måndag 22 april 2013

Underbar träningshelg i Småland

I helgen var jag tillsammans med Bull på en träningshelg i dirigeringens tecken hos Birgitta på kennel Meadowlark. Vi var 6 st ekipage + Birgitta som höll i träningen och körde våra unga hundar, de flesta i 2 års åldern.

Under hela helgen har vi byggt på hundarnas självförtroende genom smart upplagda övningar där vi lade dummysar på olika ställen/punkter som hundarna fått se, och skickade hundarna  ibland "spårat" och ibland "ospårat". Vi nyttjade terrängen så hundarna fick prova på att gå över allt från staket, diken, häckar, skogsridåer till lågklippt gräs och sumpmark. Sent på eftermiddagen igår skickades hundarna utan problem på 300 meters dirigeringar (de något äldre hundarna ospårat och unghundarna spårat).

Alla hundarna har varit jätteduktiga under hela helgen, och det har varit fantastiskt kul att få se deras utveckling på så kort tid. Nu är det "bara" hem och träna vidare och nöta, nöta och åter nöta tills dirigeringarna sitter även till "blinda punkter".

Tack Birgitta för en superbra helg, och tack till övriga kursare för mycket trevligt sällskap, skratt, hejarrop och även en del applåder.

//Lena

0 kommentarer: