lördag 26 oktober 2013

A-prov i Västra

Jag och Knox har idag varit och startat A-prov i Västra. Det blev mycket väntande. Fantastiskt att alla hundar klarade det så bra. Knox var på helspänn, men satt ändå lugnt och koncentrerat hela tiden. Det blev rätt svårt för flera av hundarna i den starka vinden. Även Knox blev lite för yvig i dirigeringarna för att gå till pris idag.

Susanne Ericsson vann välförtjänt med cert och blev därmed A-proschampion.

Nedan lite bilder inför prisutdelningen.

//Lena










onsdag 23 oktober 2013

Fullt upp!!!!

Hej!!!
 
Jodå, jag finns kvar på bloggen även man inte kan tro det ;) Som sagt haft fullt upp med massor den senaste tiden.
Vi renoverar hemma i vardagsrummet bla.
 
Guldhunden "Max" har varit på besök igen hos mig, till dotterns stora förtjusning......ja, min också
Han e ju bara så gosig.
Här tränar Bella Max och Axa.

 
 



Idag hittade Mira en rulle som man kunde leka med.......Elsa hängde så klart på!

Dottern har även börjat på ridning, så varje söndag står jag i ridhuset på Fiedahls Ridskola

måndag 21 oktober 2013

Bästa framsteg -grundkurs hösten 2013





Ikväll hade vi kursavslutning på höstens grundkurs. Det har varit en fantastiskt rolig kurs med många frågor och en hel del skratt på teorin. Alla har ansträngt sig till sitt yttersta på kursplanen, tränat flitigt hemma och därmed gjort fantastiska framsteg som ledare vilket synts på framstegen tillsammans med hundarna.

"Bästa framsteg" tilldelades Carl-Axel och Keilya. Keilya kom till Carl-Axel för en tid sedan efter att ha haft en tuff uppväxt på annat ställe där hennes tillit till människor raserats. Carl-Axel har under kursen lärt sig tolka Keilyas signaler och hjälpa henne att göra och agera rätt.

//Lena & Anette

lördag 19 oktober 2013

Knox Svensk Jaktchampion idag!





Jag och Knox har idag varit och startat A-prov i Skåne. Det var ett mycket trevligt prov med blandat vattenarbete och långa landjobb i varierande terräng, allt från plöje, till höstraps och hög sly, gräs och vass. Knox har skött sig mycket bra hela dagen och varit lugn och koncentrerad. Vi var tre hundar med till finalen. På sista fågeln blev Knox tyvärr lite för olydig för att nå högsta pris.

Tomas Söderström från Stockholm vann förtjänstfullt med cert. Jag och Konx samt Maria Elving med Vilja fick var sitt 2:a-pris. Med detta så blev Knox idag Svensk Jaktchampion, så jag är ändå oerhört nöjd.

//Lena

söndag 13 oktober 2013

Inbjudan till grundkurs och fortsättningskurs kommer att skickas under veckan

Inbjudan med vägbeskrivning mm kommer att skickas ut per mail i mitten av veckan för er som anmält till nästa grundkurs med start den 28/10 resp till fortsättningskursen med start den 27/10.

//Lena & Anette


lördag 12 oktober 2013

Q, 1:a i elitklass

GRATTIS till Sverker och Q som idag tog sitt andra 1:a-pris i elitklass Tollingjaktprov. Snyggt jobbat och även provbäst idag!

//Lena

måndag 7 oktober 2013

Nyaste tillskottet

Nyaste tillskottet till familjen flyttade in i måndags, Sverkers nya tollarvalp. Det lilla livet heter Storm. Gibli är morfar till honom.
Nedan några bild från första kvällen hemma där han hälsar på Knox.











Igår var jag och Sam och apporterade hela dagen. Storm var med och charmade alla jägare. Han låg lugnt och sov i bilen tillsammans med Ducken som fick vara valpvakt. Mellan såterna var han ute och busade runt en stund.






Bull och Knox var med mig ut och apporterade i omgångar. Bull är nu så mogen att han i helgen fått vara med själv ut på någon såt och skött apporteringen själv för att skaffa sig erfarenhet. Han är lugn och fokuserad på sin uppgift, så det ser riktigt bra ut inför en framtida tävlingskarriär.

//Lena