tisdag 31 december 2013

Underbart nyårsväder.

Helt underbart nyårsväder, sol, nästan vindstilla och +6 gr. Det blev en promenad i skogen med hundarna och en kortare träning.




Gott Nytt År!

//Lena

måndag 30 december 2013

GOTT NYTT ÅR!


GOTT NYTT ÅR!

önskar vi alla vänner, bekanta, kursare och 
alla er andra

//Lena & Anette

tisdag 24 december 2013

GOD JUL!

GOD JUL!

önskar vi er alla!

//Lena & Anette

söndag 15 december 2013

Inte långt mellan succé och fiasko

Jag och Knox startade igår A-prov här i Skåne. Det var ett prov med mycket passivitet och massor med fasaner. Knox skötte sig perfekt, satt lugnt och koncentrerat och skötte sig utmärkt på apporterna. Efter fyra såter och endast 4 hundar (Knox en av dem) kvar av 12 st, samlades domarna till en längre överläggning. Vi trodde alla att vi var klara så jag hade slappnat av och stod och pratade med resten av oss som var kvar. Då blir jag och en av deltagarna från Norge framkallade för en run off. Hon fick skicka sin hund först mot ett område där vi sett flera fåglar falla, och hämtade in den snyggt. Jag fick sedan skicka Knox till ett annat område inte så långt därifrån, men där vi inte sett fågel. Jag blev nog både nervös och lite övermodig och var helt enkelt slarvig i mitt skick. Knox drogs då mot den andra hundens område där det låg en hel del fågel kvar, och jag hade jättesvårt att få tillbaka honom i rätt område. Jag surnade till och tog till rösten, efter det lydde han och jag fick hem fågeln. Rösten räknas som en " korrigering" och är inte tillåten, så vips från att ha varit en hårsmån från vinsten med ett cert blev det istället en fet 0:a i protokollet. Surt, men jag har ingen annan än mig själv att skylla. En erfarenhet rikare, att man måste hålla koncentrationen ända in i mål.

Vinnare blev Åse Tölfte med Meadowlark Ballyboy med cert och två med ett 1:a-pris Carina Sjögren och Straight Flush Yava. Resten med 0-pris.

//Lena

söndag 8 december 2013

Usch vilket väder.

Ibland är det inte lika fantastiskt att apportera. Idag en heldag på Ven i regn, blåst kring 12 m/sek och kring nollan. Även hundarna tyckte att det var nog i slutet av dagen då de varv trötta, blöta och vindpinade.

//Lena

söndag 1 december 2013

Underbar apporteringshöst + Storm

Vilken underbar apporteringshöst det har varit. Inte en enda dag med minusgrader och iskyla. Även om det igår var lite småkyligt för hundarna i vattnet. Ducken, Bull och Knox fick följa med mig på jakten. Ducken som börjar närma sig 13 år fick komma ut på ett av dreven och hjälpa till med eftersök, då är han i sitt esse. Bull lär sig mer och mer för varje jakt, sitter lugn och coolt och hämtar fint det jag låter honom gå på. Knox var lite busig idag och tog vid två tillfällen lite egna initiativ. Det får vi strama upp innan vi ska starta prov om två veckor.

Jag lyckades för en gång skull komma ihåg att ta med kameran till jakten, dock var inte ljuset det bästa så tyvärr blev de flesta bilderna rätt dåliga.


 Ducken från gårdagens apportering, stolt med en höna i munnen.

 Bull i full koncentration under skyttet.

Sverker och Q var i förmiddags iväg på gåsjakt, medan jag stod i caféet och bredde mackor för fulla muggar på KGIF:s fotbollstunering. Sverker fick med sig en gås hem, och döm själva via videon nedan - jag tror det är en ny stjärna på gång i huset. Storm nyss fyllda 4 månader hämtar utan minsta tvekan gåsen som väger lika mycket och är större än Storm själv.