måndag 24 januari 2011

Två hanvalpar till salu

En av Esters söta Entlebuchervalpar

Stolt mamma - Ester

Min grannes mycket trevliga och tillgivna Entlebuchertik har fått valpar, och det finns ännu två otingade hanvalpar till salu.

Jag har på nära håll följt Ester sedan hon kom till Magnus och Josefin för lite drygt 4 år sedan. Magnus och Josefin gick tidigt grundkursen hos oss på Hundkörskolan. Det är alltid lika trevligt att se hur hundar med rätt träning och ledarskap utvecklas från små busfrön till trevliga, lydiga och tillgivna hundar.

Är du intresserad av en hanvalp av medelstor ras som är intelligent, lättlärd och har en fantastisk inställning till träning och arbete, så hör av dig till Magnus Linde på tel.0707-128940.
Valparna är födda 2010-12-04 efter utställningsmeriterade föräldrar och säljs avmaskade, chippade, vaccinerade och SKK-registrerade.

Lite om rasen:
Entlebucher Sennen är en medelstor rubust och välbygd ras som passar bra till de flesta tränings och tävlingsformer. Det är ursprungligen en boskapsvallhund och har därför ingen naturlig jakt i sig. För en Entlebucher är familjen viktigast, de vill alltid vara med och blir väldigt fästa vid alla familjemedlemmar. Det är en ganska så ovanlig ras, antalet i Sverige ligger på mellan 60 och 80 individer. Tikens mankhöjd ligger på mellan 42-45 cm med en vikt på 20-24 kilo, hanarna blir ofta något högre och något tyngre. Det är en sund ras utan några typiska rassjukdomar. Vid avel röntgas höfter och man testar för ögonsjukdomar via PRA test. Medellivslängen på en Entlebucher är 13-14 år. Det är en härlig och lättlärd ras som passar hundägare med intresse och engagemang för alla former av hundträning.

//Lena

1 kommentarer:

Unknown sa...

Helt underbar valpbild! Man bara smälter. Om det bara hade varit lite mer vår, så vore det lättare att köpa valp. Jag önskar verkligen att jag hade kunnat köpa en. Jag har en vovve, och det vore så trevligt med ett sällskap till den. Särskilt som den här lille valpen är en systerson till vår vovve. Valpens mamma och min vovve är kullsyskon.//Liliane