torsdag 27 juni 2013

WT-premiärer

Igår kväll och ikväll har jag och Bull respektive Knox varit och startat Working Test i Dagstorp. Det var premiär för båda två ( Knox med mig) i nkl- resp. elitklass.

Bull var igår till att börja med lite ofokuserad och missade en markering. Jag gjorde förarmissen att inte inse detta och strulade sedan till det och kallade sedan in. Då blir det 0 poäng. Därefter följde två fullpottare med 20 poäng och en på 17 poäng. sista stationen spikade Bull området för markeringen, låg bra kvar och letade, men hittade tyvärr inte dummyn så jag kallade efter en stund in, och därmed ytterligare en 0:a. Några vidare poäng blev det inte på totalen, men Bull blev en erfarenhet rikare med nyttig träning av att fokusera trots alla hundar, skott och andra störningar runtomkring.

Bättre gick det för mig och Knox idag. Vi blev delad 2:a på 91 poäng (max 100) trots två mindre förarmissar även idag då jag agerade lite för sent. Jag är jättenöjd med Knox insats.

//Lena


onsdag 26 juni 2013

Öl till hund!!!!

 
Var idag en sväng på ica kvantum i Svedala, döm om min förvåning när systersonen Jonathan vill visa mig en sak bland djurmaten.........Jodå! ni läser rätt öl speciellt till hund
Tja....något till picniken men hunden.....eller inte ;)
Fast lite kul ändå :)

 
 
 

söndag 23 juni 2013

Taklagsfika









Nu börjar det äntligen arta sig med tillbygger.
Några bilder från veckans taklagsfika.

//Lena

fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!





Vi önskar er alla en underbar midsommar!

//Lena & Anette

lördag 8 juni 2013

Underbar träning i dagarna två

Jag, Bull och Knox har varit i på kurs i sörmlandstrakten i två dagar. Underbart väder, fantastiska marker, bra träning, gott umgänge och god mat. Två kanondagar helt enkelt!



Bull i väntans tider.



Vi är på väg att ställa upp för en drive med lerduveskytte och bumperboy.




Hundarna är placerade framför oss i väntan på lerduvorna.

//Lena

lördag 1 juni 2013

Bra morgonträning

Jag och Carina var tidigt i morse ute i strålande solsken med gummibåten i högsta hugg. Säsongspremiären med ordentlig vattenträning. Jag rodde ut och lade dummysar i "rad" (upplagda på näckrosblad för att de skulle ligga stilla) för bra träning för hundarna att simma på längre och längre för varje skick utan landkontakt.

Bull (halv blinda apporter) simmade på med bra självförtroende och hittade apporterna utan problem trots att han aldrig gjort denna övning tidigare. Jag är mycket nöjd med hans utveckling.
Knox (helblinda apporter) behövde lite dirigeringsstöttning på första apporten, och då fick jag testat att han lydde både stopp och tecken även i vatten. Vid andra skicket simmade han på med bra självförtroende. Jag och Knox har nu efter 5 månader tränat ihop oss riktigt bra.

Jag ser mycket fram emot nästa helg då jag ska på kurs med både Bull och Knox. Det blir första gången som jag tränar Knox när någon annan än jag själv lagt upp träningen. Det ska bli spännande att se om vi förstår varande så som jag hoppas.

//Lena