tisdag 30 april 2013

Wolf på besök!

Förra måndagen var Wolf på besök hos Svedala Hundcenter.
 Wolf går grundkursen med sin Husse.
Här kommer lite bilder från rastningen.
 
 
 
                                             Från vänster Jonna, Kricka, Wolf och Nemo


lördag 27 april 2013





Jag och Bull har idag på vår första start i nkl tagit ett 1:a-pris och är nu kvalificerade för öppenklass!

Jag är otroligt glad och stolt över min mycket fina hund.

//Lena

Location:Bull 1:a-pris i nkl

torsdag 25 april 2013

Datum för vårens FORTSÄTTNINGSKURS

Äntligen kommer här datumen för vårens FORTSÄTTNINGSKURS som är öppen för dig som tidigare har gått kurs hos oss.

Torsdag       30 maj kl. 18.30-19.30
Tisdag          4 juni kl.  18.30-19.30
Torsdag       13 juni kl. 18.30-19.30
Tisdag         18 juni kl. 18.30-19.30



Anmälan sker genom anmälningsformuläret på hemsidan under "kurser".
Ange gärna i fritexten om du kommer samtliga fyra tillfällen, om inte ange vilka tillfällen.


Välkomna!


//Lena & Anette

måndag 22 april 2013

Underbar träningshelg i Småland

I helgen var jag tillsammans med Bull på en träningshelg i dirigeringens tecken hos Birgitta på kennel Meadowlark. Vi var 6 st ekipage + Birgitta som höll i träningen och körde våra unga hundar, de flesta i 2 års åldern.

Under hela helgen har vi byggt på hundarnas självförtroende genom smart upplagda övningar där vi lade dummysar på olika ställen/punkter som hundarna fått se, och skickade hundarna  ibland "spårat" och ibland "ospårat". Vi nyttjade terrängen så hundarna fick prova på att gå över allt från staket, diken, häckar, skogsridåer till lågklippt gräs och sumpmark. Sent på eftermiddagen igår skickades hundarna utan problem på 300 meters dirigeringar (de något äldre hundarna ospårat och unghundarna spårat).

Alla hundarna har varit jätteduktiga under hela helgen, och det har varit fantastiskt kul att få se deras utveckling på så kort tid. Nu är det "bara" hem och träna vidare och nöta, nöta och åter nöta tills dirigeringarna sitter även till "blinda punkter".

Tack Birgitta för en superbra helg, och tack till övriga kursare för mycket trevligt sällskap, skratt, hejarrop och även en del applåder.

//Lena

onsdag 17 april 2013

GIBLI





Vår älskade lilla Gibli har idag fått lämna oss för hundarnas himmel. Där kommer han att simma dagarna i ända i augustiljumma vatten letandes änder i vassarna.

Vi kommer att sakna dig, men minns all den glädje du skänkt oss såväl som underbar hund som tränings- och tävlingshund!

//Sverker, Lena, Sam och dina hundflock

tisdag 16 april 2013

Äntligen!!!!!

Nu har jag köpt in en ny dator så jag kan blogga igen :)

/Anette

söndag 14 april 2013

Dagens prov

Imorse var det att gå upp i ottan (jag var inte så pigg när kl ringde 04.45) för att fixa de sista sakerna inför dagens jaktprov. Hela arrangemanget har flutit på fantastiskt bra hela dagen. Vackert vårväder och många bra hundar att titta på förgyllde dagen lite extra.

Vid dagens slut hade 6 st hundar av 16 st tagit 1:a-pris och endast 2 st nollat. Resterande hundar fördelades nästan jämt mellan 2:or och 3:or.



Grattis till Martina Hansson (provbäst), 2x Ann-Kristin Nilsson, Anna Blixen, Maria Sandberg och Monica Pfeiffer till dagens förstapriser!

Jag vill även passa på att tacka vår eminenta domare PA Norling, våra funktionärer Kent, Gert, Micke och Lena samt markägare och jägare för lån av marken.

//Lena

lördag 13 april 2013

Alla förberedelser klara

Alla förberedelser är nu klara inför morgondagens jaktprov som jag och Susanne arrangerar å SSRKs vägnar. Det ska bli spännande att se hur unghundarna tar sig an uppgifterna efter denna snörika säsong som inte inbjudit till särskilt mycket träning.

//Lena

tisdag 9 april 2013

Ducken 12 år

Ett stort grattis till min underbara Ducken sommardag den 8 april fyller 12 år!






Trots att han varit med och apporterat varje höst och vinter sedan han var 2 år så tycker han fortfarande att det är lika fantastiskt roligt. I höstas/vintras fick han inte gå hela dagarna, men var med var annan såt och orkade då utan problem.

Ovan några bilder från en av höstens jakter - i väntan på fågel.

//Lena

söndag 7 april 2013

Äntligen VÅR!

I morse hittade jag denna underbara blomma!


Årets första tussilago betyder att våren äntligen har kommit!

Några fick följa med in.



//Lena

lördag 6 april 2013

Knox opererad

Det hela började med att Knox fick ont i magen och kräktes i måndags annandag påsk. Efter dialog med en jourveterinär under dagen bestämdes att jag skulle avvakta över natten och se om Knox bara ätit något olämpligt som själv skulle gå över. Väl tisdag morgon tyckte jag ändå att ett veterinärbesök var nödvändigt och fick en jourtid hos veterinären. Knox röntgades och vi kunde se att han hade jättemycket gaser i magen, men inget främmande föremål verkade sitta fast. Han fick ett helt gäng olika sprutor för tarm, smärt, illamående och blev uppvätskad och skulle gå på strikt risdiet.

Redan på onsdagen var han mycket piggare och på torsdagsmorgonen helt sig själv igen. Vi hade dock en återbesökstid direkt på torsdagsmorgonen för att ta en ny röntgenbild och se att allt var ok innan jag vågade bör ge honom vanlig mat igen. Röntgen visade en inflammation på bukspottkörteln, så Knox blev ordinerad ett specialfoder ett tag.

När jag skulle titta till Knox till lunch hade han jätteont i magen och såg riktigt eländig ut, så det blev ilfärd tillbaka till veterinären igen. De kunde inte se något nytt på röntgen. Eftersom han plötsligt blev så jättedålig igen togs beslutet att öppna och titta på tarmarna för att se om det ändå satt fast något föremål som inte syntes på röntgen. Något sådant hittades inte. De tog även något prov på tarm och bukspottkörtel som skickats för analys. Vi vet fortfarande inte varför han blev akut dålig igen.



Knox har hämtat sig bra efter operationen även om han naturligtvis inte är helt återställd ännu. Gällande magen kan vi just nu inget annat göra än att hålla tummarna för att den blir bra om ett tag med specialkost.

Jag vill passa på att rikta ett JÄTTESTORT TACK till veterinären Dragan på Öresunds veterinärklinik för alla hjälp och omtanke!

//Lena