söndag 30 december 2012

Gott Nytt År!

Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

//Lena & Anette


torsdag 27 december 2012

Ny mailadress till Hundkörskolan

Jag har ny mailadress till Hundkörskolan fr o m igår. Den nya adressen är:

hundkorskolan@bredband.net

//Lena

Dagens träning

Bygget står tvärstill pga julledigheten, så det blev hundträning istället idag också tack vare snöfriheten. Här kommer några bilder.




Bull väntar på sin tur.



Annika & Keele, Carina & Max och Knox i framkant.



Birthe & Tomtebloss.

//Lena

onsdag 26 december 2012

Annandagsträning utan snö

Till min stora glädje har snön försvunnit, så idag det blev en härlig snöfri träning med hundarna och några träningskompisar.




Håkan kastar "hur långt som helst" så det blev lååånga markeringar till unghundarna. Både Bull och Annikas Conny fixade det bra. Även Susannes lilla Ross fick prova på markeringar och gjorde det fantastiskt bra.
När vi var klara med unghundarna fortsatte vi med de äldre, och jag tränade Knox som flyttade hem till oss i torsdags. Även de fick en omgång av markeringsträning. Knox gjorde det riktigt bra trots att vi inte ännu inte känner varandra särskilt bra. Det blir att backa lite i träningen så att han lär sig att förstå mina kommandon ordentligt innan vi kan köra på ordentligt i träningen.




Bild på Knox efter dagens träning.
//Lena

söndag 23 december 2012

GOD JUL!






Vi önskar alla gamla och nya kursare, vänner och alla övriga en riktigt GOD JUL!

//Lena & Anette

tisdag 18 december 2012

Fönster och dörrar på plats

 Nu är alla fönster och dörrar utbytta, flyttade till sina "nya" platser och nya fönsterhål har det blivit.

Fasad mot innergården. Här ska det även komma till en tillbyggnad strax vänster om där bilden tar slut.

 Nya fönsterhål i fasaden mot gatan.

Nya fönster och platsbyte på dörr och fönster, så nu slipper vi entré direkt in i badrummet.

Nu blir det till att leta upp de löstagbara spröjsen vi har till fönsterna till ovanvåningen som aldrig kom på plats för ca 7 år sedan när vi byggde om där...

//Lena

söndag 16 december 2012

Lite fler byggbilder

 Väggen mellan gamla köket och vardagsrummet är riven.

 Nytt fönster har kommit i gaveln mot vägen.

Väggarna ska putsas upp invändigt, så halva vardagsrummet är ett upplag.

//Lena

fredag 14 december 2012

Trevlig lucia!

Hoppas ni alla har haft en skön lucia och fått njuta av lussefirande och skönsång.

Själv åkte jag på ett fullständigt oförberett "luciatåg" i "Staffandräkt" på jobbet - hur det nu gick till. Uppskattat var det i alla fall av våra leverantörer som vi "plågade" med vår (skön...)sång.

//Lena

söndag 9 december 2012

Sköna söndag

Både ja och nej.
Absolut underbart skön tillsammans med vänner på SPA och brunch på The Lodge. Bubbelpool utomhus i snöyran var en upplevelse, skrubbning till barnlen hy, varm bastu och en fantastiskt god brunch.




Jessica och Caroline och Annika.



Inte alls skön pga snön som fallit under dagen i kombination med drivbildningen. Bilfärden hem från SPA-anläggningen var rätt "kasig" över drivhögarna. Sverker som skulle landat på Sturup kl 14.10 fick istället se Ängelholms flygplats kl 14.45 efter en hel del cirklande i luften.
Skåne hör inte ihop med snö!

torsdag 6 december 2012

Byggbilder

 Så här mycket blev det kvar av badrummet efter rivningen. "Kratern" i golvet är uppbilningen för det nya avloppet.

 På "den gamla goda tiden" tapetserade man direkt på bjälklaget. Denna "fina" tapet hittade vi under det gamla undertaket. Kanske ska vi ha den kvar (-:

 Av vardagsrummet blev det heller inte mycket kvar efter rivningen. Även väggbeklädnaden på ytterväggarna åkte. Idag är även samtliga element borta och det blir golvvärme istället.

 Så här såg flertalet av ytterväggarna ut på insidan efter att allt skivmaterial och isolering i olika varianter tagits bort. Som tur är har vi inte hittat varken fukt eller mögel. Väggarna ska putsat på insidan.

Några av de nya fönsterna är nu på plats.

Fler bilder kommer efterhand.

//Lena

Nu har det gått lite drygt 2 veckor sedan det "stora husprojektet" drog igång, och vi har vant oss vid compact living (ovanvåningen) utan kök. Litet köksprovisorium har vi lyckats få till i hallen på bottenvåningen med micro, kaffebryggare och en kokplatta. Tur att det finns hämtmat och microrätter.

Det blir alltid mer än vad man tänkt sig i ett gammalt sekelskifteshus, så det blev inte mycket mer än skalet kvar efter rivningen.

Tanken var även att bifoga lite bilder, men tyvärr så vägrar datorn bilderna är sparade på att koppla upp mot internet, så det får bli en annan dag.

//Lena




Location:Husrenovering

lördag 1 december 2012

Snöyra i resten av landet- underbar barmark här

När hela övriga landet får dras med snöyra fick vi till min stora glädje inte mer än några förirrade snöflingor i natt. Jag, Lipton, Ducken och Bull drog tidigt iväg till en underbar apporteringsdag.


Lipton i vacker morgonskrud väntandes på fasaner.



Bull var tillsammans med Ducken ute på ett av dreven. På bilden Bull i väntan på att skyttet ska komma igång. Bull satt sedan som ett ljus under hela skyttet. Jag tog sedan med Bull på ett eftersök i granet i bakgrunden. Efter lite ungdomlig entusiasm till att börja med, så sökte Bull noga och intensivt och fann den påskjutna fågeln och lämnade av snyggt och lugnt.




Ducken väljer numera på gamla dagar ibland lite själv när han tycker att en fågel bör inhämtas, så han fick ta kopplet på.






Sista drevet i vacker omgivning. Lipton fick bada en hel del och hämta fasaner i ån. Våtväst är kanon så här års. Hundarna håller sig helt varma kring hjärta och lungor och orkar mycket mer trots det kalla vattnet.

//Lena