tisdag 29 maj 2012

Grundkurser till hösten

Nu har vi bestämt datum för höstens grundkurser:

Kurs 1 2012: måndag 20/8 - 8/10 kl. 18.30 till ca 20.30

Kurs 2 2012: måndag 15/10 - 3/12 kl. 18.30 till ca 20.30

Dessa kommer inom det snaraste att läggas upp på hemsidan, www.hundkorskolan.se under kurser så att ni kan anmäla via formuläret.

Datum för fortsättningskursen kommer också snart.

//Lena & Anette



måndag 28 maj 2012

Mer vatten

I förmiddags träffades jag och Annika för att köra vattenträning med "de små". Med min nya gummibåt - mors dagspresent från Sam - leksaksbåt funkar kanon i lugnt vatten, lade vi ut fyra dummysar på rad i dammen och skickade varje hund på alla fyra en efter en. Både Connie och Bull var jätteduktiga och simmade på med bra fart och övertygelse på alla fyra - mycket nöjd!

//Lena



fredag 25 maj 2012

Kväll

Efter fyra dagar på vift å jobbets vägnar kom jag åter hem ikväll. Sverker var på invigning med jobbet och Sam körde jag till kalas, så jag passade på att köra iväg och träna lite vatten med Bull och Jazz.
Inlevereringsträning med Bull, och det börjar sitta bra nu. Jazz körde jag på en helblind dirigering på ca 100 meter förbi vikar och flera vassområden, och han lydde kanon på minsta lilla korrigering med rösten. Han börjar bli riktigt bra på vattendirigeringar.
En underbar kväll i solskenet!

//Lena



lördag 19 maj 2012

Två dagars minisemester är till ända. Skönt trötta är både vi och hundarna efter två dagar på vårt favoritställe Sågknorren i Halland. Sam har lärt sig ro den gamla tunga ekan, och har varit "förste dummyutläggare" till alla våra vattendirigeringar.






Lipton följde med i båten och höll Sam och Sverker sällskap.



120 meter är det förbi stenen och ut till ön rakt fram. Ducken är åter "fit for fight" efter vårens operation. "Gammal är äldst" sa Ducken, och dirigerades lätt till ön.



Efter avslutat jobb "bevakar" Ducken att "ungslynglarna" sköter sig.



Jazz och Q har gjort jättebra vattendirigeringsjobb båda dagarna.
Bull har visat god vattenpassion och har skickats på markering och därefter dirigering till samma ställe över viken ca 30 meter, och gjort det kanonbra. Vi har också tränat uppgångar ur vattnet med tillhörande snygga avlämningar. Jag är jättenöjd med hans utveckling.
Gibli och Lipton har även de gjort vattendirigeringar efter sina förmågor.



Lunch


och fika är viktigt!


Bull bekantade sig med korna på gården. Jätteläskiga tyckte han först, men sedan " smet" han in till dem i hagen för att ge den vita en puss.

//Lena

Location:Minisemester

onsdag 16 maj 2012

Skåne

Underbara Skåne så här års. Denna bild tog jag utanför dörren i morse, och doften är nästan bedövande.




Ett kort träningspass blev det med Bull ikväll, höger och vänster för första gången. Bull tyckte först det var jättesvårt att fatta vad jag menade, men när jag gjorde om övningen lite lättare genom att lägga dummysarna längs stigen trillade " poletten ned".
Bilden tog Sam när vi var ute och tränade i söndags, lite konstnärligt.



//Lena

måndag 14 maj 2012

Dagens kursstart!

I dag hade vi ett gäng glada hundägare på plats i solskenet.
Det var väldigt lungt idag trots det var första gången. Och som vanligt skall det blir superkul att följa denna gruppen.
Jag längtar redan till nästa måndag.

/Anette

onsdag 9 maj 2012

Fortsättningskurs imorgon - samma plats som vanligt

Fortsättningskursen imorgon är på samma plats som vanligt, hos Veterinärerna på Bruksgården.
Vi ses kl. 18.30.

//Lena & Anette

Vårens Bästa framsteg

I måndags hade vi kursavslutning på vårens grundkurs. Det har varit en fantastiskt duktig grupp där alla förare och hundar gjort JÄTTESTORA framsteg. Det har varit ett frågvist gäng under teoripassen, och det är bara bra, ju mer ni frågar desto bättre blir teorin.



Som traditionen är, så delar vi på avslutningen ut ett litet pris, "Bästa framsteg". Denna gång knep Patricia med sin cockerspaniel Destiny den ärofyllda titeln. Från att som matte själv uttryckte det "det var före kursen en pina att ha hund", så är Patricia idag otvetydigt den självklara ledaren för Destiny, och de arbetar idag tillsammans i stor harmoni. SNYGGT jobbat!

//Lena & Anette


söndag 6 maj 2012

Grattis Carina och Max!

Ett jättegrattis till träningskompisen Carina med Max till vinsten idag på SSRK södras Mock Trail! Snyggt jobbat!

Jag och Jazz gjorde vår debut på Mock Trail. Vi fixade galant de två första apporterna i omgång 1, och redan här föll halva startfältet av 20 hundar bort. Tredje apporten var en lång dirigering i täckt och snårig terräng. Den blev för svår för Jazz idag, så här slutade vår tävling. Då återstod bara 7 hundar.

Trots att vi inte fixade omgång 2 är jag är ändå rätt nöjd med Jazz. Han var lugn, koncentrerad och gick bra fot, markerade bra och lydde fint. Att han sedan inte fixade dirigering nr 3 kan jag inte beskylla honom för då vi aldrig tidigare gjort en så lång dirigering i den typen av terräng.

//Lena





lördag 5 maj 2012

Q - 4 år

Q fyller 4 år idag. Sam fixade extra godis till maten, och vi fick alla stämma in i "skönsång" - Ja må han leva...

//Lena



fredag 4 maj 2012

Sovstil...








Skön sovstil...
Jazz vilar ut efter kvällens promenad.

//Lena