tisdag 28 juni 2011

Vårkursens Bästa framsteg!

Ett stort grattis! till Mats och Ruben som i måndags på avslutningen tog hem priset för bästa framsteg.
När Mats och Ruben kom för 8 veckor sedan så var Ruben endast 9 veckor gammal. Ruben hade för första gången på sig ett koppel.......
Men nu är Ruben ca 16 veckor går han fint lös vid sin Husses sidan. Mats har gjort ett kanon jobb med Ruben och sig själv. Det är inte lätt med en så fysiskt liten hund när man själv är ganska lång.
Kanon bra jobbat!
Vill också passa på att gratulera alla andra deltagarna till stora framsteg med sina hundar och för det första stora framsteg som ledare.
Alla på kursen har utveklats nått otroligt och både jag, Lena och Camilla är super nöjda.

Önskar alla deltagarna en riktigt skön sommar!


/Anette

söndag 26 juni 2011

Midsommarhelg

Hoppas ni alla haft en underbar midsommarhelg.

Vi firade hos kompisar i Åhus. Bland barnen var dock de mest uppskattade gästerna hundarna Lipton, Jazz, Gibli och Bull.
Tack Carina och Gert för passhjälpen med Ducken och Q.

Helgen i övrigt har mestadels gått i städningen tecken med både bil och hem. Passaten har fejats skinande ren både invändigt och utvändigt då jag ska lämna denna imorgon och hämta den nya Sharanen - ja, "buss" fick det bli för att få plats med alla hundarna. Hemmet har röjts efter resande båda från min och Sverkers sida den sista tiden.

I morse var vi dock och tränade hundarna en sväng, och det blev riktigt bra träning med långa linjer och långa apportkastarmarkeringar.

Imorgon kväll ger jag mig av för en vecka på resande fot till Stockholm/Mälardalen med jobbet och sedan kennelträff nästa helg. Jazz, Ducken och Bull åker med. Sverker, Sam och resten av hundarna är hemma och håller ordning på hus och växter.

//Lena

onsdag 22 juni 2011

Bullbilder

Tangentbordet har lopt amok, sa det far bli utan svenskans prick o ringbokstaver.

Har kommer nagra bilder pa Bull och hans kompisar dagen jag hamtade honom i Uppsala.

Sista timmarna med ganget firades med skogsavverkning.

Bull spanar in vinbarsbusken, i alla fall fd busken.

Den ar nog fortfarande lite 'for stor'.

Forsta dagen hemma i Vinninge och redan KUNG...

Ducken valppassare... Det galler att ta igen sig nar tillfalle ges och Bull sover i andra sangen.
Kompostgaller fram for valpsakring syns i bakgrunden.

//Lena


måndag 20 juni 2011

Lille Bull

I helgen hämtade jag hem vårt nya yrväder "Bull" - det blir hans namn. Efter lite övertalning av Sam om att vi skulle blanda ihop hans gosedjur Bullen med hunden Bullen (som Sam ville han skulle heta), har vi nu bestämt oss för att det nya tillskottet får heta Bull - Reedsweepers Red Bull är hans kennelnamn. Resa och acklimatisering till nya hemmet har gått superbra. Bilder kommer.


//Lena

torsdag 16 juni 2011

Sam och Bullen...


Sam och Bullen kommer ni säkert få se mer av framöver. Bullen på bilden är Sams första gosedjur och ännu favoriten. Om allt går som det ska kommer Red Bull (Bullen) hem till oss i helgen. Lika som bär? Vi får väl se.


//Lena

onsdag 15 juni 2011

Tid...

Tiden räcker inte till!

Jag skulle behöva ha minst 30 tim varje dygn för tillfället. Kan ingen fixa detta? Försöker hinna med så många Stockholm/Västeråsmöten som möjligt nu innan jag ska hämta valpen - far som en skottspole fram och tillbaka. Detta så jag kan vara på kontoret i Malmö så mycket som möjligt i början så valpen kan få lite mys och sin mat 4 ggr/dag.


Passar även på att lägga ut en bild från Grundkursen som togs av vår kursare Mats föregående måndag. Tack Mats.

//Lena

söndag 12 juni 2011

Lovande...


Det ska börjas i tid. En vecka kvar till hämtning och valparna apporterar redan "vilt"...

Bilden har jag hämtat från www.reedsweepers.se

//Lena

lördag 11 juni 2011

Unghundsderby i Skåne

Körde iväg ett par timmar under dagen för att titta på Unghundsderbyt som gick i Skåne i år på Östra Ljungby Naturbruksgymnasium. Det var över hundra startande unghundar på dagens WT - imponerande uppslutning med ekipage från hela landet.

Jag kom relativt sent så hann inte se så jättemånga hundar, men fick många trevliga pratstunder med en hel drös med folk jag lärt känna under alla retrieveråren.
Resultatlistan finna att hitta på www.ssrk.se.

//Lena

tisdag 7 juni 2011

Snart...

Bild på Aquila och en av hanvalparna.

Bilden har jag lånat från www.reedsweepers.se




Knappt 2 veckor kvar till mitt lilla nyförvärv kommer hem till oss - UNDERBART!
Det lilla knytet kommer från kennel Reedsweepers och är efter Reedsweepers Aquila och Lakedown Diawl Bach från kennel Meadowlark.

Jag ser jättemycket fram emot att träna unghund igen.

//Lena

måndag 6 juni 2011

Underbar långhelg

Vilken underbar långhelg det varit med strålande solsken hela tiden. Riktigt flitiga har vi också varit med hundträning tidigt varje morgon (innan det blev för varmt) och det har fixats och fejats i trädgården med bl kantbeskärning, trimning av hela åkerkanten (så nu syns häcken som vi planterade i fjol igen), målning och montage av vindskydd till trädgården och inköp och montage av nya vindskydd till hundgården.


Grönsakerna som jag planterade i våras ger nu full skörd av rädisor och sallad så Anette med familj som var på middag hos oss igår kväll fick bl a njuta av hemodlat. Jag har fått blodad tand, så det lär bli ännu mer odling till nästa år.

Helgen avslutas med kurs ikväll. Ser fram emot nya framsteg.

//Lena

fredag 3 juni 2011

Mys i solen!

Korthåriga collien Sixten och Sofie spanar på trädäcket. Denna bild är inte från idag (massor av kläder). Väldens bästa uppfödare Anette Björgells
hund Pixel slappar i mitt knä.