fredag 30 december 2011

Foto: www.fotoakuten.se



GOTT NYTT ÅR !
önskar vi er alla.

//Lena & Anette

torsdag 29 december 2011

Hemsidan uppdaterad med fortsättningskurs

Hemsidan är nu uppdaterad med datum för vårens fortsättningskurs.

Glöm inte anmäla er.
Anmälan sker lättast via formuläret på hemsidan, www.hundkorskolan.se.

//Lena & Anette

Tackjakt

Idag har jag, Ducken och Lipton varit på tackjakt efter höstens fasanjakter, så idag fick även jag lufta bössan. Det har varit en superdag med bra med fågel (lite för blåsigt för min smak - fasanerna flög fort), trevligt sällskap och god mat. Ducken och Lipton trivs alltid och fick apportera en hel del, mestadels till övriga skyttar.



På bilden Ducken i väntan på fågel på dagens sista drev. Fortfarande lite pälslös på halsen, men den börjar så smått växa ut igen efter borttagning av fettknuta och vårta.

Tack Mats och Mats för en fantastisk dag.

//Lena

onsdag 28 december 2011

Dirigeringskurs för retriever i vår - land och vatten

Vi har många gånger fått förfrågan om att hålla apporterings- och dirigeringskurser, men inte fått ihop det tidsmässigt.

Vi har nu i vår planerat in 4 söndagar till en dirigeringskurs. Kursen inriktar sig till dig som inte är jätteerfaren som förare i de h
ögre klasserna, men som vill komma vidare i din dirigeringsträning för att nå priser i öppen- och elitklass. Vi kommer att träffas 4 söndagar med ca 1 månads mellanrum för att du ska ha tid till att träna hemma mellan kurstillfällena. Vi kommer att träna landdirigeringar 2 gånger och vattendirigeringar 2 gånger.
Förkunskap på hunden är ett 1:a-pris i nkl i retrieverprov eller tollingjaktprov eller motsvarande kunskaper.
Vi kommer att ta max 10 st ekipage.

Datum för kursen är söndagar 25/3, 22/4, 27/5 och 8/7, kl.09.00 - 16.00.
Pris 3.500 kr inkl. moms, och vi har givetvis ansvarsförsäkring.

Intresseanmälan sker till mailadress: vinninge@bostream.nu.
Du får därefter bekräftelse på om det finns platser kvar eller inte.

Väl mött i vår.

//Lena & Anette




tisdag 27 december 2011

Avslöjad!

Ibland blir man tagen på bar gärning..........ja! det är Axa
Då var det en vanlig vardag för mig och många andra igen, fast något ledig det har jag inte varit ännu. Så är det att vara pensionatsägare :) Nyår firar jag med 6 hundar + mina egna 2......så det blir till att fira hemma i år igen.
/Anette

måndag 26 december 2011

Snö bilder!

Jag får väl bidra med lite snöbilder då denna jul blev helt utan snö i Skåne ;)









































torsdag 22 december 2011

God Jul

Vi önskar alla gamla och nya kursare, vänner och bekanta och alla övriga en riktigt god jul.

//Lena & Anette



måndag 19 december 2011

Datum fortsättningskurs

Datumen för fortsättningskursen till våren är klara. Det blir torsdagkvällar 19/4, 26/4, 3/5 och 10/5 med samling kl. 18.30.
Det går bra att anmäla redan nu via formuläret på hemsidan även om inte datumen ligger ute där ännu.

//Lena & Anette



söndag 18 december 2011

Dagen

Jag, Sam och Lipton har idag varit och apporterat fasaner, och jag kan inte annat än säga att jag njuter till fullo av varje snöfri dag. För min del tar jag hellre blåst och lera än snö.

Några av dagens snöfria bilder.



Sam och Lipton


Annika och Keela

//Lena

onsdag 14 december 2011

Mörkerträning...

Visst går det att träna hund i vintermörkret...
Köket är ett superbra ställe att grundträna unghund på, t ex träna snygga avlämningar.


Bull i väntan på inkallning och avlämning.

//Lena

söndag 11 december 2011

Träningsdag




Det har varit mycket jobb för min del den senaste tiden, och har jag inte jobbat har det varit apporteringar. Det var skönt att idag ha en lite "slappedag" och hinna med att träna Jazz och Bull en stund. För Jazz del blev det "blinda" linjetag. Det märktes att det var ett tag sedan vi tränade för han var lite ringrostig i början. Med Bull tränar jag fotgående, fotgående och ännu med fotgående. Han är riktigt duktig, har bra position vid sidan och går lugnt och avslappat även när jag går i utmanande terräng och med störningar.

//Lena

lördag 10 december 2011

Decemberapportering på Ven

Blåsigt - JA, men ändå helt underbart med en snöfri och solig apporteringsdag på Ven i december.
Efter en gungig båtfärd till Ven blev vi hämtade med traktor och vagn för färd till värden för dagens fasan och harjakt.




På bilden tre glada apporteringsvänner, Alexandra, Annika och Ann-Kristin.



Ön bjuder på dramatisk terräng med branter som stup som vätter ned mot havet, som idag var ovanligt högt efter de senaste dagarnas stormar. Eftersom vattnet var så högt kunde vi idag inte gå längs stranden som låg under vatten.



Öns fyr.

Ven är fantastiskt vackert, så jag ska försöka planera in ett vårbesök utan hund.

Tack Alex för inbjudan till en underbar dags apportering.

//Lena

onsdag 7 december 2011

Bästa Framsteg!



I måndags hade vi kursavslutning på en grundkurs och denna gång var valet inte solklart för priset bästa framsteg. Där fanns 3 ekipage som utmärkt sig på denna fronten lite extra men det var Louise och Smilla som kommit steget längre än dom andra.


Första gången på kursen var smilla ett litet yrväder men för varje kurstillfälle har det gått från klarhet till klarhet. Louise har utvecklats till en mycket snabb och trygg ledare för Smilla.


I övrigt har det varit ett riktigt kul gäng att jobba med och alla har gjort fina framsteg.


Vi önskar alla deltagare en riktigt god jul!



tisdag 6 december 2011

Lite synd om...

Ducken blev igår opererad, och fick borttaget en hudknuta på ryggen som blivit ganska stor. Vi passade samtidigt på att ta bort någon vårta som Ducken fått på "gamla dagar".
Igår var han lite tagen efter sövningen, men idag är han pigg och glad igen. Struten på huvudet bryr han sig inte särskilt mycket om, och tycker det är ett privilegium att få egen säng inne när resten får sova ute i hudgården.

//Lena


lördag 3 december 2011

Dirigeringskurs i vår

Vi planerar för en dirigeringskurs till våren, både land och vatten. Mer info och datum kommer inom kort.

//Lena & Anette


tisdag 29 november 2011

Gårdagens kurs

Underbara kursare! Fantastiskt duktiga ni var igår kväll. Nästan alla jobbar med lösa hundar efter 7 gånger. SUPERBRA JOBBAT!

//Anette & Lena



söndag 27 november 2011

Helgen

Igår - Ducken på väg in med en fasan.


Igår en underbar apporteringsdag i solskenet. Ducken och Lipton fick följa med.

Idag en fixardag inomhus för att undkomma stormen - usch vad det blåser! Städning och adventfixning, och hundarna har blivit julfina i munnen och snygga om fötterna. Det tar sin stund att ta bort tandsten på 6 hundar, kloklippning går på ren rutin. Hundhuset har också blivit julstädat. Det gäller att passa på när det inte går att vara ute.

//Lena

onsdag 23 november 2011

Vardagen!

Tiden verkligen bara springer iväg, snart är det 1:a advent!
Man hinner inte riktigt med allt man vill göra men sånt är livet.
Min familj och jag just nu fullt upp med våra jobb och med att vi gärna skulle vilja hinna ovanvåningen färdig till jul.
Sen till på köpet fyller båda barnen år i december!

Grundkursen vi har igång är det bara 2 gånger kvar på sedan gör vi ett litet uppehåll till nästa år. Vill passa på att berömma alla ekipagen på kursen, så in i bomben duktiga är ni.
Sen är det en bonus att det är ett glatt snackigt gäng.

/Anette

tisdag 22 november 2011

Ledarskap och syskon

Som jag skrivit kort om tidigare var jag i lördags och träffade vargarna på Kolmårdens djurpark. Det var ett spännande möte med sex vargar, tre tikar och tre hanar. De var alla flaskmatade (kull ihopsatt från två olika vargpar) från 3 resp 7 dagar och med en schäfer som fostermamma. Vargarna var idag 4,5 år gamla. Tikarna var kastrerade för att det inte skulle bli valpar mellan syskon.

Vi var ett gäng om 10 personer inkl 2 djurskötare som skulle gå in i varghägnet. Innan vi fick gå in fick vi till oss en hel del restriktioner om hur vi skulle bete oss i hägnet. Det var bl a mycket viktigt att vargarna fick komma fram till oss och hälsa, och att inte vi trängde oss på.

När vi kom in så kom en av tikarna fram för att hälsa. Skötarna berättade att det var tiken som stod lägst i rang, och det visade sig också tydligt när ytterligare tre vargar kom för att hälsa. Ledartiken visade genast att det var HON som skulle hälsa och gick mot den ranglåga tiken som slängde sig på sidan och visade sig underlägsen. Ledartiken "tryckte ändå till" den ranglåga tiken genom att med käftarna markera över nosen.

Under besöket blev det väldigt tydligt att vargarna håller mycket strikt på sin rangordning i flocken och att de i "varje möte" sinsemellan tydligt visar "ledarskap och respekt/underlägsenhet". Vi flera exempel på detta under timmen vi var inne hos vargarna.
Ledarskapet är mycket tydligt. Något att tänka på i relationen med våra hundar!

Det var ett mycket spännande besök, och lärorikt.
Får ni möjlighet att besöka vargar kan jag verkligen rekommendera ett möte.


Från Kolmården körde jag vidare till Bulls uppfödare strax utanför Uppsala. Jag kom för sent till lördagens anordnade träning, men kom lagom till middag och fest tillsammans med en hel drös med retrievervänner. I sen timma kom vi i säng.

På söndagen hade vi en valpträff för Bulls syskon. Fem av sju hade möjlighet att komma. Det var jättekul att se dem alla, då jag inte sett dem sedan de var 8 veckor. Vi tränade lite och det såg mycket bra ut. Ingen av hundarna hade tränats något nämnvärt i apportering. Alla visade fina upptag, bra lugna grepp, bra näsa och lugn vid sidan. Det bådar gott. Nu är det dax att börja ta tag i träningen lite mer ordentligt.

Stort tack till Helena och Fredrik för gästfrihet och en mycket trevlig helg.

//Lena


måndag 21 november 2011

Varg- och valpmöte

I helgen har jag hälsat på både vargar och Bulls syskon, och haft en underbar helg. Lägger ut lite bilder och återkommer med en berättelse imorgon.




Tydligt ledarskap!



Ledartiken i varghägnet.



4 generationer, 4 Bullsyskon, Bulls mamma, mormor och mormors far.

//Lena

fredag 18 november 2011

Vargar

Jag har nyss anlänt till Norrköping för en övernattning inför mitt besök hos vargarna på Kolmården imorgon. Att få besöka vargarna och umgås med dem en stund är en dröm jag haft länge. Det ska bli jättespännande. Jag hoppas att regnet håller sig bort så jag kan ta lite bilder och lägga ut på bloggen.

//Lena



onsdag 16 november 2011

Lite värmande bilder ;)

Härlig skogspromenad i våras

Nemo och Ripip ville gärna ta ett dopp............hmmmmm jag väntade med kameran i hopp om att Camilla skulle få ett ofrivilligt dopp.....



Men icke!!!!!





Åhhh! värme på en kurs...:)
/Anette






söndag 13 november 2011

Dagens WT

Idag har jag och Jazz varit iväg och tävlat på WT i öppenklass. Minusgrader och vindstilla ställde till det en del för hundarna. Om de inte kom exakt rätt i området hittade de ingen dummy.
Jazz "låste fast sig lite i gamla vittringar" från nybörjarklassen tidigare på morgonen på två av stationerna. Jag fick gå in och blåsa/dirigera, och då ryker snabbt poäng. I övrigt gick han helt ok, utan att glänsa. Vi slutade ändå på en fjärdeplats, en poäng efter både tvåan och trean som hade samma poäng.
Nu är tävlingssäsongen avslutad för detta året.

//Lena



lördag 12 november 2011

Grattis!

Grattis till träningskompisen Håkan som igår blev 2:a på SSRK södras A-prov i elitklassdebuten med ett förstapris! Kanonbra jobbat!



En bild på Bull hemma i trädgården i dagens underbara höstväder.

//Lena

onsdag 9 november 2011

Vårens grundkurser

Äntligen har vi bestämt datum för vårens grundkurser 2012.
Kurs nr 1) måndagar 19/3 - 7/5 kl. 18.30 till ca 20.30
Kurs nr 2) måndagar 14/5 - 2/7 kl. 18.30 till ca 20.30
Dessa kommer snart på hemsidan, och då går det att anmäla via formuläret.

För er som anmält till kursen som startade den 17/11, men inte kunde erbjudas plats har en garanterad plats till kursen med start den 19 mars. Vi kontaktar er via mail så snart anmälan finns på hemsidan för att stämma av att datumen passar er.

//Lena & Anette

måndag 7 november 2011

Dagens kurs!

Vilken start på veckan!
Idag hade vi 4:e gången på grundkursen.........:))))))) grymt duktiga är alla på kursen. Vi stod och diskuterade efter kursen och kom fram till att detta är första kursen som så många kan ha sina hundar lösa redan 4:e tillfället.

Vi körde ganska mycket sitt stanna kvar och en hel del inkallning detta funkade också riktigt bra.
Man kan inte mer än att le och fortsätta le hela kvällen...härlig måndagkväll!

/ Anette

söndag 6 november 2011

Helgens apportering


En liten bild från helgens apportering. Lipton väntar tålmodigt på nästa apport.


//Lena

lördag 5 november 2011

Härlig höstdag

November, sol och 12 gr varmt ute. Härligt!
På förmiddagen var klanen Haraldsson i skogen och körde dirigeringsträning med Jazz och Q. Jag har gått över till helt dolda dirigeringar med Jazz, och märker att det "spikraka" linjerna inte sitter helt på långa avstånd när det blir "helblint". Det är bara att backa lite i träningen och köra blinda dirigeringar med lite kortare avstånd.

Eftermiddagen har jag och Sam ägnat oss åt lövkrattning. Fy vad mycket löv!

//Lena

tisdag 1 november 2011

Ett mail!

Igår på kursen så hade ett par som kom lite tidigare för att få lite extra hjälp med sin hund. Detta mail fick jag senare på kvällen efter kursen.

Hej Anette
Måste bara få berätta...
När vi kom hem.. Hunden löd varenda vink från det att vi öppnade bildörren tills vi kom innanför ytterdörren!!! Han till och med satt kvar på mitt kommando utanför dörren tills jag och Fredrik klätt av oss ytterkläderna!!! FANTASTISKT!! Nu, ligger i korgen sedan vi sade åt honom att lägga sig i korgen...
Magisk känsla :)
/
Glada amatörerna!

söndag 30 oktober 2011

Grattis!

Jättegrattis till träningskompisen Annika som igår tog hem segern på SSRK:s A-prov, och denna gången även med CERT!
Annika, nu är det bara ett CERT till innan championatet är i hamn.

//Lena



onsdag 26 oktober 2011

Fler bilder!

Här letas det torkat hjort kött!

Bella myser med Jago.



Fler valp bilder........























Lite bilder!

Klanen Berggren har varit hemma hos Vildands mamma Anette Björgell och hälsat på hennes kull med valpar. Väldigt goa trevliga och tysta valpar.

Fruktstund på promenaden.........morgonens höjdpunkt på rundorna enligt Nemo och Ripip, grannens päronträd.



Bonita och min mamma! Bilden talar för sig själv ;)



Jonna smög upp till Chila när hon sov......







Jonna har väldens skönaste stil!











måndag 24 oktober 2011

Underbara kursare

Ikväll var gång nr 2 på nya grundkursen, och redan jättestora framsteg jämfört med första gången. Bra tränat hemma i veckan!

//Anette och Lena

söndag 23 oktober 2011

Inte alltid som man tänkt sig

I förmiddags var jag och Jazz och tränade och vi stretchade avstånden på dirigeringarna ganska rejält. Tyvärr ställde vittringsförhållandet till det ordentligt för hundarna, och i kombination med långa avstånd slutade Jazz att lyssna på mina signaler. Jag blev irriterad (vet att det inte hjälper) och då lyssnade han ännu sämre.
En skitträning helt enkelt!
//Lena

Fasanpremiär

Idag har jag, Sam, Ducken och Lipton varit på säsongens första fasanjakt och apporterat. På första såten turades Sam och Lipton om att apportera, Sam hämtade på plöjet och Lipton i betorna - perfekt uppdelning (-: //Lena

onsdag 19 oktober 2011

Vilken skön söndag det var!

Här kommer lite bilder från The Lodge
Utsikten var slående från den stora terrassen utöver Romeleåsen.





Lutningen på backarna var inte att leka med.





måndag 17 oktober 2011

Kursstart!

I dag startade vi en ny grundkurs på L&A: s Hundkörskola.
Lägg märke till att vädret var helt okej.....inget regn.
Ett trevligt pratsamt gäng bland förarna och en salig blandning av raser, allt från tax till Irländsk varghund.
Många yngre hundar denna omgång med som på förra kursen.
Nu hoppas vi på 7 måndagar i streck med fint väder vilket innebär inget regn.
God natt!
/Anette

söndag 16 oktober 2011

SPA

"Hundskolefröknarna" laddade i förmiddags upp inför morgondagens kursstart med en SPA-förmiddag på The Lodge utanför Genarp. Först en uppfriskande promenad i raskt tempo på ca 6 km upp och ned för Romeleåsen. (Även Ducken, Lipton och Jazz uppskattade promenaden till fullo.) Därefter bastubad och bubbelpool med allehanda peeling och krämer, och sist men inte minst en utsökt brunch i en stilfullt restaurang med vida utsikt ända bort till Lund.


Rekommenderas!

//Lena, Anette & Camilla

Bull snart 6 månader

Passade på att ta några bilder i eftermiddagssolen. Skuggorna spelade mig dock ett spratt. En bild blev i alla fall hyfsad.

Visst har han blivit stor lillgrabben Bull.

//Lena

lördag 15 oktober 2011

Morgonstund

Jag är egentligen inte vän av morgonstund på helgerna, men i morse var det en så strålande morgon att jag inte kunde låta bli att kliva upp tidigt och köra iväg med hundarna för en längre promenad i stålande morgonsol och krisp i gräset. Jag passade också på att träna några "blinda" linjetag i risterräng med Jazz, och det gick betydligt bättre än senast då han ville välja egna vägar i stället för att gå rakt genom skiten.

Underbar morgon helt enkelt!

Resten av dagen har ägnats åt lövkrattning och förhoppningsvis sista gräsklippningen för säsongen. Svärfar var också på plats och hjälpte till med att byta fönster i hundgårdarna. De hade passerat "bäst för datum" med råge. Tack Olle för hjälpen!

//Lena

tisdag 11 oktober 2011

Kursavslutning igår

Det är alltid lika roligt att efter 8 veckors kurs se hur duktiga alla förare och hundar blivit. Alla har gått fot med lös hund, hundarna sitter fint kvar när föraren lämnar och alla kommer på inkallning även om vi "stökar till" i gruppen med olika störningar som bollar och lekande hundar runt om.
SUPERBRA JOBBAT ALLIHOPA!
Vi hoppas få se er alla på fortsättningskursen till våren.



Kursens ärofyllda titel "bästa framsteg" delades denna gång ut till Jessica & Rio då Jessica under dessa 8 veckor gått från en mycket basic nivå till att gå med Rio helt utan koppel de sista lektionerna. Jessica har utvecklat en bra känsla och timing i sitt sätt att föra hund, vilket medverkat till att Jessica blivit Rios naturliga ledare.

//Lena & Anette

måndag 10 oktober 2011

Mörk Måndag!

I morse fick jag ett sorligt besked, min dagishund Flisa har hastigt gått bort.

Flisa var en sprudlande glad boxertik på ca 2 år. Hon älskade verkligen alla människor och det visade hon gärna med hela kroppen.

Hennes svans gav fina blåmärken på benen, då svansen ständigt var hårt viftande på henne.
Flisa var väldigt populär i min hundflock speciellt utav Ripip.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och alla mina tankar går till Anna och hennes familj <3

Flisa får en slick av Riff.

Flisa lånar Harrys korg....tur vi har golv värme.
Flisa och bästisen Ripip.

Kram Anette






söndag 9 oktober 2011

Helgen

Jazz på väg in med en and från helgens apportering.

Vädret blev betydligt bättre än utlovat (undantaget hagelstormen kl 7 i lördags morse), så helgen har gått i allt från trädgårdens till hundträningens och apporteringens tecken. Lite middagsbjudning fick jag och Sam också till igår kväll, så vi fick lite sällskap när Sverker är och håller tollingjaktprovskurs några dagar i Belgien.

//Lena

söndag 2 oktober 2011

Tillbaka och tack

Bull på väg in med en apport i det vackra höstvädret.

Efter en underbart skön semestervecka på Kreta är familjen nu tillbaka i Sverige. Lycklig blir man också av ett fantastiskt härligt brittsommarväder, sol, vindstilla och 23,5°C. Inte dåligt, så därför passade vi på och träna lite vatten med hundarna idag. Tänkte det kunde vara bra för Bull att få prova på någon kort vattenapport innan det blir vinter och svinkallt i vattnet. Innan dagen har han bara provat på att vara i vatten 2 gånger tillsammans med mig. Utan tvekan gick han lugnt i och simmade och hämtade in apporten som om det var det naturligaste i världen. Underbara lilla Bull.

Jag vill också passa på att tacka alla vänner, Carina, Susanne, Anette & Johan, Jan & Annika, Vianne samt Gert för passning av hundar, hus och alla övriga djuren när vi varit borta. SUPERTACK!!!!

//Lena

tisdag 20 september 2011

Grundkursen med start 17/10 snart full

Är du sugen på att anmäla till grundkursen med start den 17/10, skynda dig att anmäla då endast ett fåtal platser finns kvar.


//Lena & Anette

lördag 17 september 2011

GRATTIS!

JÄTTEGRATTIS till träningskompisarna Carina med Max som tog ett 1:a-pris i elitklass B-prov på sin EKL-premiär och Annika och Keela som vann A-provet i elitklass idag.
Underbart jobbat båda två!

//Lena

Nytt mode...prickig


Ren, snygg och nytvättade kläder på morgonen. Mycket kan hända på en andjakt - två fastkörda bilar, en fick vi loss, den sista fick vi ge upp och kalla på traktorassistans.

Det nya jaktmodet är lerprickiga kläder..., så det blir att tvätta till kvällen igen.

//Lena

onsdag 14 september 2011

Lite bilder!

Bella sitter och myser med Wiggo och Wille övervakar det hela.

Bubbi och dom andra tar sig ett dopp.

Andjakt = skitig hund!!!!!




Min älskade Chila, grå och hörfärdig som bara en gammal fin dam kan vara, hon blir 14 år i december.

Trots sin höga ålder så är hon med på jakterna fortfarande. Hörseln kan man säga bara är befintlig, så mycket handtecken blir det.......








Sorry! Camilla, men nu har jag kollat och Nemo ÄR trög (hi, hi, hi) han väntade troget tills grinden öppnades!!!!!