tisdag 31 maj 2011

Inte bara hundar!!!!!

Har haft en hundfri helg för lite sedan........första på länge. Vi var bjudna på Rock-Fest hos bästa Nina och Christian.
Och som vanligt när vi ska på tema fester så spar vi inte på krutet!!!!!!
Hur kul som helst hade vi och kära svärmor passade barnen. Här har vi smitit upp till Bästa grannarna P-O och Sabina som skulle köra oss till festen( Tack för det! ni e bäst)

Middag blev det med grillat!




Denna bild är troligtvis efter Tequilan..........ps byggde hundgård dagen efter!
Kram Anette
















söndag 29 maj 2011

Helg full av hundar

Tog en bild på Ducken igår. 10 år och fortfarande i full vigör och knapp ett grått strå.

Jag och Sverker hade fått den äran att döma Hallands vår-WT på Susegården. För att slippa gå upp alldeles i svinottan i morse så stack vi iväg till Halland redan igår förmiddag. Vi packade in alla hundar, Sam, grill, mat och packning för alla väder - och tur var väl det - och körde upp till Sågknorren och var uppe lagom till lunch. Efter lite korvgrillning i solen så passade vi på att träna lite vattendirigering med hundarna. Frampå seneftermiddagen, när vi skulle träna Q och Jazz, blev hundarna blöta både nedifrån och uppifrån, och kvällsgrillningen fick ske i ösregn. Tur det fanns ved till braskaminen.

I morse bjöd Halland åter på strålande solsken, och det bar av till Susegården. Samling 7.30. Första hund var till start ca kl 8, och vi var klara ca 19 - och då kom ösregnet. Efter att ha dömt ca 110 st hundar får jag medge att jag är lite slut i huvudet. Sam stensover och Sverker vilar i soffan.

Jag dömde en kombinerad markerings och dirigeringsstation som ställde till en hel del besvär framför allt för ÖKL-hundarna, och har sett båda superjobb och en del mindre lyckade hundarbeten.
Arrangörerna ska ha ett jättetack för bra struktur och ordning, och hela dagen har flutit på jättebra trots att det var så många hundar.

Världen bästa Sam ska har en jätteeloge för att han "stått ut" med två dömande föräldrar hela dagen. Mycket Nintedo har det blivit...

//Lena

torsdag 26 maj 2011

Äntligen!

Efter 10 veckors lång väntan är den äntligen här...........Tidningen Cesars way.
Så eftermiddagen satt jag i solen och läste - Nice Anette

tisdag 24 maj 2011

Kursen igår!

Igår hade vi kurstillfälle 3 på våran grundkurs. Och helt otroligt så hade vi solsken hela kursen!!!!!

Alla deltagare har gjort enorma framsteg vilket är super kul att se.
Vi körde en hel del nya övningar bland annat power-sitt och sitt stanna kvar.
Både jag, Lena och Camilla var rörande överens om att det är helt klart den grupp som klarat power-sitt på bästa sätt redan vi första försöket.
Och med tanke på hur duktiga alla var igår så kommer vi köra på rejält nästa gång.

/Anette

söndag 22 maj 2011

Underbar träningshelg!

Två dagars träning för suveräna Walesare, Simon Hansell och Roger Phillips i Småland är nu till ända. Jag och Jazz gick i elitgruppen (hade jag inte fattat när jag anmälde mig - snackade med Birgitta om öppenklassnivå), men det har gått över förväntan med tanke på att Jazz aldrig har skickats på de avstånd vi tränat på i helgen. Visst finns det en helt del att träna vidare på, inkl. för Jazz att hålla huvudet kallt så att hjärnkontoret inte tar slut strax före lunch (rättade till sig efter 1 tim. lunchvila). Det var riktigt kul att känna att mycket av allt slit under våren med "fyrkants- och klockträning" börjar ge resultat.

Sverker har samtidigt varit på SSKR huvudstyrelses årsmöte, så pappa har fått rycka in som barn-, hund-, katt-, höns, mus-, fiskvakt och mycket mer.

SUPERTACK pappa för all hjälp!

//Lena

onsdag 18 maj 2011

Dirigering

Jag och Susanne var och tränade en snabbis sent ikväll. Vi kände båda två att det var skönt att "få lufta huvudet" efter en intensiv dag på jobbet.


Jag ville testa av Jazz förståelse för en "helt blind" dirigering efter vårens systematiska träning, så Susanne gick iväg och lade ut två dirigeringsuppgifter på ställen där vi inte brukar lägga apporter, och ospårat. Jazz gick som en klocka - spikrakt på handen, tvärnit på stoppsignal, lydde kort vänstertecken då han kommit lite fel sida vinden, på signal var näsan nere i backen och dammsög marken efter apporten. Ja - det börjar lossna rejält!

Det ska bli spännande att träna för de två engelska herrarna Roger och Simon i helgen. Det är bara att hoppas att Jazz fortsätter i samma stil som ikväll.

//Lena

måndag 16 maj 2011

Kvällens kurs!

Då var det måndag kväll igen.
Och i vanlig ordning regnade det på kursarna.........

Men alla var tappra och mer eller mindre bra klädda;-)

Vi såg många framsteg på alla deltagarna. Och jag längtar redan till nästa måndag.

/Anette

söndag 15 maj 2011

Cesar Milan Show

Måste säga att Cesar är en stor förebild för mig så det var ganska stort att få se honom live.
Han bjöd väldigt mycket på sig själv när han bland annat beskrev hur en hund uppfattade vissa situationer.
Visst jag är en stor fan av hans tv pogram så det han pratade om var inget nytt men ändå speciellt att se honom berätta från 7 meters håll.
Efter showen hade Cesar en frågestund för de med vip-biljetter. Då tände dom upp i hela arenan och Cesar satte sig med sin son på scen kanten, detta blev verkligen personligt.
Vissa frågor blev man lite förvånad över...............bland annat en man som undrade om hundarna förstod något språk bättre än något annat språk??????????
Då var han snabb och svarade "Spanska"...............
Cesar berättade i sin show tydligt hur hundar kommunicerar näsa, ögon och sist öron i denna ordning uppfattar dom omgivningen.
Bästa frågan med bästa svaret var: Kan man få komma till ditt Dogcenter och jobba?
Svar: jag ska avsluta sista säsongen av Mannen som talar med hundar sedan vill jag ta emot och utbilda människor för att sprida kunskap........JAG vill dit.
Hoppas han är seglivad så han fortfarande jobbar när mina barn blivit stora så jag kan åka till USA och jobba där några månader.

/Anette

fredag 13 maj 2011

Mina praktikanter Laura och Carolina!

Här med gänget!

torsdag 12 maj 2011

Familjens senaste tillskott


Vi har fått "tillökning" i familjen. De fyra kycklingarna har nu vågat sig ut i vida världen.


//Lena

tisdag 10 maj 2011

Kursstart igår

Igår var det kursstart på nya grundkursen, och det var lika kul som alltid. Som vanligt finns det mycket att jobba med både hos hund och förare. Även om de flesta av er idag inte tror det, så kommer ni alla att inom 8 veckor kunna gå med era hundar lösa kortare eller längre stunder på kursen om ni bara jobbar på och tränar flitigt.
Vi ser redan fram emot nästa måndag.

//Lena & Anette

söndag 8 maj 2011

Q:s ÖKL-debut gav mersmak

Tidigt i morse gav sig Sverker, Sam och Q iväg till Göteborg för att debutera i öppenklass Tollingjakt, och det gav mersmak. Med fin kritik och endast lite smärre skönhetsfläckar som nog mest beror på orutin i provsituationen kom de alla hem lyckliga med ett 2:a pris, och Sams kommentar "Q vann silver idag mamma - bra va!".

Snyggt jobbat!

Själv har jag och Jazz varit iväg på dirigeringskurs hela helgen. Jättekul att se att alla kursdeltagarna utvecklats så mycket bara på de två månader som gått sedan vi träffades senast i mars.
Jazz har skött sig riktigt bra, även om huvudet tog slut på sista övningarna igår och då var det bara att kalla hem och göra det lättare. Han var åter pigg och glad i morse och har hållit ihop hela dagen idag. Jazz hade lite motstånd mot att gå rakt över en ström å, men idag löste vi upp situationen och sedan gick det som tåget. Hemläxan till nästa kurstillfälle i juli är att få alla tecken att funka och hålla linjen även vid terrängbyten. Det är bara att träna vidare.

//Lena

fredag 6 maj 2011

Träning i helgen

I helgen ska jag och Jazz på kurs hos Birgitta Staflund på kennel Meadowlark. Det är 2:a omgången av tre på dirigeringskursen. Nu är det upp till bevis att vi alla har tränat flitigt hemma sedan förra kursomgången i mars. För min del känns det som om Jazz tagit ett rejält kliv framåt sedan första gången, och nu funkar det även för det mesta riktigt bra vid helt "blinda" dirigeringsuppgifter.

//Lena

torsdag 5 maj 2011

Sista fortsättningskursen

Ikväll var det sista gången på fortsättningskursen för denna omgången. Det har varit jättekul att se att ni alla hållit i ledarskapet så bra sedan ni gick era grundkurser, och att det nu funkar så bra även i skogen. BRA jobbat!


Tack Annika för hjälpen i Anettes frånvaro, och tack Helene för lånet av marken.

Vi längtar redan till nästa vår så vi får hålla en ny fortsättningskurs.

//Lena & Anette

måndag 2 maj 2011

Kursavslutning ikväll

Vilken fantastisk grundkurs vi haft denna omgång. Ni har alla gjort jättestora framsteg eftersom ni varit så flitiga med att träna både på kursen och hemma. Kul att alla kunnat ha sina hundar sittandes lösa, att alla kommer när ni kallar och att alla hundar gått fot utan koppel kortare eller längre stunder.

Vårkursens bästa framsteg gick solkart till Anna med hunden Wilma. Wilma har gått från "bortskänkes - stirrig skällande byracka" till att vara en trevlig, lydig, lugn och tyst hund med en numera lugn och självsäker matte. SUPERBRA jobbat!
Naturligtvis finns det fortfarande detaljer att jobba på men det kommer Anna att fixa galant.

Tack ALLA för en underbar kurs!

//Lena & Anette