tisdag 29 mars 2011

Fortsättningskursen startar 7 april

För dig som gått Grundkurs hos oss passa på att träna din hund med nya hundar och nya störningar. Glöm därför inte anmäla dig till Fortsättningskursen som startar 7 april.


//Lena & Anette

måndag 28 mars 2011

Vårkänningar

Jazz i full fart

Viken underbar helg det varit men sol och vårkänningar.
En del hundträning har jag och Sverker hunnit med. Jag och Jazz har slipat på linjetagen genom att träna "fyrkanten" i skogsterräng både igår och idag. Innan vi skulle hem idag måste hundarna ha tyckt det var för varmt? eller något för de hoppade alla ned i ån och tog sig ett uppfriskande dopp i det kylslagna vattnet.
Resten av helgen har ägnats åt vårstädning i trädgården och i garaget. Lite vårblommor har det även blivit i några krukor, penséer och påskliljor åkte ned.

//Lena

fredag 25 mars 2011

En solig dag - äntligen!!!!

Hmmmmm vart tog Riffs tänder vägen?????? han har fler än 2.....Gloria kollar!!!!!

Lina, Isla och blyge Ripip!

Sofie och Isla på bästa platsen för att hålla koll.


Sötnosen Arrax.


Jonte och Ripip myser...




Trevlig helg på er alla!
Kram Anette

Valpar till salu!


Nu finns jag kvar och vill komma till ett eget livslångt hem.jag är en mycket fin liten gosse.pris diskuteras vid rätt hem.Leveransklara V.11( Då vi är 8 veckor gamla )
Vid leverans är vi: Avmaskade, Chipmärkta, Vaccinerade, Veterinär besiktigade, Registrerade i SKK, Försäkrade via Agria. Dolda fel försäkrade i 3 år. Valparna är uppväxta i hemmiljö.
Båda föräldrarna finns i hemmet för visning. Shar-pei lämpar sig såväl till utställning som familjemedlem.
Bakgrund:Den kinesiska rasen shar-pei har existerat i hundratals år i de provinser som gränsar till Sydkinesiska sjöns stränder. Troligen har rasen sitt ursprung i staden Dialak i provinsen Kwun Tung.Allmänt:Rasen är lugn, självständig, trogen och en tillgiven familjemedlem.Mankhöjd: 44-51 cm.
Vi förbehåller oss rätten att endast sälja till personer som uppfattas som seriösa & har god hand med hundar. Vi ser det som ett stort plus om ni är väl pålästa eller har tidigare erfarenhet av rasen.15% Vid bokning 85% vid leverans. Välkomna.

Ring tina: 0733-91 58 46

onsdag 23 mars 2011

Fortsättningskursen startar 7 april

För er som gått grundkursen hos oss tidigare, glöm inte bort att skicka en anmälan till fortsättningskursen som startar 7 april.


//Lena & Anette

söndag 20 mars 2011

Materialinköp

Idag har jag och Sverker varit och inhandlat gipsskivor, reglar, isolering mm till tillbyggnad av ytterligare en hundbox i kenneln, så Gibli kan få en egen nu när han är konvalescent, och till ett foderrum så vi slipper förvara säckarna i tvättstugan.

//Lena

lördag 19 mars 2011

Jazz har varit på WT

Idag har jag och Jazz varit och startat WT ökl i Bromölla. Det hav varit ett mycket välordnat arrangemang och bra hunduppslutning så här i början av säsongen med starter i alla klasser. Ökl hade flest startande med 27 st. Jazz har varit riktigt duktig och vi fick 88 poäng av 100 möjliga, och med det blev vi 6:e placerade. Både hund nr 1 och 2 hade 91 poäng och 3 tom 5 hade 90 poäng, så vi var inte långt därifrån. De missar vi hade får jag mestadels ta på mig själv.


//Lena

fredag 18 mars 2011

Så sant!

Läste ikväll på Birgitta Staflund-Wibergs blogg, www.kennelmeadowlark.blogspot.com, två av hennes inlägg från i onsdags och torsdags denna vecka. Så sant, så sant!


För er som verkligen vill förstå det här med ledarskap gå in och läs hennes inlägg "Träning igen" samt "Behövs ledarskap och vad är det?" Fantastiskt bra beskrivningar!

//Lena

måndag 14 mars 2011

Kurs x 2

Första gången på grundkursen ikväll - alltid lika ROLIGT!

Vädrets makter var inte precis med oss, men vad gör väl det när vi får möjlighet att träffa så många trevliga förare och entusiastiska hundar. BRA JOBBAT ikväll!
Tänk på de råd ni fått av oss under kvällen och träna på flitigt hemma under veckan.
Vi längtar redan till nästa gång.

//Lena & Anette

I helgen var jag och Jazz på dirigeringskurs hos Birgitta Staflund i Småland. Inte heller där var vädrets makter med oss - snö, men vad gör väl det i gott sällskap och med massa matnyttig kunskap.
Ja, hunden gör det man lärt den, varken mer eller mindre.
Ibland är inte sanningen så kul, så tack för sparken i häcken
Birgitta (-:
Nu ska jag träna på och inte göra allt för tillrättalagt, utan våga stegra svårigheterna efter hand och testa gränserna ibland.

//Lena

Kurs start

Äntligen!!!!!!

Det har varit ett långt uppehåll sedan vi hade kurs sist men nu är det dax.
Idag kl 18.30 drar vi igång en ny grundkurs. Det är som vanligt en stor blandning av både raser och åldrar.
Skall bli spännande och se vad vi har att jobba med.

Hjärtligt välkomna till L&A:s Hundkörskola

/Anette & Lena

söndag 13 mars 2011

Min nya hund!!

Ett stort tack till alla på fortsättningskursen våren 2010 som gav mig presentkort på Qvesarum......denna trähund införskaffades och ett jättefint järnbord.


Kram Anette

torsdag 10 mars 2011

Gibli i nytt paket

Ja, det blev en ny operation av Giblis knä idag.

Nu ligger han inne vid brasan och sussar med benet i nytt "paket". Det blev blå färg denna gång.
Nu hoppas vi på det bästa och att rehabträningen går bra.

//Lena

WOFF bäddarna är poppis!

Dessa fina hundbäddar gillar både hundar och ungar!!!!
Finns till försäljning på Svedala Hundcenter i färgerna svart och rött med eller utan mönster och 2 storlekar.
Dessa är helt vattentäta vilket innebär att lägger sig hundarna fuktiga där så blir inte stoppningen blöt och därmed uppkommer ingen dålig lukt. Grus och hundhår skakar man bara av. Ytterhöljet är tvättbart.



/Anette


Härlig sommarbild!

Denna bild får mig verkligen att längta till sommaren....
Fotot är taget vid Lasses damm vid Holmeja den 20 juli. Tomas och Tim var nere för att mata ällingarna vi satt ut.

onsdag 9 mars 2011

Gibli

Imorgon ska Sverker iväg med Gibli till veterinären för att kolla knät igen. Troligen blir det en ny operation redan då.

Håll tummarna för att knät blir stabilt och bra nu. Sedan väntar LÅÅÅÅÅÅNG rehab.

//Lena

måndag 7 mars 2011

Endast reservplatser kvar till grundkursen 14 mars

Grundkursen med start den 14 mars är full. Det går ännu bra att skicka in en anmälan, så sätter vi upp dig på reservlistan. Om plats inte kan beredas är du garanterad en plats till kursen med start den 9 maj.


Nu ser vi fram emot kursstart.

//Lena & Anette

söndag 6 mars 2011

Helgen

Fantastiskt väder! Våren är definitivt på väg, sol och plusgrader, tom bilen fick en vårtvätt.

Igår var Jazz åter fit for fight efter fredagens "matlusta", så det blev en liten träningsrunda innan det var dax för SSRK södras styrelsemöte. Det var en städad tillställning, och föreslagen styrelse blev vald, http://www.ssrksodra.com/.


Idag var jag iväg och tränade en sväng med Susanne och Carina. Hundarna var riktigt duktiga, och det märkas att även markeringarna blivit bättre nu när vi kunnat träna detta ett tag efter att snön försvann.

Sverker var och rehabsimmade Gibli. Knät är tyvärr fortfarande lite för rörligt, så kanske blir det en omoperation. Vi avvaktar veterinärens besked på torsdag.

//Lena

fredag 4 mars 2011

Underbart med hund...?

När jag i morse var ute och matade hönorna hade Jazz lyckats få ett litet hål på en oöppnad hönsmatsäck som stod i uterummet. Jag var inte borta mer än några minuter, men en glupsk labrador hinner trycka i sig en hel del pellets på den korta tiden. Det vara bara att ta med hundskrället i bilen under dagen för att med jämna mellanrum titta till Jazz, låta honom få vatten, röra på sig lite och ut och kräkas och bajsa HÖGVIS.
Japp - Jazz lyckades kräkas i buren en gång.

I kväll börjar magen anta "normala" former igen, och någon kvällsmat kunde Jazz se sig i stjärnorna efter.

//Lena

onsdag 2 mars 2011

Blandat.......

Jag har haft turen att ha en ledig kväll med dottern..........
Vi har varit på Arenan och tittat på Disney On Ice. Vilken show det var Bella var helt lyrisk av att se alla disney figurerna men upplös mig att dom inte är riktiga.......
Tack Jesica och Elna för trevligt sällskap och för biljetterna.

Högt upp satt vi men såg bra ändå.

Jag har också varit en runda på Teba i Höör, en djuraffär som har det mesta. Diverse ben m.m inhandlades.
Vi köpte ett hundspel med och Axa tycker detta är hur kul som helst medan Chila (den kloke av dom ;-) tittar på brevid och tar dom godisarna Axas inte märker att hon lyckats få fram.......




Kram Anette

tisdag 1 mars 2011

Valberedning

Vid förra årets årsmöte i SSRK Södra fick jag tillsammans med ytterligare två personer det eminenta förtroendet att sitta i valberedningen till 2011 års styrelse. Det har inte varit en lätt uppgift att hitta medlemmar som även vill engagera sig i styrelsearbetet. Årsmötet är på lördag. GLÄDJANDE nog så föll den sista pusselbiten på plats idag, så nu finns det ett förslag till en komplett styrelse som känns mycket lovande.


Gå gärna in och läs förslaget på www.ssrksodra.com. Du som är medlem kom gärna till årsmötet på lördag.

//Lena