fredag 30 mars 2012

Ducken piggare

Tre dagar efter operationen är Ducken nu mycket piggare, och ville själv gå ut på promenad. Det fick bli en kort runda runt grannens hage, och Ducken var överlycklig och viftade glatt på svansen. Efter omständigheterna är allt så bra det kan vara, och såret ser fint ut.

Nu håller vi bara tummarna för att den eländiga tumören var godartad!

//Lena



torsdag 29 mars 2012

Bus behöver ett nytt hem!



Skulle du känna att du vill hjälpa lilla Bus så slå mig en pling så berättar jag mer om henne.

Bus bor hos mig för tillfället.

onsdag 28 mars 2012

Älskade Ducken

I måndags kväll var Ducken och Bull med i bilen när jag och Anette hade kurs. De älskar att följa med och allt var som vanligt. När vi kom hem och Ducken skulle hoppa ur bilen skrek han till och var lite vinglig i bakkärran. Han så allmänt olycklig ut och darrade lite. Jag tog ut honom så han fick kissa i trädgården och han blev genast lite piggare. Jag tänkte att kanske en närv kommit i kläm eller att prostatan börjat spöka lite igen. En god natts sömn skulle säkert göra susen.

På morgonen kollade jag Ducken och konstaterade att han fortfarande såg olycklig ut och var lite vinglig. Tyvärr var jag tvungen att åka till Oslo å jobbets vägnar, så Sverker lovade ta honom till veterinären. Eftersom Ducken, trots att han fyller 11år om 2 veckor, fortfarande varit jättepigg och otroligt fräsch i kroppen förväntade jag mig inte att det skulle vara något allvarligt. När Sverker sedan ringer vid 15-tiden och berättade att de hittat en apelsinstor tumör i mjälten kändes det som om jag svikit min absolut bästa jaktkompis när jag inte följt med honom till det som kanske skulle bli den sista utflykten. Jag fick prata med veterinären och han berättade att han "bara" kunde se en tumör på röntgen och att om så var fallet kan hundar leva och jaga utan sin mjälte. Han hade även röntgat höfter och rygg och konstaterade att Ducken fortfarande såg otroligt välhållen ut. Vi enades om att han skulle öppna Duckens mage och titta på hur tumören såg ut och om han kunde hitta några metastaser. Såg övriga organ friska ut skulle han operera bort tumör och mjälte, om han hittade fler tumörer skulle Ducken inte väckas igen. Det var inga roliga timmar sittandes i Oslo och veta att jag inte kunde få säga hej då om så blev fallet.

Kl 17.10 ringer Sverker och berättar att veterinären nyss ringt och sagt att han kunde hämta hem en nyopererad Ducken. Han hade inte kunnat hitta några fler tumörer. Tala om LYCKA jag kände i det ögonblicket. Faran är inte över ännu - vi får svar först om 2 veckor om tumören var godartad eller elakartad. Det viktiga just nu är att Ducken är hemma igen, är så pigg man kan vara efter en stor bukoperation, äter, dricker, gör sina behov och viftade mycket glatt på svansen när jag idag kom hem från Norge.

Ett jättetack till veterinären Dragan och till min snälla man som fick ta allt ansvar när jag var på resande fot!

Nu får ni alla hålla tummen för att tumören var godartade, för då bör Ducken bli helt återställd igen och kunna följa med mig ut på hans älskade and- och fasanjakter igen.

//Lena



lördag 24 mars 2012

Provförberedelse

Bull börjar mogna så mycket att jag så smått börjar fundera på provstart till senvåren/sommaren. I eftermiddags var jag ute och tränade en sväng tillsammans med bl a Anki och hennes unghund. Vi hade tagit fram lite vilt för att köra ett sök. Det är bara fjärde gången jag tränar sök med Bull, och aldrig tidigare helt "blint" utlagt. Gullungen Bull täckte fint hela området i bra tempo och hade "näsan med sig" hela tiden, snabba upptag och full fart hem. Någon lite slarvig avlämning blev det, men det rättar vi snabbt till till nästa gång. Underbar liten hund!

//Lena



fredag 23 mars 2012

Riktig vår





Nu är våren här på riktigt! Dessa små underbara tussilago hittade jag på morgonrundan med hundarna i morse.

//Lena

tisdag 20 mars 2012

Lite jogging!

Idag blev det åter igen en rundas joggning med ett gäng av hundarna. Nemo, Ripip och Jonna "drabbades idag".
Nemo tyckte det var kanonkul och blev helnöjd när han till på köpet
fick bära mina vantar. Ripip kollade på mig undrande om vi verkligen skulle jogga HELA rundan????
Och Jonna pinnade på bra.

Igår var det kursstart, kul att se så många kända ansikten!
Längtar redan till nästa måndag :)

Håll i hatten för snart är det fredag igen ;)

/ Anette

måndag 19 mars 2012

Underbara kursare!

Ikväll har vi startat upp vårens första grundkurs. Väl på plats och när teorin dragit igång insåg jag hur mycket jag saknat våra underbara grundkursare under jul- och vinteruppehållet. Det är oerhört roligt att dra igång en ny kurs och se att det händer så mycket i relationen mellan er och era hundar redan första gången. Fantastiskt bra jobbat!

Träna nu flitigt hemma till nästa gång, så når vi snart "stjärnorna".

//Lena



söndag 11 mars 2012

Storträning

Igår hade jag och Birthe bjudit in ett gäng träningskompisar till en träningsdag, A-provsträning. Jag och Birthe träffades vid kl 9 för att lägga upp dagen, och resten av gänget kom kl 10. Sedan gav vi oss ut, gick på linje och skickade varierande på utlagda dirigeringar och apportkastarmarkeringar. Flera av hundarna gick riktigt bra trots vintervilan. Det blev dock lite för svårt för Jazz, så det blev både lite ris och ros för egen del. Vid 14.30-tiden var vi alla nöjda, och vi gick in till Birthe för välbehövlig fika.

Tack Birthe för marklån och fika och till Håkan för det goda brödet.

//Lena




fredag 9 mars 2012

freerunning sleddogs

Imponerande eller hur!!! Se och njut.

// Anette

onsdag 7 mars 2012

Första viltsöket

Tack för vårljuset då man hinner träna en kortis efter jobbet. Hade stämt träff med en kompis för ett kort träningspass med unghundarna. Anki hade tagit med sig några vilt som vi lade ett sök med. För Bull var det bara tredje gången jag tränade sök och första gången med vilt. Lätt plätt sa Bull och kom in med fåglarna i full fart och lämnade av snyggt och prydligt. Gullunge!

//Lena



måndag 5 mars 2012

Fortsättningskursen i april

Glöm inte anmäla till fortsättningskursen i april och maj 2012, torsdagar 19/4, 26/4, 3/5 och 10/5 kl. 18.30.

Gör anmälan via formuläret på hemsidan, www.hundkorskolan.se

//Lena & Anette