söndag 29 maj 2011

Helg full av hundar

Tog en bild på Ducken igår. 10 år och fortfarande i full vigör och knapp ett grått strå.

Jag och Sverker hade fått den äran att döma Hallands vår-WT på Susegården. För att slippa gå upp alldeles i svinottan i morse så stack vi iväg till Halland redan igår förmiddag. Vi packade in alla hundar, Sam, grill, mat och packning för alla väder - och tur var väl det - och körde upp till Sågknorren och var uppe lagom till lunch. Efter lite korvgrillning i solen så passade vi på att träna lite vattendirigering med hundarna. Frampå seneftermiddagen, när vi skulle träna Q och Jazz, blev hundarna blöta både nedifrån och uppifrån, och kvällsgrillningen fick ske i ösregn. Tur det fanns ved till braskaminen.

I morse bjöd Halland åter på strålande solsken, och det bar av till Susegården. Samling 7.30. Första hund var till start ca kl 8, och vi var klara ca 19 - och då kom ösregnet. Efter att ha dömt ca 110 st hundar får jag medge att jag är lite slut i huvudet. Sam stensover och Sverker vilar i soffan.

Jag dömde en kombinerad markerings och dirigeringsstation som ställde till en hel del besvär framför allt för ÖKL-hundarna, och har sett båda superjobb och en del mindre lyckade hundarbeten.
Arrangörerna ska ha ett jättetack för bra struktur och ordning, och hela dagen har flutit på jättebra trots att det var så många hundar.

Världen bästa Sam ska har en jätteeloge för att han "stått ut" med två dömande föräldrar hela dagen. Mycket Nintedo har det blivit...

//Lena

0 kommentarer: