söndag 23 september 2012

Bulls andpremiär

Bild på Bull väntandes på änder.

Idag har Bull varit med på andjakt för första gången i sitt liv. Han fick bara följa med ut på en av såterna tillsammans med Ducken. Jag stod bra till så vi såg lagom mycket fågel falla för en permiärhund. Bull satt fint stilla på sin rumpa och satt tyst och fint och tittade på fåglarna och på Ducken medan han jobbade. När vi var färdigapporterade fick Bull bära en and med sig i munnen tillbaka i bilen.
Det blev en mycket lyckad premiär!

Jazz med full fokus på nyss nedslagen fågel.

Resten av dagen har Jazz fått apportera själv och slita i sump, springvatten och vassar, och gjort det med bravur.

Lipton börjar tillfriskna i sin stukade tå, så jag hoppas han är frisk till nästa apportering.

//Lena

tisdag 18 september 2012

Nya kursdatum - grundkurs och fortsättningskurs

Nästa grundkurs startar måndagen den 22 oktober kl 18.30 och avslutas måndagen den 10 december. Det finns ännu några platser kvar, så anmäl till kursen så snart det går.

Fortsättningskursen till hösten går 4 st söndagar med start kl 10.00. Söndagar 11 och 18 november samt 2 och 9 december.
Anmäl via länken på hemsidan, www.hundkorskolan.se

//Lena & Anette




söndag 16 september 2012

Mycket hundar

Helgen har varit full av hundaktiviteter.

Igår for Sverker och Sam till Danmark där Sverker startade Q i elitklass tollingjaktprov. I Danmark går man i par i elitklassen. Eftersom det endast var tre startade elitekipage fick de gå alla tre tillsammans. Med två omgångar walk-up under provet då Q var lite slarvig med fotgåendet och lite strul vid en av vattenmarkeringarna blev det ett 3:e-pris. Med lite mer erfarenhet och träning kommer 1:a-priset snart sitta.

Jag och Lipton for själv iväg och apporterade. Tyvärr skadade sig Lipton i en tass till lunch så han kunde inte apportera mer den dagen. Turligt nog hade träningskompisen Annika med sig en lånehund som jag i min hur fick låna. Det funkade riktigt bra. Dobby gick snyggt och prydligt fot, höll sig fint och letade i områdena jag bad honom om och kom på mina inkallningar.
Tack Jessica för lånet av Dobby!

Lipton har fått vila sedan igår och bara gått utanför dörren för att gå på toa. Jag var rätt övertygad om att han bara stukat till sig lite. Dessvärre är tassen fortfarande rejält svullen och han vill inte gärna stödja på den så det blir att få tag på en veterinär imorgon.

Jazz har full koll på alla fåglar.

Tidigt i morse bar det åter igen iväg till en ny apportering. Ducken och Jazz fick följa med idag. De flesta av dagens såter har gått i mycket utmanande terräng full av vassar, sumpmark och vatten. Ducken har visat sig från sin "busiga sida" och genast gett sig iväg och letat änder i vassarna istället för att hålla till där jag ville innan det var "fritt vassök" - selektiv hörsel och "jag vet bäst" kallas det när man är över 11 år.

 Jazz i vazz/vatten/sumpmarken.

 Jazz på väg hem med fågel.

Blöt och nöjd med dagens arbete.

Jazz har tack och lov skött sig exemplariskt och hämtat in alla fåglar jag bett honom om, letat fint i områdena och lyssnat fint på mina dirigeringstecken trots mycket svår terräng.

//Lena


söndag 9 september 2012

Helgen

Efter en hektisk jobbvecka var det underbart att igår få vara en hel dag i naturen och njuta av det underbara vädret, vackra omgivningar, fantastisk jakt och trevligt sällskap.
Några bilder blev det.

Ducken är pigg som en lärka igen efter vårens strapatser och apporterar galdeligen - helst i vassarna om han själv får välja.

Lipton har fullt fokus på fåglar och skyttar.

När man har lämnat av efter ett längre vattenjobb gäller det att bli torr i pälsen - skaka är bra, gärna nära matte så att hon blir blöt.


Ett JÄTTEGRATTIS till träningskompisen Annika och Keela som idag tog sin andra raka 1:a i elitklass B-prov. 
Inte dåligt efter att ha apporterat hela dagen igår, och sedan kröna helgen med ett 1:a-pris.

//Lena

fredag 7 september 2012

Stora grabben

Tog en bild på Bull förra helgen. Stora grabben har han blivit.



//Lena

måndag 3 september 2012

Inte hemma

Hoppas ni alla arbetat duktigt på kursen ikväll. Jag lovar " förhöra" er alla nästa måndag när vi ses igen. Denna måndag kom jobbet i vägen för mitt deltagande.
Träna flitigt i veckan.

//Lena


söndag 2 september 2012

Andjaktspremiär

I mars var det nära ögat att Ducken inte fick uppleva ännu en jaktsäsong. Nu fem månader och "bara" en sprucken mjälte senare är Ducken åter tillbaka i fin form, och fick i helgen åter göra det han älskar mest och kan bäst - leta efter nyskjuta änder i de tjocka vassarna. Gammal är äldst - Ducken regerar i vassarna.
Vad underbart det är med gamla erfarna hundar!

//Lena