söndag 27 februari 2011

Iskyla

Familjen tillsammans med en kompis trotsade i förmiddags iskylan och stack ut och tränade med hundarna. Vinden var så isande kall att vi fick söka hjälpligt vindskydd i skogen, så det fick bli markeringsövningar och sök i skogsterräng idag. Jag vet inte om även Jazz tyckte att det var kallt, men han sprang i alla fall fort som en gasell idag och det vill inte säga lite eftersom det går fort även i vanliga fall.


//Lena

lördag 26 februari 2011

Visselpipesnodd

Min fina visselpipesnodd inköpt i England för ett antal år sedan har gått sönder då Lipton tog ett glädjeskutt och fastnade med tassen och drog av snodden. Snörsnoddar är så tråkiga så jag funderade ett tag och kom på den briljanta idén att köra till Panduro Hobby och se vad de hade för utbud av läderremmar, hängen o dl. Där fanns en hel del kul, så i eftermiddag har det blivit tillverkning av visselpipesnoddar i tre olika färger och med lite annan utsmyckning.

//Lena

torsdag 24 februari 2011

Fler kurstips

Planerar du att starta nybörjarklass under våren med din retriever och vill träna under provliknande former så är ett bra tips att anmäl dig till B-provsträningen i april som anordnas av SSRK Södra med Mirjam Axner som tränare.


Läs mer på www.ssrksodra.com.

//Lena

onsdag 23 februari 2011

Snart prov- och träningssäsong

Trots lite bakslag idag med lite snö på marken igen så närmar sig prov- och träningssäsongen igen med stormsteg.

För dig som har retriever och har kommit en bra bit på väg i din apporteringsträning och vill träna inför A-prov passa på att anmäla dig till mocktrialträningen den 4/3 med två av Sveriges mycket framgångsrika hundförare Mirjam Axner och Birgitta Staflund-Wiberg. Träningen anordnas i SSRK Södras regi. Förfrågan om plats görs till Mirjam på mail 04454499@telia.com. 12-14 deltagare kommer att beredas plats.

//Lena

måndag 21 februari 2011

Sökes: Större korg!

Flisa har lånat Harrys korg idag.........något liten, tur vi har värmegolv............





Chila, Axa, Ascot och Sofie

söndag 20 februari 2011

Äntligen vårigt!

Äntligen känns det som om våren är på väg. I rabatten spirar de första vårteckena - en ensam liten snödroppe, och en liten fågel sjöng glatt när jag gick morgonpromenaden med hundarna.



Q poserar

Från vänster: Ducke, Lipton och Jazz

Lägger även upp några bilder jag tog efter dagens hundträning i det underbart snöfria Skåne!

//Lena

torsdag 17 februari 2011

Snart provsäsong

Även om vinden viner med full kraft kring öronen och det är isande kallt - tro det eller ej - men det är faktiskt inte länge kvar till jaktprovssäsongen drar igång.


Lördagen den 16 april kommer jag att vara provledare för SSRK södras första prov för säsongen. De första förberedelserna började idag då jag i kväll var ute och tittade på marken tillsammans med markägarens representant.

Nu längtar jag till sol och vår...

//Lena

tisdag 15 februari 2011

Snart 1 år sedan.....

Oj vad tiden springer iväg.
Snart är det 1 år sedan jag slog upp portarna till Svedala Hundcenter. Kan inte riktigt fatta det.
Det är ju min stora dröm som gått i uppfyllelse. Och det är mina underbara föräldrar som gjorde så jag våga ta steget.....TACK.

Allting har gått över förväntan. Visst har jag hela tiden trott på mitt centra med kunde inte drömma om att det skulle bli fullt så snabbt.

Detta år som snart har gått har varit fyllt av massor av lärande både inom hunderiet och egen företagandet........
Jag har en härlig flock hundar som jag dagligen har privilegiumet att studera.
Under året har också det insetts att vissa staket måste ändras m.m.

Jag har 17 ton singel som ligger på uppfarten och väntas att skyfflas ut förhand av mig.........insåg att det hade varit praktiskt med en hage till utan gräs/lera.
Det var en av mina dagis hundsägare som gav mig iden...tack Caroline.
Sedan väntar allehanda vår och sommarjobb med att bygga hundgård och fixa staketet som fick en del stryk av all snön som vi hade.

Kram Anette

måndag 14 februari 2011

Sjukgymnast

Ikväll har Gibli varit iväg till sjukgymnasten för första gången sedan han opererade sitt knä. Till att börja med gäller stretchövningar, massage och mini-minipromenader. Nästa besök blir om 14 dagar, så vi hoppas på framsteg tills dess.

//Lena

söndag 13 februari 2011

Kalas

Sam fyllde 7 år i veckan, så helgen har mestadels gått åt till matlagning, släktkalas och barnkalas. Lite luft i huvudet har det funnits behov av, så lite hundträning blev det mellan aktiviteterna.

Kvällen har ägnats åt årsbokslut, så nu är momsdeklarationen för 2010 fixad.

//Lena

fredag 11 februari 2011

Valpsugen till våren?

En av Esters bedårande valpar.

Min grannes mycket trevliga och tillgivna Entlebuchertik Ester har fått valpar, och det finns en otingad hanvalp till salu.

Entlebucher Sennen är ursprungligen en boskapsvallhund och har därför ingen naturlig jakt i sig. Det är en härlig och lättlärd ras som passar bra till de flesta tränings och tävlingsformer. Läs mer om Ester och rasen på tidigare inlägg den 24 januari.

Är du intresserad av en valp, så hör av dig till Magnus Linde på telefon 0707-12 89 40.

//Lena

tisdag 8 februari 2011

Jo, visst blåste det

Natten bjöd på full storm, så pass att även jag vaknade (Sverker brukar säga att inte ens en bomb väcker mig). Även om stormen lugnat ned sig till morgonen blåste det rejält. När jag gick morgonpromenaden blev det att fälla upp luvan och dra år snörena ordentligt. I motvinden kändes det som om jag gick och gick utan att komma någon vart. Hundarna sprang mer eller mindre som vanligt och ställde sig och tittade efter mig och undrade varför det tog så lång tid.

//Lena

måndag 7 februari 2011

Astas sista snö.....

På varje runda med Asta så blev hon som tokig när hon såg att på vissa ställen fanns det snö kvar.

Håll i er i stormen som komma skall....

/Anette

söndag 6 februari 2011

Mer markeringar

Bild på Jazz från förra helgen. Susanne Nilsson fotade.

Med anledning av gårdagens ganska skrala resultat på markeringsträningen fick det bli mer av den varan idag - Ja, det gick mycket bättre.

//Lena

lördag 5 februari 2011

Träning

Äntligen är all snö borta så det går att träna lite vettigt med hundarena igen. Vi var hela familjen ute en sväng i förmiddags. Det blev markeringsträning med hundarna, vilket vi inte kunnat göra under hela vintern, så lite ringrostiga var de allt.


//Lena

onsdag 2 februari 2011

Opererat knä


För en tid sedan märkte vi att Gibli inte belastade ena bakbenet lika mycket som vanligt. Någon större skillnad på hans viljan till promenader eller arbete har det dock inte varit, så vi tänkte att han har nog halkat lite olyckligt vid någon lek med de andra hundarna nu när det varit så halt. Med lite vila och koppelpromenader skulle det nog gå över, och det blev snabbt mycket bättre och ingen hälta syntes. Dessvärre syntes hältan igen när vi åter tillät honom att springa i sitt eget tempo, så i förra veckan besökte Sverker och Gibli veterinären. Via röntgen konstaterades att rygg och höfter så superbra ut men att problemet satt i knät. I måndags blev det operation och det visade sig att ledbandet var av och det är nu utbytt. Nu hoppas vi på snabb läkning av såret så Gibli kan börja sin rehabträning.


Direkt efter operationen var Gibli rätt trött, men nu är han åter glad och pigg som en mört och hade gärna följt med ut på promenader (längre än kissrunda i koppel i trädgården) tillsammans med de andra hundarna, men det får vänta. Han har också blivit expert på att tigga mat nu när han har privilegiet att vara inne i köket och vardagsrummet (för att inte bli nedsprungen) där hundarna normalt inte har tillträde.

//Lena

tisdag 1 februari 2011

Världens största hundprofil kommer till Sverige!

Min största önskan inom hunderiet är att få praktisera på Cesar Millans dogcamp i USA men detta kommer nog att förbli en dröm.
Men nu ska jag åtminstone få se honom live vilket ska bli en mkt stor upplevelse för mig.
Biljetter på 5:e raden är bokade och med mig tar jag Lena, hennes man Sverker, Syrran och en av mina dagishundars matte vid namn Camilla.
Självklart är det premium biljetter......så när showen är slut för dem andra så få alla med dessa biljetter 30 min extra frågestund med Cesar...........kommer jag våga fråga nja vi får se!!!

Kram Anette