lördag 30 juli 2011

Snart semester!

Lite dåligt samvete att jag inte skrivit på ett tag.....sorry!

Dom två senaste veckorna har avlöpt ganska lugnt här på Svedala Hundcenter. En hel del pensionats hundar har varit på plats och vissa dagishundar har haft semester.
På måndag går denna svensken på semester för första gången som egenföretagare. Jag kommer hålla stängt i två veckor och bara umgås med min härliga familj och goda vänner.

Ha en skön sommar!

Kram Anette

Och ni som gör regndansen SLUTA upp med det!!!!!!!

onsdag 27 juli 2011

Apportör...

Jag hade till idag tagit fram några frysta vilt, och lagt dem på tining i tvättstugan, för att träna Jazz inför höstens prov. När jag skulle hämta dem följde Bull med och gissa vem som apporterade kajan som om han aldrig gjort annat - självklart lilla Bull. Mycket stolt spatserade Bull omkring i tvättstugan med kajan i munnen. Efter en stund "bytte" jag den mot en godbit. Nedköp tyckte säkert Bull.

//Lena

måndag 25 juli 2011

Grattis

Jag vill börja och gratulera träningskompisen Annika som vann SSRK södras WT (Karlskrona) i ekl i lördags.

Även jag och Jazz startade, men denna gången fick Jazz hjärnsläpp på en dirigeringsstation och lydde mig inte alls så jag kallade hem. Med en "nollad" station vinner man inte.

Jag vill också gratulera Bulls uppfödare Fredrik och Helena Lindström som tillsammans med Sören Norén vann Lag SM igår.

//Lena

fredag 22 juli 2011

Regn...

Inspirationen till hundträning har inte varit särskilt stor i de senaste dagarnas regnväder så det har bara blivit promenader och häckklippning.

Bull är en underbar liten valp, okomplicerad och finner sig i alla situationer, och han växer så det knakar.

//Lena

onsdag 20 juli 2011

Vattenträning

Inspirerad av helgens kurs i dirigering (den sista av tre jag och Jazz gått hos Birgitta på kennel Meadowlark under våren) körde jag och Sverker iväg ikväll och tränade vattendirigering. Lördagens lite "bråkande" med Jazz gällande att lyda mina sidotecken även på vatten tycks ha gett resultat för ikväll lydde Jazz mycket bättre.


//Lena

fredag 15 juli 2011

Grundkurs i augusti - fåtal platser kvar

Är du sugen på en grundkurs i augusti så vänta inte för länge med att anmäla till kursstarten den 22/8. Vi har endast ett fåtal platser kvar.


Ha en skön sommar

//Lena & Anette

torsdag 14 juli 2011

Morgonens runda!



Idag är kanske inte vädret riktigt på min sida........men vad gör det. Blir ju säkert sol igen!

Ja, är man hunddagis fröken så finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder!Första rundan blev en cykeltur med Kito.

Sedan kl 7.20 kom Erik grannarnas ena grabb hit för att följa med mig på rastningarna (tappert av en 10-årig ).

Sistan rundan valde Erik att vi skulle gå över fälten så jag bytte om till stövlar. Trodde Eriks kängor var vattentäta men icke sa nicke.......

Nere vid en av dammarna såg vi en mink bara halv meter framför oss som Nemo skrämde iväg.

Och nu har vi precis kommit in efter 3:e och sista rundan. Och jag sitter vid datorn och Erik slängde sig i soffan framför tv.

/Anette

onsdag 13 juli 2011

Agility

Sam har börjat intressera sig för att träna hundarna, och han och Q har funnit varandra - de två "busarna". Sam har apporteringstränat lite med Q och det går riktigt bra så länge inte Sverker är med för då vill Q gå till honom.


Sam har sedan en tid pratat om att han vill testa på att träna agility med Q och/eller Jazz - beroende på "vem som hoppar bäst". På väg hem från jobbet idag stannade jag på Rusta och köpte några hinder, en säck och en slalombana, och den är nu uppmonterad i grannens ena hästhage. Sam blev utom sig av lycka och for genast ut och tränade med Q. Jag och Sverker fick inte komma ut och titta, men enligt Sams egen utsago gick det bra. Undrar var detta slutar, nästa proffstränare?

Lilla Bull fick prova säcken, och den kröp han efter att jag kastat in några matkulor igenom utan problem trots att den är 5 meter lång och man får trycka sig igenom.

//Lena

söndag 10 juli 2011

Chivas besök!

Chiva är en väldigt vacker dobbermanntik som varit varit på besök över en helg hos mig.
Jag har träffat Chiva tidigare både på kurs och på hennes hemmaplan. Så jag vet sedan innan att hon kan vara ganska vass mot andra hundar.
Så munkorgen åkte på och sedan släppte jag in 7 andra hundar till henne. Dessa hundar gick lungt fram till Chiva och luktade på henne. Hon sänkte svansen och hängnde ner huvudet direkt när hundarna tog kontakt.
Efter 5 min åkte munkorgen av och Chiva började försiktigt röra sig runt och ta kontakt för att sedan bjuda upp till lek.
Chiva skötte sig sedan upperligt bland dom andra hundarna hela helgen.
Härligt att se att bra balanserade hundar kan få obalancerade hundar lugna och fina.













/Anette

Så söta!

Det är kul att se hur vissa hundar verkligen fattar tycke för varandra.


Sako och Nikita är två hundar som verkligen fann varandra.









Veckan som gått!

Jag och syrran har varit på besök hos Petra och hennes hund Rosa och hennes 5 valpar.
Valparna var ca 2 veckor så det var dax för deras första kloklippning. Petra la valparna i sina händer och så klippte jag klorna. Sako, Nikita, sambon Tomas, Krixxy, Nemo, Svante och taxen Wiggo.






lördag 9 juli 2011

Sågknorren

Då var tre sköna semesterdagar till ända. Det har varit underbart med lite "fuskstart" på semestern med torsdag och fredag ledigt innan sista veckans jobb innan den riktiga semestern börjar.
Sågknorren har som vanligt bjudit på lugnet i skogen, bra vattenträning med hundarna, korvgrillning och goda middagar.

Sams kompis Lowe var med denna gång och de två har roat varandra hela dagarna, med allt från fiske(?), med bl a knäckta spön och uppkastade flöten i träden som följd, bad i flytväst till kortspel med mycket spännande regler.



Sverker körde Lipton alla dagar och det går riktigt bra. Snygg avlämning!

Bull tyckte livet i skogen var toppen, och han har både simmat och gått över en 30 cm bred spång utan den minsta tvekan. Duktig liten Bull!
En liten valp kan roa sig utmärkt på egen hand, bl puttandes ned stenar nedför en slänt vid stugan.




Imorgon blir det grästrimning på dagen och till kvällen kommer ett gäng kompisar över på middag.

//Lena

onsdag 6 juli 2011

Bull växer

Lille Bull växer så det knakar - känns nästan som man kan se det med blotta ögat.
Bull har lärt sig en hel del på de 2,5 veckor vi nu haft honom. Han kommer som ett skott på inkallning på visselpipa - tack Helena, han sitter fint och väntar på sitt namn när jag öppnar burgrinden till bilen innan han får komma ut, likaså vid dörren när man öppnar denna och han kan sitta på handtecken innan maten. Duktig liten Bull!

//Lena

tisdag 5 juli 2011

Vi vann kvällens WT i ÖKL

Efter en intensiv vecka på vift i Stockholm/Mälardalen (jobb i veckan och Streamlight´s kennelträff i helgen) kom jag äntligen hem igår kväll. Helgens träning var uppenbarligen en bra uppladdning inför kvällens WT som SSRK Södra anordnade i Kävlingetrakten. Med ca 40 startande hundar i ÖKL var konkurrensen hårt, men jag och Jazz drog ikväll det längsta strået och vann på 87 poäng. Det känns jättekul.

Extra kul var också att träningskompisen Carina och hennes Max var 2:a i sin EKL-debut med ca 20 startande.

Tack Annika och Caroline för ett välorganiserat prov och de fina priserna!

//Lena & Jazz

lördag 2 juli 2011

Fullt upp!

Har just avslutat en rastning i ös regn............
Jag, Krizzy och Sako hade nöjet att se ett rådjur och hennes kid. Dom kom gående från energiskogen och ut på Tittentevägen. Dom följde vägen en bit med oss gående bakom sen upptäckte rådjuret oss. Rådjuret och kidet valde då att i lugnt tempo bege sig ut i det tryggare sädesfältet.
Tyvärr regnade det annars hade kameran åkt fram.

I övrigt har det verkligen varit fullt upp hela veckan, många pensionatshundar som aldrig varit här innan.
Och fram till jag stänger v.31 är det helt fullbokat även på helgerna.

Ha en skön helg!

Kram Anette