söndag 21 oktober 2012

Skön helg

Första helgen på evigheter utan särskilda planer. Det har varit skönt att kunna ta lite sovmorgon och sedan kunna gå ut och njuta av det helt fantastiska höstvädret. Igår med strålande sol och + 19 gr och även idag skönt med + 16 gr.
Har passat på att göra lite höstfint i trädgården och plantera lite vårlökar.

Igår eftermiddags blev jag och Sverker bjudna till en lite andjakt. Sverker tog med Q. Jag blev inbjuden att skjuta, så det blev att ta med bössan och Bull. Tyvärr försvann nästa alla änder från dammen när vi var nästa skjutklara. Trots detta fick vi en fantastisk eftermiddag sittandes gömda och titta och lyssna på en hel del änder som rörde sig i luften. Vi inväntade mörkret och då fick vi några skottmöjligheter. Två änder blev resultatet, Magnus skön en och jag/Bosse sköt en.
Bull skötte sig fantastiskt hela tiden, satt lugnt och stilla som en sten under hela tiden i hela två timmar med en liten minipaus i väntan på skymningen. En and fick Bull apportera i vattnet avslutandes med en snygg avlämning.

Tack Gert och Bosse för inbjudan och en trevlig eftermiddag/kväll!




Bull i väntan på änder.


Dammen.

Idag var jag, Sverker och Jan och tränade sök vid ett sumpområde. Dessa ståtliga svampar hittade vi och några till, så det blev svampsås till biffarna i kväll.



//Lena

0 kommentarer: