söndag 30 oktober 2011

Grattis!

Jättegrattis till träningskompisen Annika som igår tog hem segern på SSRK:s A-prov, och denna gången även med CERT!
Annika, nu är det bara ett CERT till innan championatet är i hamn.

//Lena



onsdag 26 oktober 2011

Fler bilder!

Här letas det torkat hjort kött!

Bella myser med Jago.



Fler valp bilder........























Lite bilder!

Klanen Berggren har varit hemma hos Vildands mamma Anette Björgell och hälsat på hennes kull med valpar. Väldigt goa trevliga och tysta valpar.

Fruktstund på promenaden.........morgonens höjdpunkt på rundorna enligt Nemo och Ripip, grannens päronträd.



Bonita och min mamma! Bilden talar för sig själv ;)



Jonna smög upp till Chila när hon sov......







Jonna har väldens skönaste stil!











måndag 24 oktober 2011

Underbara kursare

Ikväll var gång nr 2 på nya grundkursen, och redan jättestora framsteg jämfört med första gången. Bra tränat hemma i veckan!

//Anette och Lena

söndag 23 oktober 2011

Inte alltid som man tänkt sig

I förmiddags var jag och Jazz och tränade och vi stretchade avstånden på dirigeringarna ganska rejält. Tyvärr ställde vittringsförhållandet till det ordentligt för hundarna, och i kombination med långa avstånd slutade Jazz att lyssna på mina signaler. Jag blev irriterad (vet att det inte hjälper) och då lyssnade han ännu sämre.
En skitträning helt enkelt!
//Lena

Fasanpremiär

Idag har jag, Sam, Ducken och Lipton varit på säsongens första fasanjakt och apporterat. På första såten turades Sam och Lipton om att apportera, Sam hämtade på plöjet och Lipton i betorna - perfekt uppdelning (-: //Lena

onsdag 19 oktober 2011

Vilken skön söndag det var!

Här kommer lite bilder från The Lodge
Utsikten var slående från den stora terrassen utöver Romeleåsen.





Lutningen på backarna var inte att leka med.





måndag 17 oktober 2011

Kursstart!

I dag startade vi en ny grundkurs på L&A: s Hundkörskola.
Lägg märke till att vädret var helt okej.....inget regn.
Ett trevligt pratsamt gäng bland förarna och en salig blandning av raser, allt från tax till Irländsk varghund.
Många yngre hundar denna omgång med som på förra kursen.
Nu hoppas vi på 7 måndagar i streck med fint väder vilket innebär inget regn.
God natt!
/Anette

söndag 16 oktober 2011

SPA

"Hundskolefröknarna" laddade i förmiddags upp inför morgondagens kursstart med en SPA-förmiddag på The Lodge utanför Genarp. Först en uppfriskande promenad i raskt tempo på ca 6 km upp och ned för Romeleåsen. (Även Ducken, Lipton och Jazz uppskattade promenaden till fullo.) Därefter bastubad och bubbelpool med allehanda peeling och krämer, och sist men inte minst en utsökt brunch i en stilfullt restaurang med vida utsikt ända bort till Lund.


Rekommenderas!

//Lena, Anette & Camilla

Bull snart 6 månader

Passade på att ta några bilder i eftermiddagssolen. Skuggorna spelade mig dock ett spratt. En bild blev i alla fall hyfsad.

Visst har han blivit stor lillgrabben Bull.

//Lena

lördag 15 oktober 2011

Morgonstund

Jag är egentligen inte vän av morgonstund på helgerna, men i morse var det en så strålande morgon att jag inte kunde låta bli att kliva upp tidigt och köra iväg med hundarna för en längre promenad i stålande morgonsol och krisp i gräset. Jag passade också på att träna några "blinda" linjetag i risterräng med Jazz, och det gick betydligt bättre än senast då han ville välja egna vägar i stället för att gå rakt genom skiten.

Underbar morgon helt enkelt!

Resten av dagen har ägnats åt lövkrattning och förhoppningsvis sista gräsklippningen för säsongen. Svärfar var också på plats och hjälpte till med att byta fönster i hundgårdarna. De hade passerat "bäst för datum" med råge. Tack Olle för hjälpen!

//Lena

tisdag 11 oktober 2011

Kursavslutning igår

Det är alltid lika roligt att efter 8 veckors kurs se hur duktiga alla förare och hundar blivit. Alla har gått fot med lös hund, hundarna sitter fint kvar när föraren lämnar och alla kommer på inkallning även om vi "stökar till" i gruppen med olika störningar som bollar och lekande hundar runt om.
SUPERBRA JOBBAT ALLIHOPA!
Vi hoppas få se er alla på fortsättningskursen till våren.



Kursens ärofyllda titel "bästa framsteg" delades denna gång ut till Jessica & Rio då Jessica under dessa 8 veckor gått från en mycket basic nivå till att gå med Rio helt utan koppel de sista lektionerna. Jessica har utvecklat en bra känsla och timing i sitt sätt att föra hund, vilket medverkat till att Jessica blivit Rios naturliga ledare.

//Lena & Anette

måndag 10 oktober 2011

Mörk Måndag!

I morse fick jag ett sorligt besked, min dagishund Flisa har hastigt gått bort.

Flisa var en sprudlande glad boxertik på ca 2 år. Hon älskade verkligen alla människor och det visade hon gärna med hela kroppen.

Hennes svans gav fina blåmärken på benen, då svansen ständigt var hårt viftande på henne.
Flisa var väldigt populär i min hundflock speciellt utav Ripip.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och alla mina tankar går till Anna och hennes familj <3

Flisa får en slick av Riff.

Flisa lånar Harrys korg....tur vi har golv värme.
Flisa och bästisen Ripip.

Kram Anette






söndag 9 oktober 2011

Helgen

Jazz på väg in med en and från helgens apportering.

Vädret blev betydligt bättre än utlovat (undantaget hagelstormen kl 7 i lördags morse), så helgen har gått i allt från trädgårdens till hundträningens och apporteringens tecken. Lite middagsbjudning fick jag och Sam också till igår kväll, så vi fick lite sällskap när Sverker är och håller tollingjaktprovskurs några dagar i Belgien.

//Lena

söndag 2 oktober 2011

Tillbaka och tack

Bull på väg in med en apport i det vackra höstvädret.

Efter en underbart skön semestervecka på Kreta är familjen nu tillbaka i Sverige. Lycklig blir man också av ett fantastiskt härligt brittsommarväder, sol, vindstilla och 23,5°C. Inte dåligt, så därför passade vi på och träna lite vatten med hundarna idag. Tänkte det kunde vara bra för Bull att få prova på någon kort vattenapport innan det blir vinter och svinkallt i vattnet. Innan dagen har han bara provat på att vara i vatten 2 gånger tillsammans med mig. Utan tvekan gick han lugnt i och simmade och hämtade in apporten som om det var det naturligaste i världen. Underbara lilla Bull.

Jag vill också passa på att tacka alla vänner, Carina, Susanne, Anette & Johan, Jan & Annika, Vianne samt Gert för passning av hundar, hus och alla övriga djuren när vi varit borta. SUPERTACK!!!!

//Lena