söndag 30 december 2012

Gott Nytt År!

Vi önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

//Lena & Anette


torsdag 27 december 2012

Ny mailadress till Hundkörskolan

Jag har ny mailadress till Hundkörskolan fr o m igår. Den nya adressen är:

hundkorskolan@bredband.net

//Lena

Dagens träning

Bygget står tvärstill pga julledigheten, så det blev hundträning istället idag också tack vare snöfriheten. Här kommer några bilder.




Bull väntar på sin tur.



Annika & Keele, Carina & Max och Knox i framkant.



Birthe & Tomtebloss.

//Lena

onsdag 26 december 2012

Annandagsträning utan snö

Till min stora glädje har snön försvunnit, så idag det blev en härlig snöfri träning med hundarna och några träningskompisar.




Håkan kastar "hur långt som helst" så det blev lååånga markeringar till unghundarna. Både Bull och Annikas Conny fixade det bra. Även Susannes lilla Ross fick prova på markeringar och gjorde det fantastiskt bra.
När vi var klara med unghundarna fortsatte vi med de äldre, och jag tränade Knox som flyttade hem till oss i torsdags. Även de fick en omgång av markeringsträning. Knox gjorde det riktigt bra trots att vi inte ännu inte känner varandra särskilt bra. Det blir att backa lite i träningen så att han lär sig att förstå mina kommandon ordentligt innan vi kan köra på ordentligt i träningen.




Bild på Knox efter dagens träning.
//Lena

söndag 23 december 2012

GOD JUL!






Vi önskar alla gamla och nya kursare, vänner och alla övriga en riktigt GOD JUL!

//Lena & Anette

tisdag 18 december 2012

Fönster och dörrar på plats

 Nu är alla fönster och dörrar utbytta, flyttade till sina "nya" platser och nya fönsterhål har det blivit.

Fasad mot innergården. Här ska det även komma till en tillbyggnad strax vänster om där bilden tar slut.

 Nya fönsterhål i fasaden mot gatan.

Nya fönster och platsbyte på dörr och fönster, så nu slipper vi entré direkt in i badrummet.

Nu blir det till att leta upp de löstagbara spröjsen vi har till fönsterna till ovanvåningen som aldrig kom på plats för ca 7 år sedan när vi byggde om där...

//Lena

söndag 16 december 2012

Lite fler byggbilder

 Väggen mellan gamla köket och vardagsrummet är riven.

 Nytt fönster har kommit i gaveln mot vägen.

Väggarna ska putsas upp invändigt, så halva vardagsrummet är ett upplag.

//Lena

fredag 14 december 2012

Trevlig lucia!

Hoppas ni alla har haft en skön lucia och fått njuta av lussefirande och skönsång.

Själv åkte jag på ett fullständigt oförberett "luciatåg" i "Staffandräkt" på jobbet - hur det nu gick till. Uppskattat var det i alla fall av våra leverantörer som vi "plågade" med vår (skön...)sång.

//Lena

söndag 9 december 2012

Sköna söndag

Både ja och nej.
Absolut underbart skön tillsammans med vänner på SPA och brunch på The Lodge. Bubbelpool utomhus i snöyran var en upplevelse, skrubbning till barnlen hy, varm bastu och en fantastiskt god brunch.




Jessica och Caroline och Annika.



Inte alls skön pga snön som fallit under dagen i kombination med drivbildningen. Bilfärden hem från SPA-anläggningen var rätt "kasig" över drivhögarna. Sverker som skulle landat på Sturup kl 14.10 fick istället se Ängelholms flygplats kl 14.45 efter en hel del cirklande i luften.
Skåne hör inte ihop med snö!

torsdag 6 december 2012

Byggbilder

 Så här mycket blev det kvar av badrummet efter rivningen. "Kratern" i golvet är uppbilningen för det nya avloppet.

 På "den gamla goda tiden" tapetserade man direkt på bjälklaget. Denna "fina" tapet hittade vi under det gamla undertaket. Kanske ska vi ha den kvar (-:

 Av vardagsrummet blev det heller inte mycket kvar efter rivningen. Även väggbeklädnaden på ytterväggarna åkte. Idag är även samtliga element borta och det blir golvvärme istället.

 Så här såg flertalet av ytterväggarna ut på insidan efter att allt skivmaterial och isolering i olika varianter tagits bort. Som tur är har vi inte hittat varken fukt eller mögel. Väggarna ska putsat på insidan.

Några av de nya fönsterna är nu på plats.

Fler bilder kommer efterhand.

//Lena

Nu har det gått lite drygt 2 veckor sedan det "stora husprojektet" drog igång, och vi har vant oss vid compact living (ovanvåningen) utan kök. Litet köksprovisorium har vi lyckats få till i hallen på bottenvåningen med micro, kaffebryggare och en kokplatta. Tur att det finns hämtmat och microrätter.

Det blir alltid mer än vad man tänkt sig i ett gammalt sekelskifteshus, så det blev inte mycket mer än skalet kvar efter rivningen.

Tanken var även att bifoga lite bilder, men tyvärr så vägrar datorn bilderna är sparade på att koppla upp mot internet, så det får bli en annan dag.

//Lena




Location:Husrenovering

lördag 1 december 2012

Snöyra i resten av landet- underbar barmark här

När hela övriga landet får dras med snöyra fick vi till min stora glädje inte mer än några förirrade snöflingor i natt. Jag, Lipton, Ducken och Bull drog tidigt iväg till en underbar apporteringsdag.


Lipton i vacker morgonskrud väntandes på fasaner.



Bull var tillsammans med Ducken ute på ett av dreven. På bilden Bull i väntan på att skyttet ska komma igång. Bull satt sedan som ett ljus under hela skyttet. Jag tog sedan med Bull på ett eftersök i granet i bakgrunden. Efter lite ungdomlig entusiasm till att börja med, så sökte Bull noga och intensivt och fann den påskjutna fågeln och lämnade av snyggt och lugnt.




Ducken väljer numera på gamla dagar ibland lite själv när han tycker att en fågel bör inhämtas, så han fick ta kopplet på.






Sista drevet i vacker omgivning. Lipton fick bada en hel del och hämta fasaner i ån. Våtväst är kanon så här års. Hundarna håller sig helt varma kring hjärta och lungor och orkar mycket mer trots det kalla vattnet.

//Lena

söndag 25 november 2012

Fasanpremiär för Bull

Igår var Bull med på fasanjakt för första gången. Han var med ute på två av såterna under dagen. Bull fick sitta med och titta på under skyttet. Han satt lugnt och stilla och tittade under hela tiden. När skyttet var över gick vi på ett litet eftersök och Bull apporterade snyggt och prydligt sin första fasan.
Jag är mycket nöjd med hur Bull skötte sig under jakten.

Resten av dagen var Lipton och Ducken med ute och apporterade och skötte sitt jobb som sig bör.

//Lena



onsdag 21 november 2012

I söndags

Här kommer några bilder från mitt besök hos Helena och Fredrik på kennel Reedsweepers i helgen.
Vädret var inte det bästa, men vi hade ändå en underbara träningsdagar tillsammans. Lite tungt var det dock att köra de 70 milen hem på söndagkvällen i lätt duggregn och mörker.

Tack Helena & Fredrik för en underbar helg.

//Lena






Helena hade en privatträningar på söndagmorgonen. Jag och Bull var med som "statister".



På eftermiddagen tränade vi tillsammans med två kompisar till Helena & Fredrik, Marie och Jonas.


Bull vill inte gärna sitta på stubben.

//Lena

söndag 18 november 2012

Träning i Uppsala

Idag har jag och Bull tränat tillsammans med Bulls uppfödare Fredrik och Bulls bror Igor. Vi tränade linjer med störningar och närsöksområden. Stoppen sitter inte helt hundra och Bull hade vid något tillfälle lite svårt att förstå "bakåt ut" från stopp, men vi löste upp problemen så förhoppningsvis blev Bull en erfarenhet rikare. Igor är lite längre kommen i träningen och gjorde ett mycket bra jobb.
De båda bröderna jobbar väldigt lika med mycket fart och stil, men ändå med mycket stort fokus och fantastiska näsor.

Tack Fredrik och Helena för en jättetrevlig dag, underbar mat och stor gästfrihet.

//Lena



fredag 16 november 2012

Kursdatum 2013

Nya grundkurser till våren 2013 startar som vanligt i mars.
Kurs nr 1: måndagar 11/3 tom 29/4 kl. 18.30
Kurs nr 2: måndagar 13/5 tom 1/7 kl. 18.30

Fortsättningskurs blir det också som vanligt till våren. Datum kommer inom kort.

Kurserna kommer inom kort att läggas upp på kurssidan, men vill du redan nu anmäla dig går det bra att skicka ett mail till vinninge@bostream.nu.

//Lena & Anette





söndag 11 november 2012

Morgonens skogspromenad





Tidigt i morse körde jag till skogen och gick en underbar timmespromenad med hundarna. Bull gjorde ett fynd i form av en stor sockerbeta som han bar runt på större delen av rundan.

//Lena

Fortsättningskursen idag

I förmiddags var det första gången på fortsättningskursen. Vi var en nätt skara, så det blev intensiv träning. Jättekul att se att alla varit så duktiga på att hålla i och förbättra lydnaden sedan vi träffades senast.

Tack Helen för lånet av marken vid Bruksgården!

//Lena



söndag 4 november 2012

Jättetack!

Ett JÄTTESTORT tack till våra fantastiska kompisar som tagit han om alla våra hundar över långhelgen medans familjen varit i Milano!

//Lena, Sverker och Sam



måndag 29 oktober 2012

Vilket busväder vi hade på kursen ikväll. Inte skönt alls i vinden och regnet, men vilken utveckling på er alla sedan första tillfället förra måndagen.
Träna på fortsatt flitigt i veckan!

//Lena och Anette


Location:Grundkursen ikväll

söndag 28 oktober 2012

GRATTIS Annika!

Ett JÄTTESTORT GRATTIS till träningskompisen Annika och Keela till 3:e-placeringen på Retrievermästerskapet idag med ett 1:a-pris och CK.



//Lena

lördag 27 oktober 2012

Duktiga träningskompisen Annika och Keela har gått till morgondagens final i retrievermästerskapet.
24 hundar var till start i morse, och efter dagens A-prov återstår 6 hundar till morgondagens final. Snyggt jobbat Annika!
Vi håller en jättetumme för dig imorgon!

//Lena o resten av klanen hemma



Location:Annika till final på retrievermästerskapet

söndag 21 oktober 2012

Skön helg

Första helgen på evigheter utan särskilda planer. Det har varit skönt att kunna ta lite sovmorgon och sedan kunna gå ut och njuta av det helt fantastiska höstvädret. Igår med strålande sol och + 19 gr och även idag skönt med + 16 gr.
Har passat på att göra lite höstfint i trädgården och plantera lite vårlökar.

Igår eftermiddags blev jag och Sverker bjudna till en lite andjakt. Sverker tog med Q. Jag blev inbjuden att skjuta, så det blev att ta med bössan och Bull. Tyvärr försvann nästa alla änder från dammen när vi var nästa skjutklara. Trots detta fick vi en fantastisk eftermiddag sittandes gömda och titta och lyssna på en hel del änder som rörde sig i luften. Vi inväntade mörkret och då fick vi några skottmöjligheter. Två änder blev resultatet, Magnus skön en och jag/Bosse sköt en.
Bull skötte sig fantastiskt hela tiden, satt lugnt och stilla som en sten under hela tiden i hela två timmar med en liten minipaus i väntan på skymningen. En and fick Bull apportera i vattnet avslutandes med en snygg avlämning.

Tack Gert och Bosse för inbjudan och en trevlig eftermiddag/kväll!




Bull i väntan på änder.


Dammen.

Idag var jag, Sverker och Jan och tränade sök vid ett sumpområde. Dessa ståtliga svampar hittade vi och några till, så det blev svampsås till biffarna i kväll.



//Lena

torsdag 18 oktober 2012

Ny kursstart på måndag!

Då var det snart helg igen. Och helgen går i jobbets tecken............för i måndags kördes det in 49 ton bergkross.
Lastare körde upp STORA spår genom hagen :,(  så krattorna och spadarna åker fram.

Vill ju får iordning lite bättre innan kursen som drar igång på måndag.
Som vanligt skall det bli spännande och se vilka olika hund- individer vi får på kursen.
Ha en go helg!

ps.återkommer med info om varför vi behöver 49 ton bergkross ;)

/Anette


fredag 12 oktober 2012

Full rulle på kursen!

I måndags hade vi kurs avslutning på grundkursen och alla ekipage blev godkända. Stort grattis till er alla och hoppas vi ses på fortsättningskursen i höst eller till våren.
Ha en riktigt trevlig helg på er alla. Jag väntar faktiskt min första lediga helg på ca 6 månader :-D






// Anette

tisdag 9 oktober 2012

Spring i benen efter rundan!


lördag 6 oktober 2012

Heldags träning i Belgien

Jag, Sverker och Jan är nu tillbaka på hotellet efter en heldasträning och sedan middag strax utanför Bryssel. Sverker var inbjuden redan förra året att hålla träning, så för honom har det varit kul att se att hundarna och förarna har blivit mycket bättre under året.

De 18 st hundarna har varit indelade i tre olika grupper, unghundar, nybörjar- och öppenklasshundar. De har sedan fått rotera runt bland oss instruktörer. Sverker och Jan har jobbat med tolling- och vattenarbete och jag och Jelle (arrangören från Belgien) har jobbar på land med markeringar och dirigeringar.
Många av hundarna och förarna har gjort riktigt bra arbeten, så det ser lovande ut inför morgondagens WT.

Förhoppningsvis kan det även bli någon bild från morgondagen. Idag gick det pga regnvädret inte så bra att ta fram telefonen och fotografera.

//Lena



Härlig långrunda!

 





Veckans höjdpunkt är helt klart långrundan med Camilla och hennes hundar. Idag fick pensionatshunden Shaggy hänga på.
Lite bad i en liten damm han vi med idag, detta uppskattas verkligen av hundarna.
8 km bara idag, lite klent då vi förr förra gången gick  1,5 mil.
Ha en skön fortsatt helg!

/Anette

fredag 5 oktober 2012

Den stora nallebjörnen Dixson!

Hej hopp! Nu kan jag blogga igen. Nytt snabbare bredband :)

Här har Dixson smitit in i Shaggys box och hittat hans tre gosse-djur. Han får plats med alla i munnen.
Mån tro han spanat in djuren på morgonen när han väntade i boxen, för när han fick gå ut rusade han in i Shaggys box och "fångade" djuren...........han e rätt söt!

Trevlig helg på er alla!

//Anette

torsdag 4 oktober 2012

Kurs- och domaruppdrag i Belgien

På fredag sticker jag och Sverker till Belgien för att över helgen hålla apporteringskurs och döma Workingtest för Belgiska tollareklubbens räkning. Det känns hedrande att få en sådan inbjudan. Jag sitter just nu som bäst och förbereder övningar.
Mer info om äventyret kommer på bloggen efter helgen.

Mamma och pappa kommer imorgon kväll från Västerås och ställer upp som barn och hundpassare.
SUPERTACK!

//Lena


måndag 1 oktober 2012

Bull höft- och armbågsröntgad

Bull är höft- och armbågsröntgad, HD A och ED 0.
SUPERSKÖNT!

//Lena

söndag 23 september 2012

Bulls andpremiär

Bild på Bull väntandes på änder.

Idag har Bull varit med på andjakt för första gången i sitt liv. Han fick bara följa med ut på en av såterna tillsammans med Ducken. Jag stod bra till så vi såg lagom mycket fågel falla för en permiärhund. Bull satt fint stilla på sin rumpa och satt tyst och fint och tittade på fåglarna och på Ducken medan han jobbade. När vi var färdigapporterade fick Bull bära en and med sig i munnen tillbaka i bilen.
Det blev en mycket lyckad premiär!

Jazz med full fokus på nyss nedslagen fågel.

Resten av dagen har Jazz fått apportera själv och slita i sump, springvatten och vassar, och gjort det med bravur.

Lipton börjar tillfriskna i sin stukade tå, så jag hoppas han är frisk till nästa apportering.

//Lena

tisdag 18 september 2012

Nya kursdatum - grundkurs och fortsättningskurs

Nästa grundkurs startar måndagen den 22 oktober kl 18.30 och avslutas måndagen den 10 december. Det finns ännu några platser kvar, så anmäl till kursen så snart det går.

Fortsättningskursen till hösten går 4 st söndagar med start kl 10.00. Söndagar 11 och 18 november samt 2 och 9 december.
Anmäl via länken på hemsidan, www.hundkorskolan.se

//Lena & Anette




söndag 16 september 2012

Mycket hundar

Helgen har varit full av hundaktiviteter.

Igår for Sverker och Sam till Danmark där Sverker startade Q i elitklass tollingjaktprov. I Danmark går man i par i elitklassen. Eftersom det endast var tre startade elitekipage fick de gå alla tre tillsammans. Med två omgångar walk-up under provet då Q var lite slarvig med fotgåendet och lite strul vid en av vattenmarkeringarna blev det ett 3:e-pris. Med lite mer erfarenhet och träning kommer 1:a-priset snart sitta.

Jag och Lipton for själv iväg och apporterade. Tyvärr skadade sig Lipton i en tass till lunch så han kunde inte apportera mer den dagen. Turligt nog hade träningskompisen Annika med sig en lånehund som jag i min hur fick låna. Det funkade riktigt bra. Dobby gick snyggt och prydligt fot, höll sig fint och letade i områdena jag bad honom om och kom på mina inkallningar.
Tack Jessica för lånet av Dobby!

Lipton har fått vila sedan igår och bara gått utanför dörren för att gå på toa. Jag var rätt övertygad om att han bara stukat till sig lite. Dessvärre är tassen fortfarande rejält svullen och han vill inte gärna stödja på den så det blir att få tag på en veterinär imorgon.

Jazz har full koll på alla fåglar.

Tidigt i morse bar det åter igen iväg till en ny apportering. Ducken och Jazz fick följa med idag. De flesta av dagens såter har gått i mycket utmanande terräng full av vassar, sumpmark och vatten. Ducken har visat sig från sin "busiga sida" och genast gett sig iväg och letat änder i vassarna istället för att hålla till där jag ville innan det var "fritt vassök" - selektiv hörsel och "jag vet bäst" kallas det när man är över 11 år.

 Jazz i vazz/vatten/sumpmarken.

 Jazz på väg hem med fågel.

Blöt och nöjd med dagens arbete.

Jazz har tack och lov skött sig exemplariskt och hämtat in alla fåglar jag bett honom om, letat fint i områdena och lyssnat fint på mina dirigeringstecken trots mycket svår terräng.

//Lena