tisdag 31 december 2013

Underbart nyårsväder.

Helt underbart nyårsväder, sol, nästan vindstilla och +6 gr. Det blev en promenad i skogen med hundarna och en kortare träning.




Gott Nytt År!

//Lena

måndag 30 december 2013

GOTT NYTT ÅR!


GOTT NYTT ÅR!

önskar vi alla vänner, bekanta, kursare och 
alla er andra

//Lena & Anette

tisdag 24 december 2013

GOD JUL!

GOD JUL!

önskar vi er alla!

//Lena & Anette

söndag 15 december 2013

Inte långt mellan succé och fiasko

Jag och Knox startade igår A-prov här i Skåne. Det var ett prov med mycket passivitet och massor med fasaner. Knox skötte sig perfekt, satt lugnt och koncentrerat och skötte sig utmärkt på apporterna. Efter fyra såter och endast 4 hundar (Knox en av dem) kvar av 12 st, samlades domarna till en längre överläggning. Vi trodde alla att vi var klara så jag hade slappnat av och stod och pratade med resten av oss som var kvar. Då blir jag och en av deltagarna från Norge framkallade för en run off. Hon fick skicka sin hund först mot ett område där vi sett flera fåglar falla, och hämtade in den snyggt. Jag fick sedan skicka Knox till ett annat område inte så långt därifrån, men där vi inte sett fågel. Jag blev nog både nervös och lite övermodig och var helt enkelt slarvig i mitt skick. Knox drogs då mot den andra hundens område där det låg en hel del fågel kvar, och jag hade jättesvårt att få tillbaka honom i rätt område. Jag surnade till och tog till rösten, efter det lydde han och jag fick hem fågeln. Rösten räknas som en " korrigering" och är inte tillåten, så vips från att ha varit en hårsmån från vinsten med ett cert blev det istället en fet 0:a i protokollet. Surt, men jag har ingen annan än mig själv att skylla. En erfarenhet rikare, att man måste hålla koncentrationen ända in i mål.

Vinnare blev Åse Tölfte med Meadowlark Ballyboy med cert och två med ett 1:a-pris Carina Sjögren och Straight Flush Yava. Resten med 0-pris.

//Lena

söndag 8 december 2013

Usch vilket väder.

Ibland är det inte lika fantastiskt att apportera. Idag en heldag på Ven i regn, blåst kring 12 m/sek och kring nollan. Även hundarna tyckte att det var nog i slutet av dagen då de varv trötta, blöta och vindpinade.

//Lena

söndag 1 december 2013

Underbar apporteringshöst + Storm

Vilken underbar apporteringshöst det har varit. Inte en enda dag med minusgrader och iskyla. Även om det igår var lite småkyligt för hundarna i vattnet. Ducken, Bull och Knox fick följa med mig på jakten. Ducken som börjar närma sig 13 år fick komma ut på ett av dreven och hjälpa till med eftersök, då är han i sitt esse. Bull lär sig mer och mer för varje jakt, sitter lugn och coolt och hämtar fint det jag låter honom gå på. Knox var lite busig idag och tog vid två tillfällen lite egna initiativ. Det får vi strama upp innan vi ska starta prov om två veckor.

Jag lyckades för en gång skull komma ihåg att ta med kameran till jakten, dock var inte ljuset det bästa så tyvärr blev de flesta bilderna rätt dåliga.


 Ducken från gårdagens apportering, stolt med en höna i munnen.

 Bull i full koncentration under skyttet.

Sverker och Q var i förmiddags iväg på gåsjakt, medan jag stod i caféet och bredde mackor för fulla muggar på KGIF:s fotbollstunering. Sverker fick med sig en gås hem, och döm själva via videon nedan - jag tror det är en ny stjärna på gång i huset. Storm nyss fyllda 4 månader hämtar utan minsta tvekan gåsen som väger lika mycket och är större än Storm själv.

torsdag 21 november 2013

Vårens grundkurser - datum bestämda

Nya kursdatum för vårens grundkurser 2014 är bestämda:


Kurs 1: måndagar 10/3 - 28/4 kl. 18.30 - ca 20.30
Kurs 2: måndagar 12/5 - 30/6 kl. 18.30 - ca 20.30

Dessa läggs inom kort ut på hemsidan, www.hundkorskolan.se. 
Det går dock redan nu att anmäla sig genom att skicka ett mail med dina kontaktuppgifter och aktuell grundkurs till hundkorskolan@bredband.net.

Välkommen

Lena & Anette

söndag 17 november 2013

Fortsättningskurs

Idag hade vi avslutning på höstens fortsättningskurs. Bra utveckling av unghundarna har det blivit. Kanonbra jobbat!




Underbart höstväder var det idag, så jag passade på att köra ett kort träningspass med Bull och Knox efter kursen.




//Lena

söndag 10 november 2013

Lika som bär




Guiness och Knox överst, pappa Will underst. (Bilden på Will har jag lånat från kennel Meadowlarks hemsida).



Jag var idag och tränade tillsammans med Susanne, Micke och Jessica. Mickes hund Guiness är halvbror med Knox, pappa OTW DK JCH SE J(A)CH Bierspool Blackbill Of Lakedown ”Will”. Pappa har präglat hundarna både utseendemässig som deras sätt att röra sig och hur de jagar. Mammorna är inte släkt över huvud taget. Spännande det där med avel.

//Lena

lördag 9 november 2013

Älskade Ducken i sitt esse.




Hittade en bild på grabbarna tre från i våras.

Trotsade dagens höstrusk med regn och blåst för en dag med fasanapportering. Min älskade gamla Ducken 12,5 år fick följa med ut ensam på första såten. Det blev där ett antal fåglar som for långt iväg ut i sump-, snår- och risterräng. Jag gick iväg med honom för att leta efter dessa. Det värmer i hjärtat att se Duckens glädje när han får följa med och slitjobba, med all hans erfarenhet söker han systematiskt igenom alla tuvor och snår och hittade alla de saknade fåglarna.

Resten av dagen fick Knox och Bull stå för jobbet.

//Lena

söndag 3 november 2013

Kursstart imorgon

Vi gör ett "nytt försök" att starta senhöstens nya grundkurs imorgon måndag den 4/11 kl 18.30.
Aldrig tidigare har vi under alla år vi hållit kurser behövs ställa in, men någon gång ska vara den första och så blev det i måndags kväll då stormen Simone drog in med full styrka på kvällen.

Välkomna alla imorgon istället!

//Lena & Anette

Dagens fortsättningskurs

Härligt gäng hade vi på fortsättningskursen i skogen idag. Lite yrt var det till att börja med, men med många störningsövningar blandat med fotgående och inkallningar slutade vi i topp. Kanonbra jobbat allihopa!

Tack till Helene Raue för lån av marken.

//Lena

lördag 26 oktober 2013

A-prov i Västra

Jag och Knox har idag varit och startat A-prov i Västra. Det blev mycket väntande. Fantastiskt att alla hundar klarade det så bra. Knox var på helspänn, men satt ändå lugnt och koncentrerat hela tiden. Det blev rätt svårt för flera av hundarna i den starka vinden. Även Knox blev lite för yvig i dirigeringarna för att gå till pris idag.

Susanne Ericsson vann välförtjänt med cert och blev därmed A-proschampion.

Nedan lite bilder inför prisutdelningen.

//Lena










onsdag 23 oktober 2013

Fullt upp!!!!

Hej!!!
 
Jodå, jag finns kvar på bloggen även man inte kan tro det ;) Som sagt haft fullt upp med massor den senaste tiden.
Vi renoverar hemma i vardagsrummet bla.
 
Guldhunden "Max" har varit på besök igen hos mig, till dotterns stora förtjusning......ja, min också
Han e ju bara så gosig.
Här tränar Bella Max och Axa.

 
 



Idag hittade Mira en rulle som man kunde leka med.......Elsa hängde så klart på!

Dottern har även börjat på ridning, så varje söndag står jag i ridhuset på Fiedahls Ridskola

måndag 21 oktober 2013

Bästa framsteg -grundkurs hösten 2013





Ikväll hade vi kursavslutning på höstens grundkurs. Det har varit en fantastiskt rolig kurs med många frågor och en hel del skratt på teorin. Alla har ansträngt sig till sitt yttersta på kursplanen, tränat flitigt hemma och därmed gjort fantastiska framsteg som ledare vilket synts på framstegen tillsammans med hundarna.

"Bästa framsteg" tilldelades Carl-Axel och Keilya. Keilya kom till Carl-Axel för en tid sedan efter att ha haft en tuff uppväxt på annat ställe där hennes tillit till människor raserats. Carl-Axel har under kursen lärt sig tolka Keilyas signaler och hjälpa henne att göra och agera rätt.

//Lena & Anette

lördag 19 oktober 2013

Knox Svensk Jaktchampion idag!





Jag och Knox har idag varit och startat A-prov i Skåne. Det var ett mycket trevligt prov med blandat vattenarbete och långa landjobb i varierande terräng, allt från plöje, till höstraps och hög sly, gräs och vass. Knox har skött sig mycket bra hela dagen och varit lugn och koncentrerad. Vi var tre hundar med till finalen. På sista fågeln blev Knox tyvärr lite för olydig för att nå högsta pris.

Tomas Söderström från Stockholm vann förtjänstfullt med cert. Jag och Konx samt Maria Elving med Vilja fick var sitt 2:a-pris. Med detta så blev Knox idag Svensk Jaktchampion, så jag är ändå oerhört nöjd.

//Lena

söndag 13 oktober 2013

Inbjudan till grundkurs och fortsättningskurs kommer att skickas under veckan

Inbjudan med vägbeskrivning mm kommer att skickas ut per mail i mitten av veckan för er som anmält till nästa grundkurs med start den 28/10 resp till fortsättningskursen med start den 27/10.

//Lena & Anette


lördag 12 oktober 2013

Q, 1:a i elitklass

GRATTIS till Sverker och Q som idag tog sitt andra 1:a-pris i elitklass Tollingjaktprov. Snyggt jobbat och även provbäst idag!

//Lena

måndag 7 oktober 2013

Nyaste tillskottet

Nyaste tillskottet till familjen flyttade in i måndags, Sverkers nya tollarvalp. Det lilla livet heter Storm. Gibli är morfar till honom.
Nedan några bild från första kvällen hemma där han hälsar på Knox.











Igår var jag och Sam och apporterade hela dagen. Storm var med och charmade alla jägare. Han låg lugnt och sov i bilen tillsammans med Ducken som fick vara valpvakt. Mellan såterna var han ute och busade runt en stund.






Bull och Knox var med mig ut och apporterade i omgångar. Bull är nu så mogen att han i helgen fått vara med själv ut på någon såt och skött apporteringen själv för att skaffa sig erfarenhet. Han är lugn och fokuserad på sin uppgift, så det ser riktigt bra ut inför en framtida tävlingskarriär.

//Lena

lördag 14 september 2013

Knox 1:a-pris i elitklass idag




Knox och jag har idag tagit sista 1:a-priset i elitklass (B-prov). Nu återstår att göra ett godkänt praktiskt prov för championatet.

Knox satte i stort sätt inte en "tass fel" idag och vi fick en mycket fin sammanfattande kritik "En väl genomarbetad hane som löser dagens uppgifter på ett fint sätt. God apportör och viltfinnare. Ett samspelt ekipage. Väl förd!"



Vi var tre 1:a-pristagare på dagens elitprov, Helena & Bolt, Micke & Penny samt jag & Knox.

//Lena

söndag 8 september 2013

En vanlig helg i september

Även denna helgen har varit full av hundaktiviteter, som det är för oss mitt i jakt- och provsäsong.







Jag och Sam var igår och apporterade. Jag fick ett flertal tillfällen till riktigt bra dirigeringar med Knox.











Bull var med på tre drev och satt snyggt och prydligt tyst och väntade på sin tur medan Ducken fick apportera - 12,5 år och i sitt esse. Bull fick hämta några fåglar på sista drevet, vilket han gjorde snabbt, lätt och snyggt.

Idag har har varit och startat Knox i elit (B-prov). Med ett klockrent jobb förutom en något för omständig vattendirigering (där hundarna försvann utom synhåll ned i en mosså under delar av dirigeringen), så blev det även denna gången ett 2:a-pris. Lite surt känns det med en liten miss i ett annars fantastiskt jobb, annars hade 1:a-priset suttit där.

Sverker har varit och dömt Tollingjaktprov igår och startade själv med Q idag i elitklass. Även Sverker kom hem med ett 2:a- pris.

//Lena

lördag 7 september 2013

Grattis!

Ett jättestort GRATTIS till träningskompisen Carina med Max som tog sista 1:an i elitklass (B-prov) idag. Nu är det bara det praktiska provet kvar till championatet.

//Lena

tisdag 27 augusti 2013

Kursstart igår 26/8

Äntligen efter lite drygt två månaders sommaruppehåll så drog vi igår igång höstens första grundkurs. Vilket härligt gäng!
Så bra det gick för er alla redan igår kväll med lite hjälp av oss tre ledare. Träna nu flitigt hemma under veckan, så lyfter vi oss redan en nivå på måndag.

Kursen är full, så vi kan inte ta in fler anmälningar. För er som anmält i sista stund i helgen kommer att beredas plats till nästa kursstart den 28:e oktober.

//Lena & Anette

söndag 18 augusti 2013

Grattis och bättre

Först vill jag passa på att skicka ett JÄTTESTORT GRATTIS till träningskompisen Annika med Keela som idag blev svensk jaktchampion (B-prov) då hon tog sista 1:a-priset på provet i Norrköping!

Bull och jag har kämpat på på dirigeringskursen under dagen. Det har gått mycket bättre idag än igår även om det ännu finns en hel del att slipa på. Supertrötta är vi nu båda två, så det får bli tidigt sänggående.

//Lena


lördag 17 augusti 2013

Träning i Småland

Jag och Bull är på dirigeringskurs i Småland i helgen. Det är sista träningstillfället av tre. Vi har stegrat svårigheten denna gång, så nu syns de ev. brister som finns. Bull har mognat mycket under sommaren, men idag blev det lite för mycket störningar för att han riktigt skulle reda ut alla övningar. Det är bara att fortsätta träna på och backa lite med vissa saker och grunda ännu mer.

//Lena



tisdag 13 augusti 2013

Grundkursen med start den 26/8 - endast reservplatser

Grundkursen med start den 26/8 är nu full.
Vill du gärna gå kursen går det bra att skicka in en anmälan via anmälningsformuläret så sätter vi upp dig på reservlistan. Vi kommer att fylla på från listan i turordning vid ev. återbud. Den som inte kan erbjudas plats till den 26/8 har då en garanterad plats till grundkursen med start den 28/10.

Välkomna

//Lena & Anette

onsdag 7 augusti 2013

Kursinbjudan till grundkursen den 26/8 är nu utskickad

Kursinbjudan till grundkursen den 26/8 är nu utskickad via mail till er som anmält er till kursen.

Vi har nu endast 2 platser kvar till den grundkursen, så önskar du en plats skynda dig att anmäla.

Välkomna

//Lena & Anette

fredag 2 augusti 2013

Inbjudan till grundkursen som startar den 26/8 - kursinbjudan kommer att skickas till er per mail på måndag

För alla er som anmält er till grundkursen som startar den 26/8 kommer kursinbjudan att skickas till er per mail på måndag. Alla som hittills har anmält sig har en plats på kursen (även om du ännu inte fått ett bekräftelsemail).

Några enstaka platser finns kvar till kursen, så har du ännu inte anmält skynda dig att göra detta!

//Lena & Anette

Dömt WT hela dagen

Idag har jag varit i Hörbytrakten och dömt Tollarspecialens WT. Jag dömd station 5 som var en halvdold enkelmarkering för nybörjarhundarna och en dirigering för öppenklasshundarna. Det var ca 100 startande hundar, och med så många hundar blir resultaten naturligtvis blandat. Jag fick se några mycket väl genomarbetade hundar - ett flertal av dem från Tyskland, men också en hel del med 0-pris som de flesta av dem hade mycket svårt med de ca 4-5 meter fotgående som ingick i stationen. När fotgående och ledarskap inte fungerar, så fallerar även apporteringen i majoriteten av fallen.

Ett tips - träna fortgående utan förväntan i mängder!

//Lena

måndag 29 juli 2013

1:a-pris resp 2:a-pris i Elitklass i helgen


Helgen har löpt i jaktprovens tecken. Både Sverker och jag har varit och startat prov på var sitt håll i landet med två riktigt bra resultat.

Sverker och Q har tagit sitt först 1:a-pris i Elitklass i Tollingjakt! Jättegrattis!

Jag och Knox har startat vårt gemensamt första officiella jaktprov, B-prov Elitklass med ett 2:a-pris som resultat. Fullt godkänt även om vi gärna ville få hem ett 1:a-pris.


//Lena

tisdag 9 juli 2013

Bästa Framsteg

 
Stort Grattis till Marcus med familj & Unni som på grundkursen presterat bästa framsteg :)
När dom kom med Unni skällde hon mer eller mindre konstant och gjorde "utfall" mot dom andra hundarna. Hennes fotgående var inte heller det bästa.
Men dom har hela familjen jobbat hårt speciellt Marcus och har fått Unni att förstå att det är dom som är flockledarna.
Dom sista gångerna på kursen förde dom Unni utan koppel, helt tyst.
Än en gång Bra jobbat!
 
/Anette & Lena

 
 
 

torsdag 27 juni 2013

WT-premiärer

Igår kväll och ikväll har jag och Bull respektive Knox varit och startat Working Test i Dagstorp. Det var premiär för båda två ( Knox med mig) i nkl- resp. elitklass.

Bull var igår till att börja med lite ofokuserad och missade en markering. Jag gjorde förarmissen att inte inse detta och strulade sedan till det och kallade sedan in. Då blir det 0 poäng. Därefter följde två fullpottare med 20 poäng och en på 17 poäng. sista stationen spikade Bull området för markeringen, låg bra kvar och letade, men hittade tyvärr inte dummyn så jag kallade efter en stund in, och därmed ytterligare en 0:a. Några vidare poäng blev det inte på totalen, men Bull blev en erfarenhet rikare med nyttig träning av att fokusera trots alla hundar, skott och andra störningar runtomkring.

Bättre gick det för mig och Knox idag. Vi blev delad 2:a på 91 poäng (max 100) trots två mindre förarmissar även idag då jag agerade lite för sent. Jag är jättenöjd med Knox insats.

//Lena


onsdag 26 juni 2013

Öl till hund!!!!

 
Var idag en sväng på ica kvantum i Svedala, döm om min förvåning när systersonen Jonathan vill visa mig en sak bland djurmaten.........Jodå! ni läser rätt öl speciellt till hund
Tja....något till picniken men hunden.....eller inte ;)
Fast lite kul ändå :)

 
 
 

söndag 23 juni 2013

Taklagsfika









Nu börjar det äntligen arta sig med tillbygger.
Några bilder från veckans taklagsfika.

//Lena

fredag 21 juni 2013

Glad midsommar!





Vi önskar er alla en underbar midsommar!

//Lena & Anette

lördag 8 juni 2013

Underbar träning i dagarna två

Jag, Bull och Knox har varit i på kurs i sörmlandstrakten i två dagar. Underbart väder, fantastiska marker, bra träning, gott umgänge och god mat. Två kanondagar helt enkelt!



Bull i väntans tider.



Vi är på väg att ställa upp för en drive med lerduveskytte och bumperboy.




Hundarna är placerade framför oss i väntan på lerduvorna.

//Lena

lördag 1 juni 2013

Bra morgonträning

Jag och Carina var tidigt i morse ute i strålande solsken med gummibåten i högsta hugg. Säsongspremiären med ordentlig vattenträning. Jag rodde ut och lade dummysar i "rad" (upplagda på näckrosblad för att de skulle ligga stilla) för bra träning för hundarna att simma på längre och längre för varje skick utan landkontakt.

Bull (halv blinda apporter) simmade på med bra självförtroende och hittade apporterna utan problem trots att han aldrig gjort denna övning tidigare. Jag är mycket nöjd med hans utveckling.
Knox (helblinda apporter) behövde lite dirigeringsstöttning på första apporten, och då fick jag testat att han lydde både stopp och tecken även i vatten. Vid andra skicket simmade han på med bra självförtroende. Jag och Knox har nu efter 5 månader tränat ihop oss riktigt bra.

Jag ser mycket fram emot nästa helg då jag ska på kurs med både Bull och Knox. Det blir första gången som jag tränar Knox när någon annan än jag själv lagt upp träningen. Det ska bli spännande att se om vi förstår varande så som jag hoppas.

//Lena

tisdag 28 maj 2013

Äntligen!

Äntligen är tillbygget igång efter den otroligt segdragna vintern!
Vi ser verkligen fram emot att komma i mål med renoveringen inom en inte alltför avlägsen framtid. Visserligen har vi själva en hel del fasad- och trädgårdsarbete kvar när byggarna är klara.







//Lena

tisdag 14 maj 2013

Lite blandade bilder!

 
 
                                                 Mys i solen men "knähunden" Snowy. 
 
 
 
 Hrm!!!!! Hur gick detta till???
 
 
 
Nikki är trött efter milen i skogen med Tobbe!
 



lördag 11 maj 2013

Underbara vår!

Denna bild tog jag igår när jag var i skogen en sväng med hundarna. Bokskogen är så här års magiskt vacker med sina enorma vitsippsmattor under de skirt gröna bladen på de nyutslagna bokarna. Bara att njuta!


//Lena

torsdag 9 maj 2013

Q har startat i elitklass

Sverker och Q har idag varit i Danmark och startat i elitklass Tollingjaktprov. Provet gick över en hel timmes arbete i parstart. Lite strul på dubbelmarkeringarna gjorde att det blev ett tredjepris för dagen.

//Lena

onsdag 8 maj 2013

Nyklippt Gloria!

 
Gårdagens utmaning var att klippa Gloria, min dagishund. Detta var INTE lätt ;) Först när jag satte ner trimmern i hennes päls tog det bara totalstopp!!!! fick stora undringar om hur matte & husse klarar detta i vanliga fall.
Fick kämpat lite med trimmern och till slut kom jag ner i pälsen och lyckades hitta ner ganska nära hunden. Och först där kunde jag börja jobba bort pälsen. Hennes päls är verkligen som ett fårs, all päls hänger ihop, typ
Kul erfarenhet :)
Nå! vad tycker ni om resultatet???
Hon blir så liten och feminin när hon är klippt.
 
/Anette