tisdag 28 augusti 2012

Vilka fantastiska kursare

Igår kväll träffade vi våra augustikursare för andra gången. Ett helt underbart gäng som är jätteintresserade och lyssnar och lär snabbt som ögat. Redan efter andra kurstillfället är alla en bra bit på väg med fotgående, hälsaövning (inte hälsa på annan hund) och sitt/stanna kvar.
Mycket snyggt jobbat!!!

//Lena & Anette

söndag 26 augusti 2012

Lite av varje

Har pustat ut i helgen efter 3 1/2 - dagars resa med jobbet. Det har varit några intensiva dagar med 8 studiebesök i miljöklassade byggnader, och många teknikrum har det blivit. Fantastiska dagar  tillsammans med 19 kollegor!

Det tar dock en del på orken att hålla ordning på så många, så helgen har fått bli hyfsat lugn utan hus- och tomtbestyr. Igår var jag en sväng på Jakt- och Fiskemässan på Bosjökloster innan vi hade kompisar på middag på kvällen. Idag fick det bli en stunds hundträning på förmiddagen tillsammans med Sverker. Vi tränade mest linjetag med Bull och Q på land.

//Lena

måndag 20 augusti 2012

Kursstart och lite mer

Ikväll hade vi kursstart. Många engagerade förare med unga, pigga och glada hundar och årets varmaste dag. Det kan inte bli bättre än så.
Träna på flitigt hemma i veckan.

//Lena & Anette

Jag vill även passa på att gratta träningskompisen Annika med Keela som tog ett 1:a-pris med HP i elitklass B-prov i helgen.
Mycket snyggt jobbat!!!

//Lena



tisdag 14 augusti 2012

Underbar augustikväll

Jag älskar augustikvällar när de är som ikväll, inte ett moln på himlen, vindstilla, strax under 20°C och fräsch luft. Jag kunde inte låta bli att inspireras till en stunds rodd (tro det eller inte men jag har fixat årorna) och simning med Bull. Helt underbart på spegelblankt vatten. Vi avslutade med några linjetagsövningar i vattnet och Bull skötte sig exemplariskt.

//Lena

söndag 12 augusti 2012

Grattis igen!

Idag tog träningskompisen Annika med sin 15 månaders hund Connie ett 1:a-pris med HP i nybörjarklass! Jag såg hela provet och det går inte att göra bättre, helt perfekt rakt igenom.
JÄTTEGRATTIS!

Jag och Jazz gjorde vår debut i öppenklass. Vi började strålande och fixade vattenmarkeringar, vattendirigering, närsök och den första fågeln av dubbelmarkeringen på land, men när Jazz ska ta den andra fågeln som är en fasan vill han inte ta den utan min tydliga påtryckning. Inte annat att göra än att tack för dagen, för det duger inte i öppenklass.
Ibland blir man inte klok på de där djuren ...

//Lena



lördag 11 augusti 2012

Grattis Carina!

Ett jättestort grattis till träningskompisen Carina med Max som idag tog ett 1:a-pris i elitklass B-prov.

//Lena



onsdag 8 augusti 2012

Sista unghundsträningen

Ikväll var jag och Bull hos Birgitta Wiberg på sommarens sista unghundsträning. Lika bra och nyttigt som vanligt. Mycket fotgående och låååång "sitt stanna kvar". Idag hade vi även ett pass med kallviltsträning en och en, och övriga ekipage fick bra träning i att väääänta och titta på när övriga hundar jobbade. Bull skötte sig exemplariskt hela kvällen, både i arbete och väääänta. Väääänta är nyttig träning för unghundarna.

Tyvärr är semestern slut nu, och redan imorgon börjar "allvaret" för mig igen.

//Lena



tisdag 7 augusti 2012

Glöm inte anmäla till grundkursen den 20 augusti

Vi har några platser kvar till grundkursen som startar måndagen den 20 augusti. Passa på och anmäla nu.
Anmälan via formuläret på www.hundkorskolan.se.

//Lena & Anette



måndag 6 augusti 2012

Q, 3:e-pris i elitklass

Sverker och Q tävlade i helgen på Sveriges första elitklass i tollingjaktprov.

Tryckande värme på tungsprungen myr gjorde att tempot på Q:s arbete drogs ned och då blir det ett 3:e-pris i ekl även om Q löste alla moment.
Bra genrep var det inför nästa helgs Tollarspecial.



Grattis till priset i elitklass!

//Lena

lördag 4 augusti 2012

Ny OS-gren?

Jag fick igår en fantastisk ide' att motionssimma hundarna efter roddbåt.
En gammal plastjolle och damm kunde jag låna av kompisar. Årorna hade fått fötter, så jag for idag iväg och köpte nya inkl. hållare. Glad i hågen efter mitt inköp tänkte jag att jag måste testa om det funkade att få hundarna att simma efter mig när jag rodde. Jag och Sam tog med Bull, åror och hållare och körde till dammen. Efter en stunds letande lyckades vi hitta båten bland all uppvuxen vass och efter en hel del kämpande även få ut båten på öppet vatten. Sam stannade kvar på land medan jag tappert försökte ro med århållare som inte håller fast årorna och åror som snodde in sig i sjögräset. Ro fort så att Bull fick simma efter blev det inte tal om. Det slutade istället med att Bull efter en stund tröttnade på att simma runt båten och med ett stadigt grepp med munnen tog tag i repet som satt fast i fören och simmade in mot land bogserandes båten med mig i. Sista lilla biten fick jag som tur var hjälp av Sam att dra mig igenom vassen igen.

Kanske var det inte en sådan "fantastisk" ide', men varför inte en ny OS-gren till 2016 års spel - roddbåtsdragning med hund ... Det finns ju både EM och VM där hundar drar en släde och förare. Eller kanske inte förresten.

Jag får nog komma på ett bättre sätt att motionssimma hundarna på.

/Lena



onsdag 1 augusti 2012

Mycket på en gång

Lite "semester" från målararbetet där hemma blev/blir det igår, idag och imorgon då det plötsligt blev "mycket hund" istället.

Igår fick vi spontanbesök från det Belgiska par (kennel Flaming Rockstars) som anordnar den kurs som jag och Sverker ska vara instruktörer på i oktober. De var på besök i Sverige och passade på att stanna hos oss i någon dag. Vi hade en jättetrevlig middag igår kväll, och mycket hundsnack blev det.
Sverker och vår träningskompis Jan har tränat med dem hela dagen idag. Enligt rapporterna hemifrån så var Belgarna jättenöjda med både test av kallvilt och vass- och sumpsök.

Själv hade jag sedan länge en unghundsträning inbokad med Bull hos Birgitta Wiberg i Moheda idag, så jag stack hemifrån vid lunchtid. Nyttig unghundsträning som alltid. Mycket fotgående och sitta lugnt i ny grupp. Trötta i huvudet blir de "små".



En del av gruppen fick jag med på bilden.

Just nu sitter jag i sängen på vandrarhemmet och hundarna sover lugnt på golvet. Detta i avvaktan på morgondagens heldagsträning hos Birgitta L utanför Ljungby. Träning ska det bli både för Bull och Jazz.

//Lena