söndag 29 april 2012

Lite träning

I förmiddags var jag iväg och tränade Jazz, Bull och Ducken tillsammans med några kompisar. Markeringar i dold terräng stod på agendan för dagen. Jazz var lite slarvig i början men slutade bättre, Bull har en fantastisk näsa och tar upp varje liten vittring och finner därmed snabbt apporterna, Ducken njöt av att få hämta några markeringar efter 5 veckors konvalescens.




En god fika blev det också i solskenet. Tack Susanne för underbara hembakade muffins.

//Lena

tisdag 24 april 2012

Vilket gäng som kom på fortsättningskursen!

I torsdags drog vi igång med fortsättningskursen. Ett härligt taggat gäng fanns på plats men sina hundar, vissa körde tom med 2 hundar samtidigt :) snyggt jobbat! Även strongt av Hanna med Asta att hänga på kursen trots hon ska föddas bebis om 3 veckor.









måndag 23 april 2012

Bull 1år

Idag fyller Bull 1år. GRATTIS!
Tiden går fort. Det känns inte som det var länge sedan jag hämtade en gullig liten valp, samtidigt som det känns som det är länge sedan när jag idag ser en "vuxen" hund som kommit en bra bit i sin apporteringsträning och snart ska startas på prov.

//Lena



söndag 22 april 2012

Bull på kurs

Ikväll har jag och Bull varit på lydnads/apporteringskurs. Bor man på landet som vi gör och har kurser för andra, så är det lätt att de egna hundarna inte träffar så många främmande hundar. Jag fick nu möjlighet att hänga på en lydnads/apporteringskurs på söndagkvällar, vilket passar kanon i tiden. Nyttig träning med många främmande hundar.

Tack Anki för en nyttig kväll.

//Lena



tisdag 17 april 2012

Jonna på tävling!

Här syns Jonna på tävling som kallas Lure coursing. Här används ingen bana utan loppen körs ute på öppna fält.
Ska helt klart hänga på och kolla detta någon gång.

måndag 16 april 2012

Vår och kurs

Våren är underbar. Denna bild tog jag när jag körde genom skogen på väg till kvällens grundkurs. Naturen är fantastiskt vacker.




På kvällens kurs stod inkallning på temat. Här finns fortfarande en del att jobba på. Träna på flitigt hemma i veckan, så blir det super till nästa vecka. Då sätter vi ihop alla övningar vi hittills gjort.

//Lena

söndag 15 april 2012

Fortsättningskursen - vägbeskrivning skickad

Nu har jag fått ordning på mailfunktionen igen. Inbjudan med vägbeskrivning mm är nu skickad till alla som anmält sig.


Väl mött på torsdag!

//Lena & Anette

lördag 14 april 2012

Till er som anmält till fortsättningskursen - mailstrul

Tyvärr har jag något strul med mailen som jag upptäckte alldeles nyss. Inbjudan till fortsättningskursen som jag skickade iväg i måndags kväll har därför inte kommit fram till er. Jag hoppas kunna få felet åtgärdat snarast så att info och vägbeskrivning kan skickas till er så snart det bara går. Håll utkik i mailkorg och på bloggen.


Väl mött på torsdag nästa vecka

Lena & Anette

fredag 13 april 2012

Provarrangör imorgon

Har nyss plockat in de sista prylarna i bilen inför morgondagens SSRK-prov i nybörjarklass som jag är provledare för, och känns som om allt är under kontroll - skönt.

//Lena


torsdag 12 april 2012

Älskade Chila

Igår fick min bästa vän somna in efter 14 1/2 år. Saknaden är enorm och hjärtat gör ont.
Men jag och Chila har bara fina minnen ihop. Hon har varit min följeslagare i vått och torrt. Chila var alltid villiga att jobba och gjorde det med stor glädje. När vi tävlade i lydnad så var hon sådär på träningar men på tävlingar då jäklar var hon 100% fokuserad inget under 8:or var ok för henne. Att jaga har varit hennes stora passion och det gjorde hon senast i höstas dock med lite mindre tempo men med samma glädje. Kommer på mig själv att sitta och le när jag skriver detta. Precis så här vill jag minnas henne. Tänder ett ljus och tittar på min fina målade tavla av Chila när hon var ung.
Tack min vän!
Bild från sommaren -11


Sista bilderna på Chila












tisdag 10 april 2012

Färdigtränad jaktlabrador 4 år till salu

Är du intresserad av en färdigtränad apportör, 4-årig jaktlabrador hane, så finns en till salu. Hunden är mycket arbetsvillig, och kan även passa som tävlingshund på lydnads-, bruks- och agilityplanen.


Är du intresserad, ring mig för mer information.
Lena Haraldsson, 070-662 00 31.

//Lena

måndag 9 april 2012

Kvällens kurs

Vilken kanongrupp vi har!
I kväll var bara gång fyra på grundkursen och ALLA gick fot LÖSA med sina hundar.
Superbra jobbat alla!

//Lena & Anette

söndag 8 april 2012

Grattis Ducken 11 år!

Ett jättegrattis till Ducken som fyller 11 år idag!



Bild på Ducken från december 2011.

Ducken har nu repat sig superbra efter operationen och är åter "gamla vanliga" Ducken. Han får dock "vila sig i form" ett tag till innan det blir några ordentliga träningar.

//Lena

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!

GLAD PÅSK önskar vi alla gamla och nya kursare, släkt, vänner och alla andra!


//Lena & Anette

tisdag 3 april 2012

Glädjande besked!

Tänk så fort saker och ting kan förändras. För en vecka sedan visste jag inte om Ducken skulle överleva. Efter 1 vecka är han åter pigg som en mört, och skulle vilja gå långpromenad om jag tillät honom.

Det bästa av allt är att veterinären ringde i eftermiddags och meddelade att "tumören" i mjälten inte alls visade sig vara en tumör utan en "blodfylld" mjälte. Nu räknar vi med att Ducken blir helt återställd igen, även om han får leva utan sin mjälte.

Hur mjälten har spruckit lär vi aldrig få vet. Det enda jag över huvud taget kan tänka mig det skulle kunna bero på är om det hände något när Bull sprang in i sidan på Ducken när vi var ute på morgonrunda i lördags morse?

Ducken "vilar sig i form" ytterligare en tid, och sedan börjar vi ladda för jaktsäsongen igen i augusti.

//Lena

Kursen igår!

Wow!

Säger jag bara, vilken grupp. Härligt med så framåtgående förare.
Alla gör stora framsteg. Än en gång ska det bli kul att följa denna grupp :)
Nästa vecka ska jag försöka hinna ta lite foto och lägga in här.

söndag 1 april 2012




Några bilder från morgonens minipromenad med Ducken, och även Bull fick följa med som sällskap.


//Lena