onsdag 27 juni 2012

Glöm inte anmäla till nästa grundkurs, 20/8

Glöm inte anmäla till nästa grundkurs som startar måndagen den 20/8.

//Lena & Anette


tisdag 26 juni 2012

WT nkl

Ikväll var jag och Bull iväg och tittade på SSRK södras WT i nkl i Kävlinge. Det var jättenyttig träning för en unghund som Bull att bara vara med bland alla hundar, titta på när de jobbade och höra skotten.
Jag hade dessutom en mycket trevlig kväll då jag träffade massor med hundkompisar jag inte sett på länge, så mycket snack om allt möjligt blev det.

//Lena


söndag 24 juni 2012

Helgen

Sol, moln, regn om vart annat. Vattenträning med hundarna, korvgrillning, midsommarfirande - vi kom dock för sent till till dansen men fika blev det i alla fall, supergod middag, god sömn på pensionatet, ännu med vattenträning och korvgrillning under paraply. Ja, så var vår helg - riktigt bra helt enkelt.



Midsommarblommor - kan det bli finare?


Lite för sent...


Linden är 200-300 år gammal.

Hoppas ni alla haft en underbar midsommar.

//Lena

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar

Vi önskar alla en underbar midsommar!

//Lena & Anette

söndag 17 juni 2012

Kennelträff

Idag har jag och Jazz varit på Streamlight's kennelträff. Jättekul att träffa närmare 50 hundar från samma kennel och träna tillsammans en hel dag.
Vi har varit uppdelade i sex olika grupper, och flyttat runt mellan sex olika stationer där det funnits uppgifter från nkl- till eklhundar. Det har varit en toppendag med bra upplägg, kanonbra mark, bra träning, trevligt folk och jättegod mat både lunch och middag.
Tack Karin och Lena

//Lena



torsdag 14 juni 2012

Grunder, grunder och mer grunder

Jag har varit i Västerås några dagar å jobbets vägnar. Ducken och Bull är med mig och lever " lyxliv" hos mina föräldrar på dagarna.
På kvällarna har jag och hundarna gått långrunda i skogen. Därefter har jag tränat grunder, grund och mer grunder med Bull på det jättelika fotbollsområdet som ligger i anslutning till skogen. Kanonbra plats att gå fot, fot, mer fot och sedan avslut med linjeträning runt planen längs med de vita linjerna.

//Lena



söndag 10 juni 2012

Q - 3:e-pris i ekl idag

Sverker och Q har idag varit i Danmark och startat elitklass i tollingjaktprov. Det blev ett 3:e-pris med mersmak för nya starter. Det som drog ned var en miss vid trippelmarkeringen på land i högt gräs, där Sverker fick dirigera Q till sista apporten och även en lite diffus minnesbild av sista apporten på dubbelmarkeringen i vatten, i övrigt har Q löst provet mycket bra. Sverker var trots småmissarna jättenöjd och redan nu sugen på nya starter. 1:a-priset kommer säkert snart.

Q kan idag kalla sig historisk då han är första svenska hund som gått till pris i ekl tollingjaktprov. Grattis!

//Lena



fredag 8 juni 2012

Så söta!

Det är kul att se hur vissa hundar verkligen fattar tycke för varandra.


Sako och Nikita







Spännande!

På en av mina rundor idag så fick Jonna syn på två lekande harar.......för att se ordentligt så ställde hon sig på bakbenen, shit! vilken balsans hon hade. Nu mina vänner är det äntligen fredag igen, ha en riktigt skön helg med era hundar.

onsdag 6 juni 2012

Sam och Jazz

Onsdagkvällar går Sam på agilitykurs med Jazz. De har nu lärt sig de flesta hinderna, och börjar bli riktigt duktiga. Nästa vecka är det kursavslutning och tävling.









//Lena

tisdag 5 juni 2012

Unghundsträning med Bull ikväll

Jag och Bull har varit på unghundsträning ikväll. Nyttigt med nya hundar och ny terräng.

Fotgåendet som funkar kanon hemma satt även i den nya situationen inkl. även skott vilket jag är MYCKET nöjd med.

Skott med markeringskast av "ny" person (inte jag själv) gjorde saken lite väl kul, så Bull knallade för första gången i sitt liv. Bättre det hände idag på träning så att jag fick tillfälle att tala om för Bull att det inte är acceptabelt, än att det händer på första provet. Det blir att "leta upp frivilliga nya kastare/skyttar" hemmavid och träna mer på den situationen.

Jag är så långt mycket nöjd med Bulls utveckling.

//Lena



lördag 2 juni 2012

Idag

Idag har Sverker varit iväg och tränat tolling tillsammans med ett danskt par och Jan med Giblis som Douglas. De förbereder sig för elitstart i Danmark till nästa helg.

De hade tinat en del vilt, så jag passade på att låna en gås och testade Jazz på gås för först gången. KUL tycket Jazz.



Trots dagens något ostadiga väder börjar det bli sommar i Skåne. Detta är årets först skörd från min lilla trädgårdsodling.

//Lena