söndag 29 juni 2014

Två långa dagar

Två långa och tyvärr mestadels blöta dagar är till ända. Sverker har instruerat deltagarna i tollingarbete och dömt 20 hundar i tre klasser inofficiellt tollingjaktprov. Jag har haft hundarna i olika grupper tränandes att ligga kvar och leta i ett tight område och sedan har vi använt samma punkt för att träna linjetag och markeringar.

Det har varit en rolig om än jobbig helg. Både hundarnas och förarnas arbete har förbättrats avsevärt sedan vi var nere och höll kurs för två år sedan och det är jättekul.

Tidig säng ikväll.
//Lena

fredag 27 juni 2014

Iväg på äventyr

Igår bar det av söderut till Belgien för en långhelg i Tollarnas tecken. Jag och Sverker är inbjudna som instruktörer och domare till deras Tollarweekend med deltagare från Belgien, Holland, Tyskland, Österrike, Schweiz och England.
Idag har det varit planering där vi tittat på marken och lagt upp träning och prov samt gemensam presentation och samling på schemat.



Ett helt HAV av hortensior! De gillar välklippta häckar och stor blomsterprakt här i Belgien.
Denna bild tog jag på morgonpromenaden med hundarna på väg till veterinären för avmaskning i morse - ett måste då vi efter helgen kör vidare till England.

Ett stort tack till Teddy som bor hemma hos oss och tar hand om alla djur, planteringar och blommor under tiden vi är borta och likaså till Jan och Camilla som tar hand om Lipton därhemma!

//Lena

måndag 23 juni 2014

Midsommar!


Hoppas att ni alla har haft en underbar midsommar!

Hos oss firades den traditionsenligt med hemlagad sill, nyplockade ägg från det egna hönshuset, sallad och rädisor från vårt lilla miniland (potatisen var inte klar) och jordgubbar från trädgården. Vi börjar visst bli riktiga lantisar (-:

//Lena

tisdag 10 juni 2014

Grundkurser till hösten

Datum för höstens grundkurser ligger nu ute på hemsidan, www.hundkorskolan.se under
L&A:s Hunkörskola/Kurser
Glöm inte anmäla dig redan nu!

//Lena & Anette

söndag 8 juni 2014

Datum för höstens grundkurser klara!

Datum för grundkurser till hösten är:

Kurs 1, 25/8-13/10
Kurs 2, 27/10-15/12

Det går bra att anmäla redan nu. Använd vårkursens formulär så länge tills höstkursen formulär ligger ute, ange kursdatum i fritextrutan. Du hittar formuläret under fliken "L&A:s hundkörskola/Kurser".

//Lena & Anette

söndag 1 juni 2014

Träningshelg





En bra träningshelg i Småland är till ända. Bull utvecklas för varje gång och börjar nu kunna handlas riktigt bra även på långa håll. Jag har kört på rätt hårt ett tag nu, så det är nog dax för lite vila och konsolidering ett tag nu så att de nya kunskaperna hinner landa.

//Lena