söndag 26 januari 2014

Säsongens sista A-prov




Bild från näst sista såten. Förare och hundar i full koncentration.

Igår gick säsongens sista A-prov av stapeln i Skåne. Jag och Knox var anmälda, men var bortlottade, så det blev ingen start för oss. Jag var istället och hjälpte till.

Intresset var stort för provet med tävlande från stora delar av landet, Danmark och Norge. Det var också en hel del långväga publik. Kul att folk åker 60 mil för att titta på vårdat prov här i Skåne.

Provet gick i varierande terräng, från slätmark med långa markeringar till skogsterräng med begränsad sikt och dirigeringar i besvärlig terräng. Av 14 startande hundar var 4 st hundar med till finalen. Kul att två av dem var från Skåne (av 3 startande), och två från Danmark.

Längsta strået drog Ann-Kristin Nilsson från Skåne med sin egen uppfödning Roekull Kayo med 1-pris och cert.
1-pris och 2:a kom Stenbury Black Fighter från Danmark
Även Hanna Svensson från Skåne med Caper Cailies Silouette blev placerad med ett 2:a-pris, och likaså Highuts Alopex från Danmark med ett 2:a-pris.
Ett jättestort grattis till Ann-Kristin och Hanna!!!

//Lena

onsdag 22 januari 2014

BLÅST...

Blåst, blåst och ännu mer blåst!

Jag och hundarna börjar bli ganska uttråkade på att varje kväll packa in oss i bilen för att gå koppelpromenad i Bokskogen för att komma ifrån den eländiga ostanvinden som viner utanför husknuten. Hundarna hade gärna velat sträcka på benen i full galopp, men går man upplyst motionsslinga så får de vackert gå i koppel. Hoppas vinden ger sig snart.

//Lena

tisdag 14 januari 2014

Min Flock!

 
Jaha snön som kom igår försvann lika fort igen. Jag som tänkte njuta av lite renare hundar, men så blev det inte. I natt kom det regn istället.
Hade idag sällskap av hunden Nufo och matte Jessica, dom kommer kl 08.00 varje tisdag för att träna på att träffa andra hundar och följer med på en runda.
Härliga framsteg har dom gjort speciellt Jessica.
Nästa steg blir att någon dag vistas lös i flocken nån timme.

torsdag 9 januari 2014

Regnar det får man leka inne!

Här kommer lite bilder på Dixson som är en stor hund som tror han e liten ;)
Älskar sina gosedjur, perfekt att leka med när vädret är så tråkigt som idag......
 
 





måndag 6 januari 2014

Säsongens näst sista apportering

Snart är denna säsong till ända. Lite vemodigt känns det, men tänker jag tillbaka har det varit en underbar säsong med bra väder, hela och friska hundar och en framgångsrik tävlingssäsong, så bättre än så här kan det knappast bli.

Jag lyckades komma ihåg kameran (för en gång skull) och fotade några bilder på Knox. Det är inte helt enkelt på springande hundar ...
Tyvärr kom det lite regn efter lunch då Ducken och Lipton var med mig ut så då fick kameran stanna i bilen.

Ducken är piggare än på länge efter sin spruta mot förstorad prostata och sprang som en "ungkalv på grönbete" och letade efter de sista skadade fåglarna. Med sin snart 13-åriga erfarenhet undgår ingen skadad fågel hans näsa. Det är underbart att se hans glädje när han får komma med ut och jobba. Lite träningsverk kommer han säkert att ha imorgon, så en liten pilla får det nog bli till honom ikväll.

//Lena




fredag 3 januari 2014

Bästa framsteg på vinterkursen!

Stort grattis Magnus & Ayla som har gjort ett fantastiskt framsteg på grundkursen.
När Magnus och Ayla kom hit så var unga Ayla helt uppspeedad av alla hundar och störning omkring sig och även Magnus var lätt uppstressad av detta.
Men under dessa 8 veckor vi träffats har båda ändrat sig enormt, speciellt Magnus.
Magnus är idag en lugn och bestämd förare, precis en sådan som Ayla behöver. Vilket i sin tur fått Ayla att bli avsevärt lugnare och mer lyhörd. Dom sista gångerna på kursen har Magnus inte använt något koppel alls. Det är en fröjd att se dom jobba ihop.
 
Vi önskar Magnus och alla andra duktiga elever lycka till i framtiden!

 
 
 

onsdag 1 januari 2014

Underbara kursare!

Igår fick vi ett jättetrevligt mail från en av alla våra underbara kursare, och som vi fått lov att publicera på bloggen.    
Tack Marina för den positiva feed-backen!


Hej Lena och  Annette,

Ivan och jag har lärt oss jättemycket denna höst och jag känner att han och jag mer och mer blivit ett team. Jag har ju haft hundar tidigare (en brun labrador på 80-talet och en golden mellan 1990 och 2004) och har gått olika lydnadsutbildningar med dem och även tävlat, så lite hade jag med mig i bagaget. Vad jag mest har tagit till mig när det gäller er filosofi är att det är viktigt att tydligt markera vem som är ledaren och att man ska anpassa "hårdheten" beroende på hur hunden är. Mina tidigare hundar var ganska veka och svårstartade så där fick man locka och berömma ganska högljutt medan Ivan är lite tvärtom, han är inte vek utan ville/vill gärna utmana mig och försöka dominera ibland och när jag berömmer honom kan jag inte göra för stor affär av det för då blir han "busig" och okoncentrerad så jag säger ofta bara lugnt BRA IVAN, DUKTIG KILLE osv. Nu går det även jättebra att klippa/fila hans klor, det trodde jag aldrig men jag testade direkt när jag kom hem efter att ha sett hur du Lena gjorde (la honom på rygg mellan mina ben) och det funkade/funkar jättebra! TACK FÖR ALLA BRA TIPS OCH EN SUPERBRA KURS!
Till våren tänker jag eventuellt anmäla mig till en lydnadskurs för unghundar här i Svedala så att jag kan GÅ dit med Ivan då jag inte har möjlighet att köra bil men funderar på att lite längre fram när all grundlydnad sitter ordentligt fortsätta hos er, eventuellt med någon form av spårning, min man Bosse är också intresserad av det så då kan vi båda delta och han kan köra till dessa träningar.
I lördags fick Ivan sin första portisklippning eftersom jag tänker ställa ut honom åtminstone 1 gång och då måste han ha den traditionella frisyren :-) Jag bifogar en bild på honom, lova att inte skratta, han är så fin och det ser nästan ut som om han är stolt i sin nya frisyr!
Tack igen för en lärorik höst och Gott Nytt År!
  /Marina och Ivan



Riktigt söt blev Ivan i sin nya frisyr tycker vi.
Vi blir så oerhört stolta över er när vi ser de framsteg ni alla gör med era hundar!
God fortsättning på er alla och lycka till med era hundar. 
//Lena & Anette