söndag 26 februari 2012

Kontraster

I fredags skidåkning - idag full vårkänning. Trädgården blev vårskrudad, äppel- och päronträden klipptes och gräsmattan krattades från vinterns alla nedblåsta kvistar. Skönt att ha det gjort.

I eftermiddags blev det en stunds träning med Jazz, Q och Bull. Långa linjetag stod på agendan för Jazz och Q.

Ibland är Q för smart för sitt eget bästa. Hör på denna. Sverker hade varit duktig och lagt ut dirigeringarna utan att spåra linjerna genom att gå långa omvägar i skogen. När Sverker skulle skicka Q på en lång blind apport i skogen gick Q långt och rakt, men lite i fel vinkel. Eftersom det var en lång apport och vinkeln var lite fel så hamnade Q ca 20 meter till vänster om apporten. Sverker blåser stopp för att vinkla honom höger. Innan Sverker hinner ge högertecken. Vad gör Q? Jo, vittrar Sverkers spår, sätter ned näsan och spårar sig fram till apporten. Alla sätt är bra..., men inte som Sverker tänkt sig. Det fick bli att göra om och göra rätt.

På agendan för Bull stod det söksignalträning på tennisbollar, och jag introducerade för första gången ett "bakåt ut". Bull fattade direkt, så nu är första steget taget med det tecknet.

Jag älskar våren, min favoritårstid.
En bra dag helt enkelt.

//Lena


lördag 25 februari 2012

Frimärkssamlare...

Tur jag inte gjorde allvar av mina frimärkssamlartankar för en tid sedan då vädret var bedrövligt (-: . En morgon som i morse vill man inte missa. Underbar vårkänning med någon plusgrad, strålande sol och de första vårkvittren från fåglarna. Det var så underbart i skogen att jag inte kunde låta bli att gå en 1 1/2-timmes rask promenad med hundarna i morse.

//Lena




fredag 24 februari 2012

Sälen...

När vi i somras var i Sälen tillsammans med alla hundarna var första gången Sam blev sugen på skidåkning. Något Sälen har vi inte fått till i vinter, men en dag i de "skånska alperna" Vallåsen blev det i alla fall idag. För Sam var det första gången på slalomskidor, och för mig var det 15 år sedan. Vi höll oss tryggt till barnbacken och den lättaste gröna pisten. Sam har under dagen i alla fall fått hyfsat kläm på att ploga och svänga, och blivit riktigt skidsugen. Det var nätt och jämt jag lyckades släpa honom från backen halv sex ikväll efter nästan sju timmars skidåkning. Då var i alla fall mina ben helt slut. Det får bli en vecka i Sälen nästa vinter.







Hade hundarna fått välja hade säkert velat vara med och springa i backen hela dagen, men de fick vackert vara hemma.

//Lena

söndag 19 februari 2012

Vårkänsla

De senaste dagarna har snön försvunnit, och idag även det mesta av isen på grus- och skogsvägarna. Solen värmde riktigt skönt, och de första snödropparna har även vågat sig fram närmast husväggen.

Jag var idag iväg och tränade lite med Bull och Jazz en sväng i skogen. Linjetagsträning fick det bli för dem båda. Det känns som Bull börjar förstå vad den nedsänkta handen betyder, men än återstår MÄNGDER med träning innan det sitter ordentligt.



Tog en bild på Bull, som nu börjar bli en riktigt snygg gosse. Eller hur?

//Lena

fredag 17 februari 2012

Ljuset åter

Kom just på varför allt känns så mycket lättare när vi kommit in i halva februari - det är ljuset. Det är så skönt att kunna gå morgon- och kvällspromenaden utan att det är kolsvart hela rundan.

//Lena



onsdag 15 februari 2012

Test av löpband!

tisdag 14 februari 2012

Frimärkssamlare?

Så då var vintern slut ...? Efter några veckor med underbart vackert vinterväder slog skitvädret till ikväll. Det är en kväll som ikväll som det hade varit skönare att vara frimärkssamlare än hundägare - en kvällspromenad i underkylt regn som piskar i ansiktet är ingen höjdare - USCH!

//Lena



tisdag 7 februari 2012

Sovstilar :)








































































söndag 5 februari 2012

Unghund...

Mitt lilla "mönsterbarn" Bull och blivit unghund och slyngel. Konstigt att jag alltid glömmer bort hur "tonåriga" de blir i huvudet i denna ålder. Det känns som om en hel del jag lärt Bull i apporteringsväg är som "bortblåst". Det blir att ta det lite lugnt med apporteringsträningen ett tag och vänta ut den värsta slyngelåldern. Vi får istället passa på att jobba med grundlydnad och fotgående.

//Lena



torsdag 2 februari 2012

Härlig dag??

11 minus och solsken, enligt mig härligt och friskt :)
Hundarna gillar det utom några få som fryser om sina tassar......kom halvägs på ena runda sedan stod Axa på 2 ben och ville inte gå....tur jag skulle hämta upp syrrans hund Kricka på vägen. Där fick Axa värmt upp tassarna lite så hon klara resten av rundan.
Minns väldigt väl när jag var yngre att jag alltid ringde till kompisen på andra sidan bron (över E65:an) när det snöade och kollade så hon med hade sett det. Älskade snön då....idag får det gärna komma snö i några dagar och sen töa bort utan slask!
Riff leker i snön!

/Anette

onsdag 1 februari 2012

Grundkursen 19/3 - endast reservplatser

Grundkursen med start den 19/3 är full. Det går fortfarande bra att anmäla till kursen, så sätter vi upp er på reservlistan. För de från reservlistan inte kan beredas plats är garanterade en plats till grundkursen som startar den 14 maj.


//Lena & Anette