söndag 26 februari 2012

Kontraster

I fredags skidåkning - idag full vårkänning. Trädgården blev vårskrudad, äppel- och päronträden klipptes och gräsmattan krattades från vinterns alla nedblåsta kvistar. Skönt att ha det gjort.

I eftermiddags blev det en stunds träning med Jazz, Q och Bull. Långa linjetag stod på agendan för Jazz och Q.

Ibland är Q för smart för sitt eget bästa. Hör på denna. Sverker hade varit duktig och lagt ut dirigeringarna utan att spåra linjerna genom att gå långa omvägar i skogen. När Sverker skulle skicka Q på en lång blind apport i skogen gick Q långt och rakt, men lite i fel vinkel. Eftersom det var en lång apport och vinkeln var lite fel så hamnade Q ca 20 meter till vänster om apporten. Sverker blåser stopp för att vinkla honom höger. Innan Sverker hinner ge högertecken. Vad gör Q? Jo, vittrar Sverkers spår, sätter ned näsan och spårar sig fram till apporten. Alla sätt är bra..., men inte som Sverker tänkt sig. Det fick bli att göra om och göra rätt.

På agendan för Bull stod det söksignalträning på tennisbollar, och jag introducerade för första gången ett "bakåt ut". Bull fattade direkt, så nu är första steget taget med det tecknet.

Jag älskar våren, min favoritårstid.
En bra dag helt enkelt.

//Lena


0 kommentarer: