lördag 28 januari 2012

Bull och fot

Fot, fot och ännu mer fot. Jag och Bull är riktigt flitiga med vår fotträning. Jag har lugnt och försiktigt jobbat med detta sedan Bull var pytteliten. Till att börja med bara någon sekunds träning, och idag går Bull lugnt och fint fot runt hela grannens hästhage - gissar på ca 500 m - flera gånger i veckan och älskar det.

//Lena



fredag 27 januari 2012

Ljuset är tillbaka

Underbart! Äntligen är ljuset på väg tillbaka.




Så här såg det ut när jag avslutade morgonrundan med hundarna kl 07.30 i morse.

//Lena

torsdag 26 januari 2012

En vanlig Torsdag!!




Så nu har kylan bitit tag i mig och hundarna på Svedala Hundcenter!

Tjocka vantar till mig och täcke till hundarna har plockats fram. Men jag klagar absolut inte :)

Märker på morgon rastningen att det börjar ljusna tidigare - härligt!

Hade idag bestämt att jag skulle städa på dagiset men se där en full dammsugarpåse och inga nya.......:( typiskt!!!!!
Fick sluta med bara 1/3 av dagiset städat.

Så nu blev det till att blogga istället.


Förra helgen var jag med Bella, en kompis och dennes mamma på The Studio, där dom blev fotograferade. Att bli modell är just nu dotterns högsta önskan.
Vi får väl se....men fina bilder får hon.

måndag 23 januari 2012

Grundkurs 19/3- endast 2 platser kvar

För dig som tänkt anmäla till grundkursen med start den 19/3 är det brådis. Vi har endast 2 platser kvar, därefter sätter vi upp er på reservlista.


//Lena & Anette

fredag 20 januari 2012

Lillkillen...






"Lillkillen" Bull har blivit stor, 9 månader i helgen. Så fort tiden går.

//Lena

onsdag 18 januari 2012

Finbesök :)

Idag har jag haft Håkan & hmmm nu fick jag hjärnsläpp vad hette nu hans labbe, något på B.

För att berätta hur jag känner Håkan, så var det Håkan som köpte Arrak, den labben jag grundtränade. Arrak är idag 10 år. Och nu har dom en till labbe på 11 månader som dom behöver lite hjälp med.

Måste berätta att jag känner mig ärad att man åker i 3 timmar för att komma till mig och få en privatlektion :)

Vi körde först lite grundläggande ledarskaps övningar och gick sedan vidare in på grunderna för apportering.

Allt gick över förväntan och jag tror Håkan och B var ganska fulla av ny information. Nu ska dom få träna på det jag visade dom och sedan komma tillbaka om någon vecka igen.

/Anette

tisdag 17 januari 2012

Gårdagskvällens träning

Sammanstrålade igår kväll med några träningskompisar med "de små" och körde ett pass grundlydnad. Vi var några nya hundar igår, nyttigt nu i början av könsmognadsperioden.

//Lena



söndag 15 januari 2012

Säsongens sista apportering

Igår var jag, Lipton och Ducken på säsongens sista apportering. Ett underbart väder, fina fåglar och duktiga skyttar. Det kunde varit en helt perfekt säsongsavslutning om inte en apporteringskompis hund blev påkörd av en bil näst sista såten. Axa letade efter en skadad fågel och fortsatte sitt letande ut på vägen. Tur i oturen så sprang Axa rakt in i sidan på bilen, så den körde inte över henne. Det blev dock en jäkla smäll och Axa for i asfalten. Efter en grundlig undersökning och röntgen kunde veterinären konstatera att Axa mirakulöst nog undkommit med en stukad fot, en bruten hörntand, omskakad och tack vara att hon hade våtväst på sig klarade hon sig även från några större skrapsår. Nu håller vi tummarna för att hon snabbt blir helt frisk.

//Lena



söndag 8 januari 2012

Utveckling

Jag, Bull och Jazz har idag varit och hälsat på Bulls uppfödare. Vi har haft en kanondag. Jag och Helena var ute med de äldre hundarna på förmiddagen, och körde långa linjetag och apportkastarmarkeringar med dolda nedslagsplatser. På eftermiddagen var jag och Fredrik ute och körde unghundarna. Vi körde ett par "halvdolda" linjetag och även några markeringar med dold nedslagsplats. Det tog en stund för Bull att förstå att dummyn försvann bakom stenarna vid markeringsövningen, men övning ger färdighet. Både Bull och kullbrorsan Igor var riktigt duktiga, med härlig fart in och ut, och de ligger båda bra kvar och söker med låg näsa och anpassat tempo. Jättetack Helena och Fredrik för en kanondag. //Lena

lördag 7 januari 2012

A-provsträning

Jag och Jazz har idag varit iväg på A-provsträning i Nymölla. Vi var 14 träningssugna ekipage som samlades vid lunchtid, och som delades i två grupper. Vi gick omväxlande 4 hundar på linje, och fick markering- och dirigeringsapporter om vart annat. Riktigt bra träning. Tack till Anders, Miriam och SSRK södra för en bra träning. //Lena

tisdag 3 januari 2012

Egen träning

Jag har samlat ihop ett gäng hundvänner som alla har unghundar i ålder med Bull, och igår kväll träffades vi på vår träningsplan för en timmes lydnadsträning. För flertalet av hundarna var det första gången som de tränades i grupp, men det gick jättebra och alla skötte sig fint. Vi kommer träffas ytterligare några gånger, och det känns kul att få till lite gruppträning med egen hund för en gång skull.

//Lena