lördag 23 februari 2013

Två kanondagar i Vänge

I torsdags och fredags var jag tillsammans med Bull och Knox och hälsade på hos Helena och Fredrik i Vänge. Liksom alltid när vi hälsar på hade vi två underbara dagar med bra hundträning, god mat, mycket hundsnack och trevligt sällskap.


Bull hade det lite jobbigt med enligt hans tycke två snygga löptikar och koncentrationen var lite si och så emellanåt. Tonårshanar... När vi använde skott till apporterna skärpte han till sig och gick både långa linjer och fixade markeringarna.

Kommunikationen mellan mig och Knox blir bättre för varje gång vi tränar, och det känns som om han nu börjar lita på mina linjetagsskick. På avstånd har Knox inte förstått min stoppsignal. Jag fick en kanonbra genomgång av Helena igår hur Fredriks signal som Knox är inlärd på låter. Jag behöver vara mycket rappare i signalen för att Knox ska förstå. Jag övade på morgonrundan i morse och vilken skillnad det blev när jag blåser på " rätt" sätt. Knox blixtstoppar. Nu gäller det för mig att inte "glömma" hur jag ska blåsa i "stridens hetta".

Ett jättetack Helena och Fredrik för två underbara dagar.

//Lena

söndag 17 februari 2013

Träning för Johnny Henriksen

I morse gav jag mig av till Helsingborgstrakten för en unghundsträning för Johnny Henriksen från Danmark.



Det var ett bra tag sedan jag hade Bull ute i en större träningsgrupp med okända hundar. En kort stund i början av träningen tyckte Bull att det var lite jobbigt med alla nya hundar, men det tog inte lång tid innan han slappnade av och har resten av dagen varit helt trygg, lugn och fokuserad.

På förmiddagen jobbade vi mest med lydnads- och stadgeträning. Hundarna var duktiga och satt snyggt och stilla.



Efter en god och värmande lunch gick vi igenom grunderna till stoppsignal, närsök, dirigerings- och markeringsarbete, bl a fick vi var sin markering över en djup ravin vilket hundarna klarade fantastiskt bra.





Ett jättestort tack till Birthe och SSRK södra för arrangemanget!

//Lena

söndag 10 februari 2013

Grattis 9 år

Värdens bästa son Sam fyller idag 9 år.
Ett JÄTTESTORT GRATTIS önskar mamma pappa!




En bild från förra helgens Åreresa.

//Lena

lördag 9 februari 2013

Gänget leker loss :)


torsdag 7 februari 2013

Full rulle!



Pensionatshundar!

Hej!

Det är alltid lika kul när man tar emot hundar som kan vara besvärliga hemma men när dom kommer in i den väl fungerande flocken här på Svedala Hundcenter så bara allt faller på plats.
Jag känner ju "mina hundar" utan och innan och jag vet vem som jag kan ta hjälp av för att få in hundar som hamnat lite fel på det.

Cockern Sofie är ju en pärla och totalt genomsnäll. Hon skulle ALDRIG svara emot någon hund alls.
Nemo och Ripip är bara bäst på att nonchalera besvärliga hundar och på att stå stilla så nya hundar kan få lukta på dom.
Och taxen Wiggo bara älskar allt och alla. Dixson är värsta lekfarbrorn.
Alla hundar i min flock hjälper mig på något vis och även så lär dom mig massor.

/Anette