersom jag skulle ha hyrbil en tid tänkte jag att det var klokt att ta ut hundburen så jag kunde använda den i hyrbilen. När jag och Sam igår kom hem från arbete/skola och skulle köra iväg och gå kvällspromenad med hundarna i Bokskogen kom jag på att jag och Sverker inte lyft tillbaka buren in i min bil, och Sverker hade åkt till Stockholm. Jag kör inte gärna utan bur med risk för både eget och hundarnas liv om olyckan skulle vara framme.

Vad gör jag nu?
Kanske skulle jag och Sam kunna lyfta den gemensamt? Tveksamt.
Jag frågande Sam om han trodde han skulle orka lyfta buren (den väger kring 20 kg och är otymplig), och han svara självsäkert - "det fixar vi mamma".
Jag sa - "Vi provar".
Det märks att sonen börjar bli stor (fyller 7 år i februari), för vi bar och lyfte in buren i bilen utan större problem. Jag måste erkänna, att jag trodde inte riktigt på att Sam skulle orka.
Efteråt gick vi en skön kvällsrunda på 3 km.

//Lena

tisdag 11 januari 2011

Hundgårds sektioner till salu

Sålda!
Ska sälja mina hundgårdar då nya skall införskaffas.
Priset är 120:- sektionen och det finns 27 st vid köp av alla 100:- st
Det billiga priset pga av rost annars hela.
Vid intresse ring Anette 0707-916508 eller maila på svedalahundcenter@tele2.se



måndag 10 januari 2011

Nej, så blev det inte.

Jag trodde att Lipton skulle ha rejält med träningsvärk efter gårdagens arbete, men nej han är lika pigg och spänstig som vanligt.

//Lena

söndag 9 januari 2011

Träningsvärk?


Då var årets första fasanjakt avklarad. Himlen har bjudit på allt från regn till solsken och fantastiska fasandrev. Hundarna har fått jobba hårt i den tunga blöta snön som på de flesta ställen fortfarande låg flera decimeter djup. Även om Lipton är vältränad kommer han säkert att känna av dagens arbete i benen imorgon, så lite träningsvärk blir det nog allt.


//Lena & Lipton

fredag 7 januari 2011

Hemsidan uppdaterad

Hemsidan är nu uppdaterad med fortsättningskursdatum, så nu är det bara att gå in via länken och anmäla till kursen i vår.
www.hundkorskolan.se

//Lena & Anette

torsdag 6 januari 2011

Datum till Fortsättningskursen i vår

Nu har vi bestämt datum för vårens Fortsättningskurs. För er som är sugna på lite uppfräschning boka in de fyra torsdagarna 7/4, 14/4, 28/4 och 5/5.
Datumen kommer inom det snaraste ut på hemsidan där du även kan anmäla dig via länken.

Stå ut i snöyran. Snart (?) vankas våren.

//Lena & Anette

onsdag 5 januari 2011

Vinterland!

Naturen är vacker.......
Dessa bilder tog jag på morgonpromenaden.













/Anette

måndag 3 januari 2011

Isgata

Grusväg på landet efter nattregn på nyårsafton, stark vind lördag och söndag och så idag solsken och många minusgrader är ingen bra kombination = isgata. Bara en kort promenad med hundarna är förenat med livsfara, så det fick bli att ta bilen ned till "storstan" Staffanstorp ikväll och gå kvällsrundan på sandade cykelvägar.

Usch vad jag är trött på snön och kylan nu. Det får bli att köpa några tulpaner imorgon så att lite vårkänsla infinner sig.

//Lena

söndag 2 januari 2011

Nytt år och året som gått

Då var det ett nytt år igen. Känns som om år 2010 knappt hann börja innan det var slut. Åter har bestått av lite för mycket jobb, en himla massa jobbresor, Sverkers MÅNGA timmars SSRK-engagemang, Sam som lärt sig klockan (nu går han inte att "lura i säng" fel tid längre), siffror och alfabetet, hundträning (trots för MÅNGA månaders snö) och trevliga middagar tillsammans med kompisar så många vi hunnit klämma in. Det planerade husprojektet med bl a en tillbyggnad har pga tidsbrist fått stryka på foten. Året avslutades dock med att jag i helgen målat om i hallen/groventrén och nya fönster och dörrar är beställda så 2011 SKA det bli tillbygge.


God fortsättning!

//Lena