lördag 14 september 2013

Knox 1:a-pris i elitklass idag




Knox och jag har idag tagit sista 1:a-priset i elitklass (B-prov). Nu återstår att göra ett godkänt praktiskt prov för championatet.

Knox satte i stort sätt inte en "tass fel" idag och vi fick en mycket fin sammanfattande kritik "En väl genomarbetad hane som löser dagens uppgifter på ett fint sätt. God apportör och viltfinnare. Ett samspelt ekipage. Väl förd!"



Vi var tre 1:a-pristagare på dagens elitprov, Helena & Bolt, Micke & Penny samt jag & Knox.

//Lena

söndag 8 september 2013

En vanlig helg i september

Även denna helgen har varit full av hundaktiviteter, som det är för oss mitt i jakt- och provsäsong.







Jag och Sam var igår och apporterade. Jag fick ett flertal tillfällen till riktigt bra dirigeringar med Knox.











Bull var med på tre drev och satt snyggt och prydligt tyst och väntade på sin tur medan Ducken fick apportera - 12,5 år och i sitt esse. Bull fick hämta några fåglar på sista drevet, vilket han gjorde snabbt, lätt och snyggt.

Idag har har varit och startat Knox i elit (B-prov). Med ett klockrent jobb förutom en något för omständig vattendirigering (där hundarna försvann utom synhåll ned i en mosså under delar av dirigeringen), så blev det även denna gången ett 2:a-pris. Lite surt känns det med en liten miss i ett annars fantastiskt jobb, annars hade 1:a-priset suttit där.

Sverker har varit och dömt Tollingjaktprov igår och startade själv med Q idag i elitklass. Även Sverker kom hem med ett 2:a- pris.

//Lena

lördag 7 september 2013

Grattis!

Ett jättestort GRATTIS till träningskompisen Carina med Max som tog sista 1:an i elitklass (B-prov) idag. Nu är det bara det praktiska provet kvar till championatet.

//Lena