tisdag 29 november 2011

Gårdagens kurs

Underbara kursare! Fantastiskt duktiga ni var igår kväll. Nästan alla jobbar med lösa hundar efter 7 gånger. SUPERBRA JOBBAT!

//Anette & Lena



söndag 27 november 2011

Helgen

Igår - Ducken på väg in med en fasan.


Igår en underbar apporteringsdag i solskenet. Ducken och Lipton fick följa med.

Idag en fixardag inomhus för att undkomma stormen - usch vad det blåser! Städning och adventfixning, och hundarna har blivit julfina i munnen och snygga om fötterna. Det tar sin stund att ta bort tandsten på 6 hundar, kloklippning går på ren rutin. Hundhuset har också blivit julstädat. Det gäller att passa på när det inte går att vara ute.

//Lena

onsdag 23 november 2011

Vardagen!

Tiden verkligen bara springer iväg, snart är det 1:a advent!
Man hinner inte riktigt med allt man vill göra men sånt är livet.
Min familj och jag just nu fullt upp med våra jobb och med att vi gärna skulle vilja hinna ovanvåningen färdig till jul.
Sen till på köpet fyller båda barnen år i december!

Grundkursen vi har igång är det bara 2 gånger kvar på sedan gör vi ett litet uppehåll till nästa år. Vill passa på att berömma alla ekipagen på kursen, så in i bomben duktiga är ni.
Sen är det en bonus att det är ett glatt snackigt gäng.

/Anette

tisdag 22 november 2011

Ledarskap och syskon

Som jag skrivit kort om tidigare var jag i lördags och träffade vargarna på Kolmårdens djurpark. Det var ett spännande möte med sex vargar, tre tikar och tre hanar. De var alla flaskmatade (kull ihopsatt från två olika vargpar) från 3 resp 7 dagar och med en schäfer som fostermamma. Vargarna var idag 4,5 år gamla. Tikarna var kastrerade för att det inte skulle bli valpar mellan syskon.

Vi var ett gäng om 10 personer inkl 2 djurskötare som skulle gå in i varghägnet. Innan vi fick gå in fick vi till oss en hel del restriktioner om hur vi skulle bete oss i hägnet. Det var bl a mycket viktigt att vargarna fick komma fram till oss och hälsa, och att inte vi trängde oss på.

När vi kom in så kom en av tikarna fram för att hälsa. Skötarna berättade att det var tiken som stod lägst i rang, och det visade sig också tydligt när ytterligare tre vargar kom för att hälsa. Ledartiken visade genast att det var HON som skulle hälsa och gick mot den ranglåga tiken som slängde sig på sidan och visade sig underlägsen. Ledartiken "tryckte ändå till" den ranglåga tiken genom att med käftarna markera över nosen.

Under besöket blev det väldigt tydligt att vargarna håller mycket strikt på sin rangordning i flocken och att de i "varje möte" sinsemellan tydligt visar "ledarskap och respekt/underlägsenhet". Vi flera exempel på detta under timmen vi var inne hos vargarna.
Ledarskapet är mycket tydligt. Något att tänka på i relationen med våra hundar!

Det var ett mycket spännande besök, och lärorikt.
Får ni möjlighet att besöka vargar kan jag verkligen rekommendera ett möte.


Från Kolmården körde jag vidare till Bulls uppfödare strax utanför Uppsala. Jag kom för sent till lördagens anordnade träning, men kom lagom till middag och fest tillsammans med en hel drös med retrievervänner. I sen timma kom vi i säng.

På söndagen hade vi en valpträff för Bulls syskon. Fem av sju hade möjlighet att komma. Det var jättekul att se dem alla, då jag inte sett dem sedan de var 8 veckor. Vi tränade lite och det såg mycket bra ut. Ingen av hundarna hade tränats något nämnvärt i apportering. Alla visade fina upptag, bra lugna grepp, bra näsa och lugn vid sidan. Det bådar gott. Nu är det dax att börja ta tag i träningen lite mer ordentligt.

Stort tack till Helena och Fredrik för gästfrihet och en mycket trevlig helg.

//Lena


måndag 21 november 2011

Varg- och valpmöte

I helgen har jag hälsat på både vargar och Bulls syskon, och haft en underbar helg. Lägger ut lite bilder och återkommer med en berättelse imorgon.




Tydligt ledarskap!



Ledartiken i varghägnet.



4 generationer, 4 Bullsyskon, Bulls mamma, mormor och mormors far.

//Lena

fredag 18 november 2011

Vargar

Jag har nyss anlänt till Norrköping för en övernattning inför mitt besök hos vargarna på Kolmården imorgon. Att få besöka vargarna och umgås med dem en stund är en dröm jag haft länge. Det ska bli jättespännande. Jag hoppas att regnet håller sig bort så jag kan ta lite bilder och lägga ut på bloggen.

//Lena



onsdag 16 november 2011

Lite värmande bilder ;)

Härlig skogspromenad i våras

Nemo och Ripip ville gärna ta ett dopp............hmmmmm jag väntade med kameran i hopp om att Camilla skulle få ett ofrivilligt dopp.....



Men icke!!!!!





Åhhh! värme på en kurs...:)
/Anette






söndag 13 november 2011

Dagens WT

Idag har jag och Jazz varit iväg och tävlat på WT i öppenklass. Minusgrader och vindstilla ställde till det en del för hundarna. Om de inte kom exakt rätt i området hittade de ingen dummy.
Jazz "låste fast sig lite i gamla vittringar" från nybörjarklassen tidigare på morgonen på två av stationerna. Jag fick gå in och blåsa/dirigera, och då ryker snabbt poäng. I övrigt gick han helt ok, utan att glänsa. Vi slutade ändå på en fjärdeplats, en poäng efter både tvåan och trean som hade samma poäng.
Nu är tävlingssäsongen avslutad för detta året.

//Lena



lördag 12 november 2011

Grattis!

Grattis till träningskompisen Håkan som igår blev 2:a på SSRK södras A-prov i elitklassdebuten med ett förstapris! Kanonbra jobbat!



En bild på Bull hemma i trädgården i dagens underbara höstväder.

//Lena

onsdag 9 november 2011

Vårens grundkurser

Äntligen har vi bestämt datum för vårens grundkurser 2012.
Kurs nr 1) måndagar 19/3 - 7/5 kl. 18.30 till ca 20.30
Kurs nr 2) måndagar 14/5 - 2/7 kl. 18.30 till ca 20.30
Dessa kommer snart på hemsidan, och då går det att anmäla via formuläret.

För er som anmält till kursen som startade den 17/11, men inte kunde erbjudas plats har en garanterad plats till kursen med start den 19 mars. Vi kontaktar er via mail så snart anmälan finns på hemsidan för att stämma av att datumen passar er.

//Lena & Anette

måndag 7 november 2011

Dagens kurs!

Vilken start på veckan!
Idag hade vi 4:e gången på grundkursen.........:))))))) grymt duktiga är alla på kursen. Vi stod och diskuterade efter kursen och kom fram till att detta är första kursen som så många kan ha sina hundar lösa redan 4:e tillfället.

Vi körde ganska mycket sitt stanna kvar och en hel del inkallning detta funkade också riktigt bra.
Man kan inte mer än att le och fortsätta le hela kvällen...härlig måndagkväll!

/ Anette

söndag 6 november 2011

Helgens apportering


En liten bild från helgens apportering. Lipton väntar tålmodigt på nästa apport.


//Lena

lördag 5 november 2011

Härlig höstdag

November, sol och 12 gr varmt ute. Härligt!
På förmiddagen var klanen Haraldsson i skogen och körde dirigeringsträning med Jazz och Q. Jag har gått över till helt dolda dirigeringar med Jazz, och märker att det "spikraka" linjerna inte sitter helt på långa avstånd när det blir "helblint". Det är bara att backa lite i träningen och köra blinda dirigeringar med lite kortare avstånd.

Eftermiddagen har jag och Sam ägnat oss åt lövkrattning. Fy vad mycket löv!

//Lena

tisdag 1 november 2011

Ett mail!

Igår på kursen så hade ett par som kom lite tidigare för att få lite extra hjälp med sin hund. Detta mail fick jag senare på kvällen efter kursen.

Hej Anette
Måste bara få berätta...
När vi kom hem.. Hunden löd varenda vink från det att vi öppnade bildörren tills vi kom innanför ytterdörren!!! Han till och med satt kvar på mitt kommando utanför dörren tills jag och Fredrik klätt av oss ytterkläderna!!! FANTASTISKT!! Nu, ligger i korgen sedan vi sade åt honom att lägga sig i korgen...
Magisk känsla :)
/
Glada amatörerna!