söndag 4 juli 2010

Streamlights kennelträff

Har i helgen varit på Streamlights årliga kennelträff på Löflund utanför Malmköping. I enlighet med de senaste årens tradition så har det även i varit strålande solsken och (för) varmt, +30°C. Som tur finns det en hel del skugga att tillgå.


Vi har varit ca 50 glada ekipage som tränat hund hela gårdagen på fem olika stationer. Karin och Lena hade planerat träningen så att alla förare och hundar oavsett utbildningsnivå fick både utmaningar och nyttiga tips med sig hem. Jag tränade Jazz hela dagen och han ha varit riktigt duktig. Kvällen avslutades med grillkväll, mycket hundprat och en hel del skratt.

Idag har det varit tävling WT - Streamlights cup. Vi indelades i fem lag som gemensamt gick runt på 4 olika stationer med olika uppgifter för nkl, ökl och ekl hundar. Jag startade med Jazz i nkl. För nkl-hundarna var det uteslutande markeringar på alla stationer. Vi hade en liten miss på en station där Jazz övermarkerade med ca 2 meter och hamnade i det höga gräs istället för på ängen och fick oturligt nog ökl-dirigeringen i näsan. Jag fick Jazz därifrån och tillbaka ut på ängen där han hittade markeringen. På den stationen blev det 10 poäng. Övriga 3 stationer gick bättre med 20, 16 och 20 poäng. (max på varje är 20 poäng). Sammanfattningsvis är jag ändå riktigt nöjd med insatsen. För vårt lag gick det inget vidare.

TACK Karin och Lena för en underbar helg!
TACK Annika för passning av Gibli och TACK Gert för passning av hus, hönor, katter och fiskar.

//Lena

0 kommentarer: